بیشترین ترافیک شترها در تهران قدیم در این خیابان بود + تصویر

تا اواخر دوره قاجار، شترها مهمترین وسیله حمل بار در ایران بود و طبیعتا تردد زیادی هم به تهران داشتند. در واقع در اواخر دوره قاجار تهران تجربه دیگری از ترافیک را با شترها تجربه می کرد.

شناسه خبر: ۴۵۳۰۴۱
بیشترین ترافیک شترها در تهران قدیم در این خیابان بود + تصویر

راهنماتو- تهران با خودرو و پیش از آن هم با موضوع ترافیک دست و پنجه نرم می‌کرد. تا پیش از عمومیت یافتن خودروها، این شترها بودند که با جثه بزرگ خود خیابان‌های تهران را بند می‌آوردند. اما پرترافیک‌ترین خیابان تهران در زمان حاکمیت شترها در عرصه حمل نقل کدام بود؟

به گزارش راهنماتو، محله گمرک که در زمان ناصرالدین شاه غربی‌ترین نقطه پایتخت محسوب می‌شد به یک دلیل ساده به سرعت تبدیل به پرترافیک‌ترین خیابان تهران در آن عصر شد. اینجا نقطه وردی غرب تهران بود و بازرگانان تقریبا از این دروازه برای ورود به شهر استفاده می‌کردند. به همین دلیل در همین نقطه یک مرکز اخذ مالیات گمرکی مستقر و به سرعت سکونت هم در آن زیاد شد. 

استقرار مرکز اخذ گمرک بازرگانان بیشتری را به این سمت کشاند تا از این نقطه وارد تهران شوند و این موضوع سبب شد تا کاروان‌های شتر بیشتری از دروازه و خیابان گمرک تردد کنند. بدین شکل اینجا پرترافیک‌ترین نقطه تهران آن زمان در زمینه تردد شترها بود.

تصویر زیر عبور کاروان شتر در خیابان گمرک در حدود 1300 هجری شمسی را نشان می‌دهد.

خیابان گمرک 1300

نظرات