راهنماتو - ته چین یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که با ترکیب برنج، ماست و تخم مرغ، به همراه مواد میانی مختلف، یک طعم عالی و متفاوت ایجاد می کند.
به گزارش راهنماتو ، ته چین تن ماهی، یکی از انواع ساده و سریع این غذاست که با تن ماهی و شوید، طعمی بینظیر پیدا می کند. در این مطلب از آشپزی راهنماتو ، روش تهیه ته چین تن ماهی را به شما آموزش می دهیم تا در هر زمانی از این غذای خوشمزه لذت ببرید.
مواد لازم برای ته چین تن ماهی با شوید
- برنج: ۳ پیمانه
- شوید: ۳۵۰ گرم
- ماست چکیده: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۳ عدد
- تن ماهی: ۲ عدد
- روغن: به میزان لازم
- پیاز داغ: به میزان دلخواه
- سماق، زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
بیشتر بخوانید : ۵ غذای ساده، سریع و متفاوت که میشه با تن ماهی درست کرد
طرز تهیه ته چین تن ماهی
مرحله اول: آماده سازی برنج
ابتدا برنج را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. سپس برنج را آبکش کنید. برای تهیه ته چین بهتر است برنج کمی زندهتر از حد معمول آبکش شود.
مرحله دوم: مخلوط کردن مواد
در این مرحله، شوید را به همراه ماست چکیده، تخممرغ، سماق، زردچوبه، نمک و فلفل در یک کاسه بزرگ با برنج آبکش شده مخلوط کنید. تن ماهی را به این مخلوط اضافه نکنید، زیرا باید به عنوان لایه وسط در ته چین قرار گیرد.
مرحله سوم: آماده سازی ظرف پخت
یک ظرف مناسب برای پخت ته چین انتخاب کنید و آن را با مقداری روغن چرب کنید. سپس نصف برنج مخلوطشده را در ته ظرف بریزید.
مرحله چهارم: قرار دادن تن ماهی
تن ماهی را که ازقبل به مدت بیست دقیقه جوشاندهاید از داخل قوطی خارج کرده و بهخوبی مخلوط کنید. حالا تن ماهی را روی برنج قرار دهید. سپس باقیمانده برنج را روی تن ماهی بریزید و آن را کاملاً بپوشانید.
مرحله نهایی:
-
پخت ته چین در فر
ظرف را در فر از قبل گرمشده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت قرار دهید تا ته چین کاملاً پخته و تهدیگ آن برشته شود.
-
پخت ته چین روی اجاق گاز
اگر قصد دارید ته چین را در قابلمه و روی اجاق گاز بپزید، ابتدا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس یک دمکنی روی درب قابلمه بگذارید تا بخار آن به درستی در ته چین جمع شود و تهدیگ به خوبی برشته شود. در این حالت، حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت زمان نیاز است تا ته چین پخته و تهدیگ برشته شود. بهتر است هر ۳۰ دقیقه یک بار درب قابلمه را چک کنید تا از سوختن ته چین جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه قلیه ماهی اصل جنوبی با ماهی و کنسرو ماهی / ترکیب سبزی قلیه ماهی + بهترین ماهی برای قلیه
نکات
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه است.
- زمان پخت ته چین حدود ۱.۵ ساعت میباشد.
- این دستور برای ۳ نفر مناسب است و میتوانید آن را برای وعده ناهار، شام یا حتی سحری در ماه رمضان میل کنید.
- برای طعم بهتر، میتوانید پیاز داغ را به مواد اضافه کنید.
- برای تهدیگ خوشمزهتر، بهتر است از قابلمه یا ظرف نچسب استفاده کنید.
نوش جان و دل خوش!