تصویر روز ناسا: نپتون در شب؛ آخرین نگاه‌های وویجر ۲ به غول یخی منظومه شمسی

فضاپیمای وویجر ۲ در پروازی نزدیک به این سیاره، موفق شد تصویری از نمای شبانه نپتون ثبت کند.

شناسه خبر: ۴۲۳۶۲۱
تصویر روز ناسا: نپتون در شب؛ آخرین نگاه‌های وویجر 2 به غول یخی منظومه شمسی

سیاره نپتون ، غول یخی و اسرارآمیز منظومه شمسی، در آسمان شب زمین چندان روش نیست و مانند هاله‌ای کم‌رنگ می‌درخشد. فاصله این سیاره از خورشید حدود  ۳۰ برابر  فاصله زمین از خورشید است (حدود 4 میلیارد و 471 میلیون و 600 هزار کیلومتر!)؛ بنابراین این جهان کم‌نور و دوردست فقط به کمک تلسکوپ قوی و سایر ابزارهای دقیق قابل‌رؤیت است.

باوجوداین، نمای خیره‌کننده‌ای که از  نپتون در شب  دیده می‌شود، با تلسکوپ‌های زمینی قابل‌مشاهده نیست؛ چراکه این تلسکوپ‌ها فقط می‌توانند نیمه‌روشن و نمای روزانه این سیاره را ثبت کنند اما  فضاپیمای وویجر   ۲   در پروازی نزدیک به این سیاره، موفق شد تصویری از  نمای شبانه   نپتون  ثبت کند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

neptunetriton_voyager_960-910x600.jpg_11zon

فضاپیمای وویجر ۲ تصویر  نیمه‌شب نپتون  را که هلال باریک این سیاره را کنار هلال بزرگ‌ترین قمرش،  تریتون ، نشان می‌دهد، ثبت کرده است.

وویجر ۲ سال ۱۹۷۷ از زمین به فضا پرتاب شد. این فضاپیما سال ۱۹۸۹ از نزدیکی نپتون عبور کرد و درحالی‌که سفر خود را به‌سوی فضای میان‌ستاره‌ای ادامه می‌داد، نگاهی به این سیاره انداخت.

وویجر ۲ اولین فضاپیمایی بود که موفق شد به فراتر از مرزهای منظومه شمسی سفر کند و افق‌ جدیدی برای مطالعه سیارات دوردست و ناشناخته باز کرد. این مأموریت تاریخی به دانشمندان امکان داد دید عمیق‌تری به ساختار و ویژگی‌های این اجرام آسمانی بیندازند.

در سفر وویجر 2 به نپتون، این فضاپیما داده‌های ارزشمندی درباره این سیاره و قمر آن (تریتون) ثبت کرد. این داده‌ها شامل اطلاعاتی درباره دمای سطحی و آبفشان‌های فعال تریتون و طوفان‌های عظیم، ابرهای یخی و میدان مغناطیسی قدرتمند نپتون بود.

منبع : دیجیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها