۶ روستای کوهستانی نزدیک تهران برای فرار از گرمای شهریور

اگر دنبال یک مقصد خنک برای سفر یک‌روزه هستید، انتخاب‌های اطراف تهران کم نیستند؛ اما هر روستا برای یک مدل سفر مناسب نیست. در این فهرست شش روستای کوهستانی را معرفی کرده‌ایم و درباره مسیر دسترسی، جاذبه‌ها و نوع طبیعت‌گردی هرکدام گفته‌ایم تا راحت‌تر مقصدتان را انتخاب کنید.

شناسه خبر: ۴۵۴۲۸۰
۶ روستای کوهستانی نزدیک تهران برای فرار از گرمای شهریور

راهنماتو- گاهی برای فرار از گرمای تهران و شلوغی شهر، لازم نیست راهی یک سفر چندروزه شویم. کمی که از پایتخت فاصله بگیریم، روستاهایی در دامنه‌های البرز پیدا می‌شوند که در روزهای گرم سال هوای مطبوع‌تری دارند، رودخانه و باغ و کوچه‌باغ در آنها پیدا می‌شود و می‌توان یک روز کامل را بدون برنامه‌ریزی پیچیده در طبیعت گذراند.

به گزارش راهنماتو، البته یک نکته را باید در نظر گرفت: خنک بودن این روستاها به معنی سرد بودن آنها در تمام ساعات روز نیست. در تابستان، ظهرها ممکن است آفتاب همچنان تند باشد؛ اما ارتفاع بیشتر، سایه درختان و جریان آب باعث می‌شود صبح و عصر معمولاً بسیار دلپذیرتر از تهران باشد.

برای یک سفر تابستانی، این شش روستا را می‌توان از گزینه‌های جذاب اطراف پایتخت دانست.

۱. افجه؛ ییلاقی قدیمی در دامنه البرز

اگر بخواهم از روستاهایی شروع کنم که هم به تهران نزدیک‌اند و هم برای یک سفر یک‌روزه حرف زیادی برای گفتن دارند، افجه یکی از اولین انتخاب‌هاست.

افجه در بخش لواسانات شهرستان شمیرانات و در ارتفاع حدود ۲۰۰۰ متر از سطح دریا قرار گرفته است. همین ارتفاع باعث شده آب‌وهوای آن در بهار و تابستان نسبت به تهران مطبوع‌تر باشد. رودخانه از میان روستا می‌گذرد و باغ‌های میوه و کوه‌های اطراف، منظره‌ای کاملاً متفاوت با فضای شهری تهران ایجاد کرده‌اند.

جذابیت افجه فقط به خود روستا محدود نمی‌شود. دشت هویج یکی از معروف‌ترین مقصدهای طبیعت‌گردی اطراف آن است و اگر اهل پیاده‌روی باشید، آبشارهای اطراف روستا هم می‌توانند بخشی از برنامه شما باشند. افجه همچنین بافتی قدیمی دارد و در گوشه‌وکنار آن می‌توان نشانه‌هایی از گذشته روستا را دید.

چطور برویم؟

از تهران باید خودتان را به جاده لشگرک و لواسان برسانید و بعد از لواسان، مسیر افجه را ادامه دهید. جاده تا روستا آسفالته است و بخش پایانی مسیر حال‌وهوای کوهستانی پیدا می‌کند.

اگر هدف شما فقط یک گردش سبک است، لازم نیست حتماً تا دشت هویج بروید. خود روستا و مسیر رودخانه برای چند ساعت گشت‌وگذار کافی است.

۲. برگ جهان؛ روستایی برای قدم زدن کنار رودخانه

برگ جهان یکی از آن روستاهایی است که به نظرم برای یک سفر تابستانی از بهترین انتخاب‌های این فهرست است؛ به‌خصوص اگر هم طبیعت می‌خواهید و هم مسیر خیلی طولانی نمی‌خواهید.

این روستا در لواسانات و در دامنه جنوبی البرز قرار گرفته و حدود ۱۳ کیلومتر با لواسان فاصله دارد. ارتفاع روستا حدود ۲۰۲۶ متر است و رودخانه برگ جهان از میان منطقه عبور می‌کند.

اگر اهل پیاده‌روی باشید، مقصد جذاب‌تر شما آبشار برگ جهان است. مسیر رسیدن به آبشار از روستا آغاز می‌شود و بسته به شرایط مسیر و سرعت حرکت، حدود یک ساعت پیاده‌روی یا بیشتر زمان می‌برد. مسیر در امتداد باغ‌ها و رودخانه ادامه پیدا می‌کند و همین راه رفتن، بخشی از لذت سفر است.

نکته جالب این است که حتی اگر حوصله آبشار را نداشته باشید، باز هم برگ جهان ارزش رفتن دارد. می‌توانید در روستا قدم بزنید، کنار رودخانه بنشینید و چند ساعت از فضای شهری فاصله بگیرید.

چطور برویم؟

مسیر معمول از تهران به سمت لشگرک، لواسان و سپس افجه است و بعد از افجه به سمت برگ جهان ادامه می‌دهید. مسیر از افجه به بعد کوهستانی‌تر و پرپیچ‌وخم‌تر می‌شود.

۳. آهار؛ جایی که خود مسیر پیاده‌روی هم دیدنی است

آهار برای کسانی است که می‌خواهند سفرشان کمی بیشتر از یک پیک‌نیک ساده باشد.

