نمناک نوشت: خون با ارزش ترین مایع در بدن است که کوچیک ترین تغییراتی در آن مثل رقیق شدن خون، عوارض جبران ناپذیری برای بدن در بر دارد.
خونِ خیلی رقیق؛ یعنی خونی که پلاکت پایینی دارد. پلاکت یک ماده طبیعی است که به خون کمک می کند تا منعقد شود. خونی که رقیق باشد بند نمی آید و این می تواند به خاطر وضعیت های مختلف یا پاسخ به دارو های رقیق کننده خون اتفاق بیفتد و خطرناک است، زیرا بند نیامدن خونریزی باعث می شود تا فرد گاهی اوقات از حال برود. قصد داریم علائمی را به شما بگوییم که نشان می دهند خون رقیقی دارید.
کبودی مکرر
طبق مطالعات انجام شده؛ یک علامت رایج از رقیق بودن خون و پایین آمدن پلاکت این است که بدن خیلی سریع، زیاد و راحت کبود می شود و شما بیشتر از آنچه که انتظارش را دارید؛ روی بدن تان کبودی می بینید.
خونریزی مداوم و غیر طبیعی
خونریزی راحت و غیرطبیعی حتی به خاطر آسیب دیدگی های کوچک، یکی دیگر از علائم رقیق بودن خون است. مثلا شاید هنگام مسواک زدن، لثه هایتان خون بیاید یا خیلی راحت خون دماغ شوید یا خونریزی شدید قاعدگی داشته باشید یا حتی داخل مدفوع و ادرارتان خون ببینید.
لکه های متمایل به قرمز روی پوست
اگر خون شما خیلی رقیق باشد، ممکن است خونریزی سطحی در پوست را تجربه کنید که لکه های بنفش متمایل به قرمز و مسطح و کوچکی هستند که معمولاً روی قسمت پایین پا بیشتر ظاهر می شوند.
خستگی
خونریزی می تواند عامل ایجاد مشکلات دیگر در بدن باشد؛ به طور مثال کمبود آهن یا کم خونی که می تواند به خاطر خونریزی زیاد اتفاق بیفتد که علت هم رقیق بودن خون است. در چنین حالتی شما احساس خستگی می کنید. اگر تعداد پلاکت خون پایین باشد، ممکن است سیستم ایمنی تان هم مشکل داشته باشد و این خستگی به خاطر نقص سیستم ایمنی یا بیماری تیروئید باشد.
در نهایت اگر علائم و مشکلات ذکر شده در این مقاله را مشاهده کردید؛ به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است وضعیت تان خطرناک شود. اگر درمان صحیح به کار نگیرید، خون ریزی جدی خواهد شد و این می تواند هم در داخل بدن و هم روی پوست شما اتفاق بیفتد و حتی می تواند تهدید کننده زندگی تان باشد و به خطر بیفتید. اگر خونریزی شدید به خاطر مصرف دارویی اتفاق افتاده باشد هم، احتمالاً پزشک دوز دارو را برایتان تغییر دهد یا به طور کل دارو را عوض کند.