
راهنماتو- هود آشپزخانه یکی از وسایلی است که همیشه در معرض چربی، بخار و گرد و غبار قرار دارد. با گذشت زمان، این آلودگیها روی فیلترها، دریچه و بدنه بیرونی هود مینشیند و اگر به موقع تمیز نشود، قدرت مکش آن کم میشود و حتی میتواند بوی نامطبوع در فضا ایجاد کند.
به گزارش راهنماتو، خوشبختانه با چند روش ساده و در دسترس میتوان هود را به راحتی تمیز و براق کرد. در این مطلب نحوه تمیز کردن هود آشپزخانه را به شکل مرحله به مرحله مرور میکنیم تا دیگر دغدغه چربیهای انباشتهشده را نداشته باشید.
هر چند وقت یکبار باید هود را تمیز کرد؟
اگر هر روز آشپزی میکنید، بهتر است ماهی یکبار هود و فیلترهای آن را تمیز کنید. در غیر این صورت می توانید هر دو یا سه ماه یکبار اقدام به این کار نمایید.
مراحل تمیز کردن هود آشپزهانه
1- برق را قطع و فیلترها را جدا کنید
ابتدا هود را از برق بکشید یا فیوز مربوط به آن را قطع کنید. سپس فیلترهای چربی و زغالی را بیرون بیاورید. در این مرحله میتوانید پرههای فن را هم با دستمال مرطوب و چربیزدا پاک کنید.
2- تمیز کردن بدنه بیرونی هود
بدنه بیرونی هود آشپزخانه هم مثل فیلترها در معرض دود، بوی غذا و کثیفیهای ناشی از پخت و پز قرار دارد. به همین دلیل، معمولاً روی این قسمت بیشتر شاهد تجمع چربی و لکههای مختلف هستیم. برای پاککردن بدنه هود، بهتر است از مخلوط ملایم آب و صابون استفاده کنید که به چربیزدایی کمک میکند. یک بطری اسپری را با آب گرم و چند قطره مایع ظرفشویی پر کنید. سپس با یک حوله میکروفایبر، در جهت خطوط استیل ضد زنگ (دانههای فلز) دستمال بکشید تا بهترین نتیجه حاصل شود. حرکات دایرهای ممکن است موجب ایجاد خط و خش شود. اگر با همین روش ساده نتوانستید چربیها را کاملاً پاک کنید، می توانید از ترکیب سرکه و جوش شیرین استفاده کنید.
3- فیلترها و توریها را در آب گرم خیس کنید
هنگام تمیز کردن هود آشپزخانه، فقط به بدنه آن اکتفا نکنید. بخش زیرین هود را هم بررسی کنید؛ چون در بیشتر مدلها، شبکههایی با فیلترهای داخلی وجود دارد که معمولاً از جنس استیل ضد زنگ ساخته شدهاند. جدا کردن این قطعات اغلب کار ساده ای است و میتوانید آنها را به راحتی در آب گرم و مایع ظرفشویی بخیسانید تا کانالهای داخلیشان از چربی و آلودگی پاک شود. بعد از شستوشو، این قطعات را خوب آبکشی کرده و در جای خود قرار دهید.
4- در صورت نیاز فیلترها را بسابید
گاهی اوقات خیساندن فیلترها در آب و مایع ظرفشویی کافی نیست و بعضی از لکههای سرسخت به این سادگیها پاک نمیشوند. در این مواقع میتوانید از یک برس نرم مخصوص تمیز کردن تابههای نچسب کمک بگیرید. اما حتما به جنس فیلتر توجه کنید. چون برخی از فیلترها تحمل مواد شوینده قوی یا سایش زیاد را ندارند. برای فیلترهای حساس (مثلاً استیل ضد زنگ یا چوبی)، بهتر است از یک شوینده ملایم مثل مایع ظرفشویی حاوی چربیزدا و یک دستمال نرم استفاده کنید. هرگز از سیم ظرفشویی یا اسکاچ زبر برای تمیز کردن این نوع فیلترها استفاده نکنید؛ چون ممکن است به سطح و ظاهر آنها آسیب برساند.