این روستا در بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات قرار دارد و ارتفاع آن حدود ۲۱۴۰ متر گزارش شده است. موقعیت کوهستانی و ارتفاع زیاد، باعث می‌شود آهار در فصل گرم سال آب‌وهوای مطبوع‌تری نسبت به تهران داشته باشد.

اما دلیل اصلی پیشنهاد آهار، مسیر آهار به شکرآب است. از روستا می‌توان در یک مسیر طبیعت‌گردی به سمت شکرآب رفت؛ مسیری که از میان باغ‌ها و کنار رودخانه می‌گذرد و در نهایت به آبشار شکرآب می‌رسد.

اگر برای یک برنامه سبک می‌روید، می‌توانید فقط بخشی از مسیر را طی کنید و برگردید. لازم نیست حتماً برنامه کوهنوردی کامل داشته باشید. گزارش‌های پیمایش نشان می‌دهند مسیرهای طولانی‌تر منطقه می‌توانند چندین ساعت زمان ببرند؛ بنابراین اگر با خانواده یا کودکان سفر می‌کنید، برنامه را متناسب با توان گروه تنظیم کنید.

چطور برویم؟

از تهران وارد بزرگراه شهید بابایی و سپس جاده لشگرک شوید و مسیر فشم را ادامه دهید. از مسیر رودبار قصران می‌توان به آهار رسید.

۴. لالان؛ برای کسانی که کمی ماجراجویی بیشتر می‌خواهند

اگر از روستاهایی که فقط برای نشستن و پیک‌نیک مناسب‌اند فاصله بگیریم، لالان یا لالون انتخاب جذاب‌تری می‌شود.

لالان در بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات و حدود ۴۵ کیلومتری شمال تهران و ۱۱ کیلومتری شمال فشم قرار گرفته است. منطقه‌ای کوهستانی با باغ‌ها، رودخانه، چشمه و مسیرهای طبیعت‌گردی که در تابستان هوای خنک و ییلاقی دارد.

یکی از جذابیت‌های مسیر، آبشار لالان است. البته اینجا دیگر با یک گردش کاملاً سبک روبه‌رو نیستید. برای رسیدن به بخش‌های بالاتر دره باید پیاده‌روی کنید و مسیر برای افراد کم‌توان یا کسانی که کفش مناسب ندارند، گزینه راحتی نیست.

لالان برای کوهنوردها نیز اهمیت زیادی دارد و مسیرهای صعود به ارتفاعات البرز از همین منطقه آغاز می‌شود.

چطور برویم؟

مسیر را از تهران به سمت لشگرک و فشم ادامه دهید و بعد از فشم وارد مسیر روستاهای رودبار قصران شوید. لالان در ادامه این مسیر قرار دارد.

۵. شهرستانک؛ روستایی خوش‌آب‌وهوا در مسیر جاده چالوس

شهرستانک کمی با چهار گزینه قبلی فرق دارد؛ چون در استان البرز قرار گرفته، اما از مقصدهای محبوب و نسبتاً نزدیک تهران برای یک سفر یک‌روزه است.

برای رسیدن به شهرستانک باید وارد جاده چالوس شوید و پس از عبور از محدوده آسارا، در مسیر مشخص‌شده به سمت روستا حرکت کنید. یکی از مسیرهای رایج دسترسی از جاده چالوس حدود ۴۴ کیلومتر بعد از ابتدای مسیر به دوراهی شهرستانک می‌رسد.

ارتفاع روستا حدود ۲۲۰۰ متر است و همین ارتفاع، در تابستان هوای مطبوع‌تری برای آن ایجاد می‌کند. رودخانه، باغ‌های میوه، کوچه‌باغ‌ها و فضای کوهستانی، شهرستانک را برای یک روز آرام مناسب کرده‌اند.

اما مشهورترین جاذبه تاریخی شهرستانک، کاخ ناصری است. از روستا تا کاخ حدود ۳.۵ کیلومتر مسیر پیاده‌روی وجود دارد و این مسیر برای کسانی که توان یک پیاده‌روی نسبتاً سبک یک تا یک‌ونیم ساعته را دارند، قابل انجام است.

اگر با خانواده می‌روید و قصد پیاده‌روی ندارید، باز هم می‌توانید از خود روستا و طبیعت اطراف لذت ببرید؛ اما اگر هوا و توان بدنی اجازه بدهد، پیاده‌روی به سمت کاخ ارزشش را دارد.

۶. امامه؛ روستایی کوهستانی با حال‌وهوای متفاوت

برای گزینه آخر، سراغ امامه می‌رویم؛ روستایی در منطقه رودبار قصران که برای کسانی که دنبال یک مقصد کوهستانی آرام‌تر هستند، انتخاب جالبی است.

امامه از روستاهای ییلاقی اطراف تهران است و قرار گرفتن آن در ارتفاعات البرز باعث شده در روزهای گرم سال نسبت به تهران هوای مطبوع‌تری داشته باشد. منطقه امامه همچنین به مسیرهای کوهستانی و چشم‌اندازهای طبیعی اطرافش شناخته می‌شود.

چیزی که من در چنین روستاهایی بیشتر دوست دارم، این است که لازم نیست حتماً دنبال یک «جاذبه معروف» باشیم. گاهی خودِ مسیر رسیدن، کوچه‌های روستا، باغ‌ها و چشم‌انداز کوهستانی برای یک روز متفاوت کافی هستند.

اگر اهل پیاده‌روی باشید، می‌توانید بخشی از مسیرهای اطراف را انتخاب کنید؛ اما برای برنامه‌های کوهنوردی جدی، بهتر است مسیر و شرایط آن را از قبل بررسی کنید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها