طرز تهیه مُخَلَل مشکل، شور خوشمزه مصری

مخلل مشکل نوعی شور مخلوط خوشمزه مصری است که از ترکیب گل‌کلم با هویج، زیتون، شلغم، سیر و سبزیجات معطر تهیه می‌شود.

شناسه خبر: ۴۲۲۲۰۱
طرز تهیه مُخَلَل مشکل، شور خوشمزه مصری

 ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. با فرا رسیدن فصل پاییز و فراوان شدن گل کلم بازار تهیه انواع ترشی‌ها رونق می‌گیرد؛ زیرا گل کلم پایه اصلی بسیاری از ترشی‌های خوشمزه است. می‌توان گفت شور و ترشی یکی از بهترین مخلفات همراه غذا در فصل پاییز و زمستان است. شور مخلوط یکی از این مخلفات خوشمزه و محبوب پاییزی است و از آنجا که در تهیه آن از مخلوط آب و نمک استفاده می‌شود، به آن شور می‌گویند. مخلل مشکل نوعی شور خوشمزه است که اصالت آن به کشور مصر برمی‌گردد. تفاوت این شور با شور ایرانی در مواد تشکیل‌دهنده آن است. برای تهیه شور مصری علاوه‌بر گل‌کلم از شلغم، زیتون و لیمو ترش هم استفاده می‌شود. اگر دوست دارید این شور خوشمزه و جدید را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش مخلل مشکل، شور خوشمزه مصری با ما همراه باشید.

مواد لازم

گل کلم: نیم کیلو
هویج متوسط: ۲ عدد
شلغم متوسط: ۱ عدد
لیمو ترش: ۲ عدد
زیتون: ۱۰ عدد
سیر: ۵ حبه
فلفل تند: ۱۰ عدد
سرکه: نصف لیوان
شوید و ترخون تازه: ۱ دسته
آب: ۶ لیوان
نمک: سه چهارم لیوان

طرز تهیه

برای درست کردن این شور خوشمزه ابتدا گل کلم و هویج را خرد کنید. شلغم را پوست و بعد به صورت مکعبی خرد کنید. حالا مواد خرد شده را داخل یک شیشه خشک و تمیز بریزید. فلفل تند، حبه‌های سیر و زیتون با هسته را هم داخل شیشه بریزید. لیمو ترش را به صورت درسته و قاچ نشده داخل شیشه بگذارید و شوید و ترخون تازه را هم روی مواد بریزید. داخل یک کاسه جداگانه آب و نمک و سرکه را مخلوط کنید و خوب هم بزنید، سپس این ترکیب را داخل شیشه و روی سبزیجات بریزید تا جایی که روی مواد را به صورت کامل بگیرد. حالا درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را به مدت ۱۲ ساعت برعکس روی زمین بگذارید. حدود ۲ هفته بعد شور مصری خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را در کنار غذا میل کنید، نوش جان. 

نکات مهم
۱ـ ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود. حتما مواد ترشی را بعد از شستن روی پارچه تمیز پهن کنید تا سبزیجات کاملا خشک شود. 

۲ـ گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامین‌های گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکه‌های سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. همچنین برگ‌های گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را می‌توانید بدون اینکه بشویید، به مدت ۵ روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید. 

۳ـ فلفل سبز سرشار از مواد مغذی و ویتامین c است که در تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی رگ‌های قلب، کنترل دیابت، پاک‌سازی ریه و افزایش اشتها نقش مهمی دارد. فلفل هالوپینو یکی از خوشمزه‌ترین نوع فلفل سبز است که طعم تند و طبع گرمی دارد و برای تهیه انواع ترشی گزینه بسیار مناسبی است.

۴ـ شلغم ازجمله سبزیجات پرخاصیتی است که سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی شامل کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، فولات، فسفر، کلسیم و مقادیری از ویتامین c است. هنگام خرید شلغم توجه داشته باشید که شلغم‌های ریز و سفت را انتخاب کنید. شلغم درشت یا شلغمی که نرم باشد، مناسب نیست.

۵ـ سرکه‌ها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم‌تری نسبت به سرکه سفید دارد.

منبع : فرارو
نظرات
پربازدیدترین خبرها