اناربیج؛ غذای خوشمزه و مشهور شمالی

اناربیج نوعی خورش خوشمزه و مشهور شمالی است که از ترکیب کوفته قلقلی با سسی از آب انار و سبزیجات طبخ می‌شود.

شناسه خبر: ۴۳۳۳۲۸

اناربیج؛ غذای خوشمزه و مشهور شمالی

غذا‌های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت‌های فراوان دارای متنوع‌ترین و بیش‌ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذا‌های گیلانی گل سرسبد غذا‌های شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است. همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد. گیلانی‌ها خورشت‌های بسیار متنوعی دارند که معمولا با گردو، رب انار، بادمجان و سبزی‌های معطر و جذاب شمالی تهیه می‌شوند. اناربیج نوعی غذای محلی شمالی خوشمزه و مشهور است که از ترکیب کوفته قلقلی با سسی از انار و گردو و سبزیجات معطر تهیه می‌شود و طعم شگفت‌انگیزی دارد. اگر به دنبال درست کردن غذا‌های محلی و خوشمزه برای اعضای خانواده هستید، در ادامه این مطلب با آموزش اناربیج خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

گردوی خرد شده: ۲۰۰ گرم

ترکیب سبزیجات معطر شامل تره، جعفری و نعناع: ۳۰۰ گرم

آب انار ترش: ۱ لیوان

رب انار: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط: ۲ عدد

نمک و فلفل و گلپر: به میزان لازم

طرز تهیه

اناربیج؛ غذای خوشمزه و مشهور شمالی

 برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا سبزی‌ها را خرد کنید. ۲ عدد پیاز را رنده و همراه با نیمی از سبزی‌های خرد شده به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و روی گوشت کمی نمک، فلفل و به دلخواه کمی گلپر بریزید. گوشت و پیاز را حسابی ورز بدهید، سپس کوفته‌های درشت به اندازه گردو درست کنید و کنار بگذارید. کمی روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و کوفته‌ها را داخل روغن داغ سرخ کنید و بعد کوفته‌های سرخ شده را از ماهی تابه خارج کنید. حالا بقیه سبزی را داخل همان ماهی تابه و روغن گوشت بریزید و ۵ دقیقه سبزی را تفت بدهید، سپس پودر گردو را اضافه کنید و چند دقیقه با سبزی تفت بدهید. رب انار را هم به این ترکیب اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بریزید و در آخر آب انار را اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا مواد کم کم بجوشد و غلیظ شود. وقتی مواد به غلظت رسید و به روغن افتاد، کوفته‌های سرخ شده را داخل مواد بچینید و دوباره درب ماهی تابه را ببندید. ۲۰ دقیقه بعد اناربیج خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته خوشمزه سرو کنید، نوش جان. 

نکات مهم

ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت اناربیج سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

ـ معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می‌شود، بیشتر از مضرات آن گفته می‌شود؛ اما همان‌طور که می‌دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه‌ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم‌خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می‌کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می‌بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B است. این گروه از ویتامین‌ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند استفاده می‌کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می‌شود؛ بنابراین باید اندازه کوفته‌ها را بزرگ‌تر کنید. توصیه می‌کنیم برای تهیه اناربیج از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.

 

منبع : فرارو
نظرات
پربازدیدترین خبرها