چرا من اینقدر خجالتی هستم؟!

برای درمان کم رویی راه سخت و پیچیده ای در پیش ندارید فقط کافیست این مطلب را بخوانید.

شناسه خبر: ۳۵۰۱۳۱
چرا من اینقدر خجالتی هستم؟!

اقتصادآنلاین نوشت : رفع خجالتی و کمرویی یکی از آرزوهای افرادی است که در ارتباط با دیگران مشکل دارند و بعضا فقط با افرادی که می شناسند ارتباط برقرار می کنند.

علت خجالتی بودن هر چیزی که باید قابل درمان است. پس تا انتها با این مطلب همراه باشید.

همیشه سوالات زیادی دریافت می کنیم که:

راه درمان خجالتی بودن چیست؟

برای رفع خجالتی بودن چه باید کرد؟

درمان کمرویی سن خاصی دارد؟

چقدر طول میکشه بتونم خجالتی بودنم و درمان کنم؟

از آنجایی افراد کمرو معمولا از بودن در اجتماع دوری می کنند و دچار اضطراب می شوند، معمولا در پشت سر دیگران قرار دارند و خود را ابراز نمی کنند.

اگر شما نیز جزء انسان های کمرو هستید، بهتر است بدانید که شما تنها نیستید که این مشکل را دارید و از هر ۱۰ نفر حدودا ۴ نفر خود را کمرو می دانند. اما خبر خوب اینجاست که شما می توانید غلبه بر کمرویی را آموزش ببینید.

شما می توانید با تلاش و صرف وقت در این راه، این مشکل را از خود دور کنید. اگر مشکل کمرویی تان بسیار حاد و بیش از اندازه است، بهتر است از یک مشاور روانشناس آنلاین یا حضوری کمک بگیرید

اما اکثر افراد وقتی میفهمند دلیل کمرویی شان چیست می توانند خودشان آن را برطرف کنند. در ادامه به مهم ترین روش های درمان کمرویی و خجالتی بودن از دید روانشناسی می پردازیم.

دوست عزیز، در بیشتر موارد از بین بردن حس خجالت با تمرین و ممارست در موارد زیر قابل درمان است. با این حال اگر به هر دلیل در درمان کم رویی نیاز به کمک یک متخصص داشتید، می توانید از مشاوره خودشناسی آنلاین یا حضوری استفاده ببرید.

چرا باید برای درمان کمرویی و خجالتی بودن اقدام کنم؟

قبلا در ویکی روان در مقاله اعتماد به نفس چیست گفتیم، فردی که اعتماد بنفس ندارد هیچ چیز ندارد.به همین خاطر، کمرویی و خجالت کشیدن ما را از موقعیت های خوبی که در اطرافمان است دور خواهد کرد. پس یکی از مهم ترین چیزهایی که هر فرد در هر سنی باید برای آن اقدام کند، رفع خجالتی و کمرویی است.

به همین خاطر پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را با دقت زیاد مطالعه کنید و آنقدر آن را تکرار کنید تا در آن استاد شوید.

۱- کمرویی تان را بازگو نکنید

اگر شما واقعا کمرو هستید، نیازی نیست که دائم آن را به همه بگویید.خانواده و دوستان نزدیک تان خودشان از این مسئله باخبر هستند و دیگر نیازی نیست که دیگران آن را بدانند.

کمرویی تان، آن قدری که شما فکر می کنید واضح نیست. پس نیاز نیست بازگو کنید. یادتان باشد قدرت کلام بسیار زیاد است و اگر مدام آن را تکرار کنید حتما از آن تاثیر می گیرید.

۲- مسئله را بزرگ نکنید

در مسیر غلبه بر کمرویی، اگر دیگران خواستند کمرویی تان را به روی شما بیاورند، سعی کنید عادی برخورد کنید. اگر همیشه در مورد این مسئله صحبت می شود، شما خود را درگیر این مسئله نکنید و عادی جلوه دهید.

نیاز به توضیح نیست، همینکه خونسرد باشید خود گویای همه چیز است. اجازه ندهید نظر آنها روی شما تاثیر بزارد و اوضاع بدتر شود.

۳- موضع تان را تغییر دهید

اگر در یک شرایطی خجالت کشیدید و یا سرخ شدید، فورا آن را به کمرویی تان نسبت ندهید.

بهتر است برای آن دلیل دیگری پیدا کنید و مثلا بگویید"صورت من همیشه خیلی زود سرخ می شود."

این یک راهکار رفع خجالتی بودن است که به مرور باید یاد بگیرید، یعنی از شرایط به نفع خود استفاده کنید.

۴- به خود برچسب نزنید

برای غلبه بر کمرویی برچست خجالتی یا کمرویی را به خودتان نزنید. برای خودتان یک تعریف خاص داشته باشید و این برچسب ها را دنبال نکنید.

همانطور که بارها در ویکی روان گفتیم، شما از کلامتان تاثیر می گیرید. بهتر است از جملات اعتماد به نفس استفاده کنید. همین تکنیک ساده می تواند باعث تقویت اعتماد به نفس شود که نتیجه نهایی آن درمان کم رو بودن است.

۵- در مسیر درمان کمرویی اصلا خودتان را تخریب نکنید

گاهی اوقات خودمان مشکل درجه اول خود هستیم.

برای غلبه بر کمرویی به منتقد درونی خود اجازه ندهید تا شما را تخریب کند

در عوض می توانید با بررسی و آنالیز این احساس درونی، خود را بالا بکشید. به خودتان ارزش دهید. اگر بدانید منظور از خجالتی بودن چیست بهتر می توانید آن را درمان کنید. خیلی مواقع ما دشمن خودمان هستیم.

۶- برای درمان کم رویی نقاط قوت خود را بشناسید

در مسیر یادگیری راه های غلبه بر کمرویی باید لیستی از ویژگی های مثبت خود تهیه کنید. برای این کار می توانید از خانواده و دوستان نزدیک تان کمک بگیرید.

هنگامی که احساس ناامنی و یا خجالت کردید، لیست را برای خودتان مرور کنید.

ارزش های خود را در ذهن مرور کنید تا باور تان شود. این کار برای درمان قطعی خجالتی بودن بسیار بسیار مفید است و حتما از آن نتیجه می گیرید.

جربیات به دست آمده از جلسات مشاوره روانشناسی اعتماد به نفس نشان می دهد، افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند همیشه خود را تخریب می کنند و ارزش های واقعی خود را نادیده می گیرند.

۷- روابط مثبت و درستی را انتخاب کنید

افراد کمرو معمولا روابط دوستانه کم تر اما قوی تری دارند.

پس سعی کنید همیشه با افرادی ارتباط برقرار کنید که به شما علاقه نشان می دهند، خونگرم هستند و مشوق شما می باشند.

بد نیست نگاهی به مقاله راه های دوست پیدا کردن در ویکی روان بیندازید تا این مشکل هم رفع شود. یادتان باشد، برای رفع مشکل خجالتی بودن باید اقدام کنید نه اینکه منتظر معجزه بمانید.

۸- برای رفع خجالتی بودن باید از مشاجره کردن دوری کنید

معمولا همیشه افرادی وجود دارند که اگر شما از خود ضعف نشان دهید، ظالمانه شما را مسخره و ریشخند می کنند.

معمولا اکثر این افراد نمی دانند که چرا این کار نادرست را انجام می دهند و این کار چه آسیبی به شما می رساند. بنابراین سعی کنید از چنین افرادی دوری کنید.

مشاجره کردن هیچ چیزی برایتان ندارد، پس از آن دوری کنید.

۹- دیگران را به دقت مشاهده کنید

بسیاری از ما با مشاهده عادات خوب و مثبت دیگران (بدون اینکه آن ها را بشناسیم) خود را آزار می دهیم.

در مسیر غلبه بر کمرویی باید بدانید که افراد بسیاری وجود دارند که مانند شما از احساس ناامنی و خجالت رنج می برند و شما تنها نیستید.

