راهنماتو- ممکن است جزو افرادی باشید که موقع خوردن ماکارانی از بوی گوشت درون آن احساس نامطلوبی داشته باشید. اما این مشکلی است که راهحل دارد و جای نگرانی نیست.
در ادامه راهنماتو، میتوانید ماکارانی خود را بسته به ذائقهای که دارید با گوشت یا سویا تهیه کنید. سویا به دلیل داشتن پروتئین بالا، جایگزین مناسبی برای گوشت است و به این غذا ارزش غذایی بالایی میبخشد. در ادامه راهنماتو طرز تهیه ماکارانی برای انواع سلیقهها را به شما آموزش میدهد و درباره راهکارهایی که از شفته شدن ماکارانی جلوگیری میکند میگوید.
طرز تهیه ماکارونی با سویا
مواد لازم برای تهیه ماکارانی با سویا:
- ماکارونی: به مقدار دلخواه
- سویا: 200 گرم
- پیاز: 1 عدد متوسط
- سیر: 2 حبه
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- روغن : به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا: به مقدار دلخواه
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه ماکارانی باسویا:
- آمادهسازی سویا: میتوانید سویا را از قبل خیس کرده یا بدون خیس کردن استفاده کنید. در صورتی که سویا را خیس کنید روغن کمتری جذب میکنند.
- تفت دادن پیاز و سیر: پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی را به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- اضافه کردن سویا و ادویهها: سویای پخته شده را به همراه نمک، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا به مواد قبلی اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
- پختن ماکارونی: ماکارونی را طبق دستورالعمل روی بستهبندی آن بپزید و آبکش کنید.
- مخلوط کردن مواد: ماکارونی آبکش شده را به مواد دیگر اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
- دم کردن ماکارانی: (این مرحله اختیاری است)، میتوانید ته قابلمه نان یا سیبزمینی بچنید و سپس ماکارانیها روی آن ریخته و اجازه دهید دم بکشد. میتوانید هم بدون انجام این مرحله ماکارانی را سرو کنید. توجه کنید که اگر قصد دم کردن ماکارانی را دارید بهتر است کمی زودتر از زمانی که روی بستهبندی نوشته آن را آبکشی کنید.
- سرو: ماکارونی با سویا را در ظرف سرو ریخته و با سبزیجات تازه تزئین کنید.
نکات مهم:
- برای طعم بهتر، میتوانید از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه، هویج و قارچ نیز در این غذا استفاده کنید.
- برای تهیه سس گوجه فرنگی خانگی، میتوانید گوجه فرنگی تازه را رنده کرده و به مواد اضافه کنید.
- میتوانید از پنیر پارمزان برای تزئین این غذا استفاده کنید.
طرز تهیه ماکارانی با گوشت چرخکرده
طرز تهیه ماکارانی با گوشت هم مانند تهیه ماکارانی با سویا است که در بالا ذکر کردیم. تنها تفاوتی که دارد در این است که گوشت را با پاییز و سیر به خوبی تفت دهید تا خامی آنها گرفته شود و سپس رب را اضافه کنید.
طرز تهیه ماکارونی با سویا و گوشت چرخ کرده
شما میتوانید از ترکیب هردوی سویا و گوشت در ماکارانی استفاده کنید. به این صورت که ابتدا گوشت را با پیاز و سیر به خوبی تفت دهید و بعد سویا و رب را به آن اضافه کنید.
تفاوتهای ماکارانی با سویا و ماکارانی با گوشت
ماکارونی با سویا:
- پروتئین گیاهی: سویا سرشار از پروتئین گیاهی است که جایگزین مناسبی برای گوشت است.
- تهیه سویا: معمولا سویا را قبل از استفاده از قبل در آب خیس میکنند.
- مزه ملایمتر: مزه سویا ملایمتر از گوشت است و به همین دلیل، برای کسانی که طعمهای ملایمتر را ترجیح میدهند، مناسبتر است.
- سبکتر: به طور کلی، ماکارونی با سویا نسبت به ماکارونی با گوشت سبکتر و کم چربتر است.
ماکارونی با گوشت:
- پروتئین حیوانی: گوشت منبع اصلی پروتئین حیوانی است.
- طعم قویتر: گوشت طعمی قویتر و غنیتر نسبت به سویا دارد.
- تنوع بیشتر: با استفاده از انواع مختلف گوشت (چرخکرده، راسته، مرغ و ...) میتوان طعمهای متنوعی به ماکارونی داد.
- چربی بیشتر: به طور معمول، ماکارونی با گوشت نسبت به ماکارونی با سویا چربتر است.
چه کنیم ماکارونی شفته نشه؟
- برای شفته نشدن ماکارانی به زمانی که برای جوشاندن ماکارانی روی بسته آن نوشته شده توجه کنید
- در مدت زمان جوشیدن ماکارانیها را با چنگال هم بزنید تا به هم نچسبند.
- درون آب ماکارانی در حال جوش، نمک، روغن و کمی زردچوبه اضافه کنید تا از چسبیدن آنها به هم جلوگیری شود.
- ماکارانیها را با آب سرد آبکشی کنید.
نوش جان و دل خوش.