تصویر روز ناسا: ابرهای موج‌دار اندولاتوس بر فراز رصدخانه لاس‌کامپاناس

چنین آرایش عجیبی به‌دلیل تلاقی جریان‌های موج‌دار هوا با چگالی‌های متفاوت در جو پایین‌تر زمین ایجاد شده است.

شناسه خبر: ۴۲۵۱۹۳
تصویر روز ناسا: ابرهای موج‌دار اندولاتوس بر فراز رصدخانه لاس‌کامپاناس

چرا این ابرها این‌گونه به‌شکل موج درآمده‌اند؟ به نظر می‌رسد که این ابرهای بلند و نازک به‌سمت بالای تپه اشاره دارند؛ جایی که رصدخانه مشهوری در آنجا قرار دارد. در تصویر ناسا، زاویه گسترده پانوراما این توهم را ایجاد کرده که ابرها بر فراز تپه همگرا شده‌اند. چنین آرایش عجیبی به‌دلیل  تلاقی جریان‌های موج‌دار هوا با چگالی‌های متفاوت  در جو پایین‌تر زمین ایجاد شده است.

این ابرهای موج‌دار،  «اندولاتوس»  (Undulatus) نام دارند که نوعی از ابرهای  «آسپریتاس»  یا  شوریده  به شمار می‌آیند. این ابرها در قله‌هایی تشکیل می‌شوند که هوای آنجا  به‌اندازه‌کافی سرد  باشد. هوای سرد باعث تراکم قطرات کدر آب و تشکیل ابر می‌شود.

اندولاتوس معمولاً زمانی تشکیل می‌شود که دو جریان هوایی در بالا و پایین لایه ابر با سرعت‌های مختلف و یا در جهات مختلف حرکت کنند. این امواج معمولاً به‌صورت  عمود بر جهت باد  شکل می‌گیرند و شبیه به موج‌های ایجادشده روی یک ساحل شنی که در اثر حرکت آب ایجاد شده‌اند، به نظر می‌رسند.

در  تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

در این تصویر، رصدخانه جهانی معروفی در بالای تپه دیده می‌شود:  رصدخانه لاس‌کامپاناس  از مؤسسه علوم کارنگی در بیابان آتاکاما در شیلی.

دو گنبد تلسکوپ که در تصویر مشاهده می‌شود، تلسکوپ‌های 6.5 متری  ماژلان  هستند. این تلسکوپ‌ها کهکشان‌ها، سیارات فراخورشیدی و ستارگان دوردست را کاوش می‌کنند. این منظره تصادفی و شگفت‌انگیز، در اواخر سپتامبر توسط عکاسی خوش‌ذوق با دوربین تلفن همراه ثبت شده است.

منبع : دیجیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها