طرز تهیه کوکو زیتی؛ کوکو پاستای خوشمزه و شیک

کوکو زیتی نوعی کوکو مدرن و خوشمزه است که از ترکیب پاستا زیتی با موادی مانند مرغ، فلفل دلمه‌ای، نخود فرنگی، خامه و... تهیه می‌شود.

شناسه خبر: ۴۲۷۰۴۹
طرز تهیه کوکو زیتی؛ کوکو پاستای خوشمزه و شیک

کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو‌ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذاست.

کوکو زیتی نوعی کوکو ماکارانی خوشمزه و مدرن است که پاستای زیتی از مواد اصلی تشکیل دهنده آن است. این کوکو که علاوه‌بر طعم ویژه و خاصی که دارد به دلیل اینکه داخل فر پخته می‌شود، ظاهر بسیار زیبایی هم دارد و برای پذیرایی در مهمانی بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این کوکو خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کوکو زیتی همراه ما باشید.

مواد لازم

پاستا زیتی: ۳۰۰ گرم
سینه مرغ: ۱ عدد
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
پنیر خامه‌ای: ۱۵۰ گرم
پنیر گودا: ۳ ورقه
پنیر پارمسان: نصف لیوان
پنیر موزارلا: نصف لیوان
فلفل دلمه‌ای رنگی خرد شده: نصف لیوان
نخود فرنگی پخته: نصف لیوان
تخم مرغ: ۳ عدد
سیر: ۳ حبه
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این کوکو خوشمزه ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید و نمک و فلفل سیاه و چند قطره روغن بزنید و سینه مرغ را هم بزنید و به مدت نیم ساعت کنار بگذارید تا مرغ مزه‌دار شود، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل ماهی تابه بریزید و مرغ‌های مزه‌دار شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا مرغ کم کم سرخ شود و بپزد. در مرحله بعد فلفل دلمه‌ای خرد شده را به مرغ اضافه کنید و کمی دیگر نمک روی مواد بریزید. فلفل دلمه‌ای و مرغ را به مدت ۵ دقیقه تفت بدهید، سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و سی ثانیه بعد اجاق گاز را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید و نخود فرنگی پخته را به آن اضافه کنید.

یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید تا جوش بیاید، سپس پاستا زیتی را با کمی نمک داخل آب جوش بریزید و صبر کنید تا ۵ دقیقه بجوشد و نرم شود، سپس پاستا را آبکش کنید و کنار بگذارید تا آب اضافه‌اش کشیده شود. در مرحله بعد تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بزرگ بشکنید و خامه، پنیر خامه‌ای، پنیر گودا، پنیر پارمسان و دو قاشق پنیر موزارلا را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. حالا پاستای زیتی آبکش شده را داخل این مواد بریزید و خوب هم بزنید. نیمی از مایه مرغ را به کاسه مواد اضافه کنید و هم بزنید. کف ظرف یا قالب مورد نظرتان کمی پنیر موزارلا بریزید، سپس مواد کوکو را داخل قالب بریزید و خوب پخش کنید. در آخر بقیه مواد مرغ را روی سطح کوکو پخش کنید و قالب را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵ دقیقه قرار بدهید تا بپزد، نوش جان.

نکات مهم

ـ امروزه پاستا در اشکال و انواع گوناگون در فروشگاه‌های مواد غذایی وجود دارد. پاستا زیتی نوعی ماکارانی فرمی است که شکلی شبیه به لوله باریک دارد و برای درست کردن این کوکو مناسب است. در صورتی که به پاستا زیتی دسترسی نداشتید، می‌توانید از انواع دیگر پاستا نیز برای تهیه این کوکو استفاده کنید.

ـ فلفل دلمه‌ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه‌ای برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه‌ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است. فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.

ـ پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر‌های دیگر ارائه می‌شود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین‌های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می‌شود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم‌تر جذب بدن شوند. از ویژگی‌های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ‌وجه پس از پخت روغن پس نمی‌دهد. برای خوشمزه‌تر شدن غذا همیشه سعی کنید از ترکیب چند نوع پنیر پیتزا با هم استفاده کنید.

منبع : فرارو
نظرات