این کار باعث افزایش اعتماد به نفس شما می شود. پس ببینید مشکل فقط برای شما نیست. حتی حضور در جلسات مشاوره روانشناسی آنلاین می تواند کمک زیادی در مقایسه خودتان با دیگران داشته باشد.

۱۰- به یاد داشته باشید که اگر در یک لحظه اتفاق بدی افتاد، به معنی این نیست که روزتان بطور کلی خراب شده است

گاهی اوقات هنگامی که فکر های زیادی در سر دارید (که افراد کمرو دائما این احساس را دارند و زیاد فکر می کنند)، ممکن است فکر کنید که با یک اتفاق که باعث خجالت شما شده است، تمام روز تان خراب خواهد شد.

این افکار را از خود دور کنید زیرا شما نمی دانید که در ذهن دیگران چه می گذرد.

۱۱- برای درمان کمرویی و خجالتی بودن باید از تصورات منفی دوری کنید

افراد کمرو و خجالتی معمولا تصور می کنند که دائما مورد عدم پذیرش و تایید دیگران واقع می شوند - در صورتی که همیشه اینگونه نیست.

دیگران معمولا بیشتر از آن چیزی که تصور می کنید، شما را دوست دارند. آنها ۲۰درصد شما را جذابتر از چیزی که خودتان تصور می کنید می بینند!

افکارتان را تغییر دهید تا در غلبه بر کمرویی موفق باشید. مثبت اندیشی یکی از نشانه های اعتماد به نفس زیاد بالاست.

۱۲- به مسئله با دقت نگاه کنید

گاهی اوقات هنگامی که دچار ترس و خجالت می شوید، بهترین کار این است که با آن مسئله روبرو شوید تا خجالت تان از بین برود.

در واقع از دید علم روانشناسی، یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران همین است که به اصل موضوع فکر کنید تا بزرگی آن از بین برود.

فکر می کنید دلیل این عادت چیست؟ بله، انواع ترسیدن یکی از رایج ترین دلایل خجالت کشیدن است. پس برای از بین بردن حس خجالت باید به صورت ریشه ای اقدام کنید تا مشکلات بزرگ تری ایجاد نشود. کم گرفتن از مشاور اعتماد به نفس باعث می شود مشکلات نهانی ما درمان شوند.

۱۳- برای رفع خجالتی و کمرویی، لیستی از ناراحتی ها و محدودیت های ذهنی تهیه کنید

لیستی از چیز هایی که شما را ناراحت و نگران می کنند، تهیه کنید تا غلبه بر کمرویی برایتان آسانتر شود. نام آن ها را ذکر کرده و برنامه ای ترتیب بدهید تا آن ها را از بین ببرید.

کمرویی باعث نمی شود تا شما از رسیدن به موفقیت هایی که به دنبال شان هستید، دور شوید. پس تلاش کنید تا آن ها را بدرستی از خود دور کنید.

در حقیقت گاهی لازم است تا خود را امتحان کنید و ببینید که کمرو هستید یا خیر.

به هر حال درمان کمرویی به خصوص کمرویی کودکان با گذشته زمان و صبر زیاد شدنی است.

۱۴- منابع احتمالی خجالتی بودن را بررسی کنید

بیشتر مشاورین روانشناس موافقند که کمرویی در پاسخ به ترکیبی از این عوامل به وجود می‌آید:

ژنتیک

محیط دوران کودکی

تجارب زندگی

به عنوان مثال، تاکتیک های فرزندپروری ممکن است باعث خجالتی شدن فرد شود.

اگر والدین شما:

تاکید بیش از حد بر خطرات بالقوه: ممکن است بزرگ شوید و با احتیاط و محتاطانه به افراد و موقعیت های ناشناخته نزدیک شوید.

قوانین سختگیرانه ای در مورد کارهایی که می توانید انجام دهید و نمی توانید انجام دهید تنظیم کنید: شاید احساس ناراحتی کنید که از این محدودیت ها خارج شوید، حتی در بزرگسالی.

خودشان خجالتی یا مضطرب بودند: احتمالا مشاهده کرده اید و در نهایت شروع به مدل سازی این پاسخ کرده اید.

بی ثباتی در محیط نیز می تواند نقش داشته باشد. پس برای درمان قطعی خجالتی بودن باید به آنها دقت کنید، مثلا:

اغلب در حال جا به جایی بودید.

تجربه قلدری.

زندگی در یک محله ناامن.

گذر از تغییرات عمده خانواده به دلیل طلاق یا مرگ.

هر یک از این عوامل می تواند بر نحوه برخورد شما یا تعاملات اجتماعی تأثیر بگذارد!

کمرویی همچنین می تواند در نوجوانی و بزرگسالی ایجاد شود. اگر با طرد شدن از سوی همسالان خود مواجه شدید یا برای انتقاد معلمان و سرپرستان، آنها را از شما متمایز کردند، طبیعی است که از احتمال تجارب تحقیرآمیز مشابه در آینده بترسید.

تلاش برای کشف اینکه خجالت از کجا نشأت می‌ گیرد می‌ تواند به شما کمک کند ابزار مناسبی برای تغییر شکل ترس خود پیدا کنید.

به همین دلیل تاکید زیادی بر استفاده از خدمات مشاوره روانشناسی برای رفع مشکل خجالتی بودن داریم. چون مشاور می تواند علت این رفتار ما را پیدا کرده و برای رفع و درمان کمرویی شدید اقدام کند.

۱۵- تعیین کنید که آیا این خجالت است یا چیز دیگری

مردم اغلب خجالتی بودن، اضطراب اجتماعی و درونگرایی را یک چیز می دانند. اما چرا؟ چون نمی دانند درونگرایی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

برخی از افراد خجالتی معیارهای اختلال اضطراب اجتماعی (یا درونگرایی یا هر دو) را دارند. همانطور که گفته شد، اضطراب اجتماعی یک وضعیت سلامت روان است، در حالی که کمرویی اینطور نیست.

اضطراب اجتماعی شامل ترس مداوم از طرد شدن، عدم تایید و انتقاد دیگران است. این ترس شما را به طور کامل از اجتماعات دور می‌ کند.

اگر خجالتی هستید، شاید ابتدا در کنار افراد جدید احساس ناراحتی کنید، اما هرچه بیشتر آنها را بشناسید برایتان راحت تر می‌ شود. کمرویی لزوما باعث ناراحتی شدید اضطراب اجتماعی نمی شود.

همچنین ممکن است دیگران تصور کنند که شما خجالتی هستید، اما شما خلوت خود را ترجیح می دهید.

پس یکی از اولین راهکارهای رفع خجالتی بودن این است که این احساس خود را تعریف و مشخص کنید تا ببینید آیا واقعا کمرو هستید یا دچار سوتفاهم شده اید؟؟؟

۱۶- برای درمان کم رو بودن باید اهداف تان را مشخص کنید

اگر فردی را می‌ شناسید که به نظر می‌ رسد هر بار که وارد اتاق می‌ شود دوستان جدیدی پیدا می‌ کند، ممکن است به این طبیعت او حسادت کنید و خودتان را تصور کنید که به راحتی در محیط‌ های اجتماعی صحبت می‌ کنید.

این غیرممکن نیست، اما معمولا در ابتدا برداشتن گام های کوچکتر مفیدتر است

با بررسی راه هایی که کمرویی بر زندگی شما تأثیر می گذارد، شروع کنید:

«من یک رابطه می خواهم، اما برای ملاقات حضوری با مردم خجالتی هستم.»

« درصد نمره اشتراک‌ گذاری‌ ام بالای ۵ درصد هست. اما من خیلی عصبی هستم و نمی توانم آن را به اشتراک بگذارم، زیرا کسی را نمی شناسم»

«من ایده های زیادی برای این پروژه جدید در محل کار دارم، اما اگر کسی آنها را دوست نداشته باشد چه؟»

سپس، از آن لیست برای ایجاد اهداف ساده، مانند شروع مکالمه با یک همکلاسی یا استفاده از یک برنامه دوستیابی برای یافتن دوست استفاده کنید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها