
این مجموعه ساحلی در سواحل شرقی کشور، که پیونگیانگ مدعی است ظرفیت میزبانی از ۲۰ هزار نفر را دارد، پیشتر توسط کیم جونگاون، رهبر کره شمالی بهعنوان «یکی از بزرگترین موفقیتهای سال» معرفی شده بود.
با این حال و طبق بیانیه رسمی، این مجموعه بدون ارائه دلیلی مشخص برای این تعطیلی یا تعیین زمانی برای پایان محدودیت، اعلام کرده است که «بهطور موقت از پذیرش گردشگران خارجی خودداری میکند».
هرچند مقامات کره شمالی توضیح رسمی ارائه نکردهاند، برخی تحلیلگران بر این باورند این تصمیم در پی انتشار گزارشی از یک رسانه روسی اتخاذ شده که در آن اشاره شده بود افراد حاضر در مجموعه، بیشتر از سوی دولت بسیج شدهاند تا گردشگران واقعی.
او کیونگ-سوب، پژوهشگر مؤسسه اتحاد ملی کره در سئول میگوید: «دولت کره شمالی احتمالا به این نتیجه رسیده که باز کردن این مجموعه به روی گردشگران خارجی میتواند تبعات منفی بهدنبال داشته باشد.»
از سوی دیگر، لی سانگکئون از مؤسسه استراتژی امنیت ملی در سئول احتمال داده که دشواری در جذب گردشگران روس بهدلیل فاصله زیاد و هزینههای سفر نیز در این تصمیم مؤثر بوده باشد.
تصمیم به تعلیق گردشگری خارجی در حالی اتخاذ شده که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، اخیرا از این اقامتگاه بازدید کرده و با کیم جونگاون و چو سونهویی وزیر خارجه کره شمالی دیدار داشته است.
آقای لاوروف در آن دیدار، نسبت به استقبال گردشگران روس از این منطقه ابراز امیدواری کرده و گفته بود: «مطمئنم که گردشگران روس بهطور فزایندهای مشتاق سفر به اینجا خواهند بود.»
با این حال برخی کارشناسان معتقدند در پی گزارش خبرنگار روس، پیونگیانگ تصمیم گرفته تا پیش از مواجهه با بازتابهای منفی، موقتا مسیر ورود خارجیها را مسدود کند.
به گفته آن چان-ایل، رئیس مؤسسه مطالعات جهانی کره شمالی، تعلیق گردشگری خارجی میتواند پیامدهای جدی اقتصادی داشته باشد: «اگر گردشگران خارجی اجازه ورود نداشته باشند، روبل روسیه، یوان چین یا دلار وارد کشور نمیشود. در این صورت، کره شمالی نمیتواند حتی هزینههای ساخت اقامتگاه را جبران کند و مجبور خواهد شد آن را تعطیل کند.»
با وجود استقبال نسبی گردشگران داخلی از مجموعه، هنوز تاریخی برای آغاز مجدد جذب گردشگر بینالمللی اعلام نشده است.
پیش از شیوع همهگیری کرونا، بیش از ۹۰ درصد گردشگران خارجی کره شمالی از چین میآمدند اما تورهای گروهی از چین نیز هنوز از سر گرفته نشدهاند.
کیم جونگاون پیشتر از اقامتگاه وونسان-کالما بهعنوان «نخستین گام پرافتخار» در مسیر احیای صنعت گردشگری کشور یاد کرده بود. گامی که با تعلیق فعلی، به نظر میرسد به مانعی غیرمنتظره برخورده است.