ایسنا نوشت؛ طرحهای ارائهشده توسط یک شرکت بریتانیایی، زیستگاههای مجهزی را نشان میدهند که میتوانند امکان حضور بلند مدت انسان را در زیر آب فراهم کنند.
یک شرکت بریتانیایی طرحهایی را برای ساخت یک زیستگاه فوقالعاده جاهطلبانه زیر آب به نام «سنتینل»(Sentinel) منتشر کرده است. با فرض ادامه کار، این زیستگاه کمی شبیه به «ایستگاه فضایی بینالمللی»(ISS) عمل میکند اما به جای مدار زمین، زیر آب قرار دارد و میتواند به دانشمندان امکان دهد تا برای مدت طولانی زیر آب در آسایش نسبی زندگی کنند و تحقیقات را در اعماق دریا انجام دهند.
این پروژه توسط یک شرکت فناوری و اکتشاف اقیانوس به نام «دیپ»(Deep) انجام میشود که هدف خود را آبزی کردن انسانها اعلام کرده است. این زیستگاهها قرار است در سواحل جنوب غربی بریتانیا نصب شوند و ولز به عنوان یکی از مکانهای احتمالی ذکر شده است. مقصد، عمق تقریباً ۲۰۰ متری منطقه اپیپلاژیک است. دسترسی توسط شناورها به دست میآید و پایه زیستگاه، مدولار و متحرک خواهد بود. بنابراین میتوان آن را در صورت لزوم در جای دیگری مستقر کرد.
دیپ در بیانیه مطبوعاتی توضیح داد: حد پایین منطقه اپیپلاژیک، عمیقترین نقطهای است که نور خورشید در آن به اقیانوس نفوذ میکند و تخمین زده میشود که ۹۰ درصد از حیات دریایی در این منطقه باشد. توانایی کاوش همه جانبه در وسعت کامل این بخش از اقیانوس به جای هجوم بردن به سطح، نشاندهنده یک تغییر مرحلهای در روشی است که دانشمندان به واسطه آن میتوانند اقیانوسها را ببینند، بر آنها نظارت داشته باشند و آنها را درک کنند.
در ادامه بیانیه مطبوعاتی آمده است: پس از دو سال پژوهش فشرده و پیشرو در مورد فرآیندهای تولید نوآورانه و علم مواد، دیپ در مرحله پیشرفته طراحی فنی به سر میبرد و تولید را آغاز کرده است. سیستم دیپ، راه بسیار موثرتری را برای زندگی و کار کردن در فضای زیر آب نسبت به قبل ارائه میدهد. زیستگاه دیپ یک زیستگاه مدولار، مقیاسپذیر، خودکار، قابل بازیابی و پیکربندی مجدد و قابل استقرار مجدد است.
با وجود اینکه زیستگاهها در یکی از چالشبرانگیزترین محیطهای ممکن روی زمین قرار میگیرند، دانشمندان حاضر در آنها به طور شگفتانگیزی آسوده خواهند بود. آزمایشگاههای تحقیقاتی، قسمتهای مشترک، اتاقخوابهای کوچک اما مجهز همراه با یک تخت یکنفره، فضای ذخیرهسازی و حتی تلویزیون برای سرگرمی در این زیستگاهها وجود خواهد داشت. حمامها شامل دوش، توالت و سینک هستند.
شرکت دیپ امیدوار است که حضور دائمی انسان را در زیر اقیانوسها از سال ۲۰۲۷ تضمین کند. برای رسیدن به این مرحله، موانع بزرگی وجود دارند که باید بر آنها غلبه کرد. از جمله این موانع، اطمینان یافتن از ثبات ساختاری تحت فشار بسیار زیاد در چنین عمقی و تامین کردن اکسیژن و نیروی سرنشینان به اندازه کافی است. این گروه پژوهشی در حال کار کردن روی یک منبع انرژی تجدیدپذیر و یک رآکتور زیستی در مقیاس بزرگ برای مدیریت تمام زبالهها هستند. دیپ میگوید که در حال حاضر در حال مذاکره کردن با سرمایهگذاران و شرکاست تا پروژه را به سرانجام برساند.