راهنماتو – با کمی تغییر در مواد اولیه یا استفاده از گوشت های مختلف مانند مرغ یا گوشت چرخ کرده، می توانید نسخه های متنوع و خوشمزه ای از هویج پلو را آماده کنید.
به گزارش راهنماتو، غذاهای ایرانی با استفاده از مواد تازه و طبیعی همواره مورد توجه بوده اند و هویج پلو نیز از این قاعده مستثنی نیست. این غذا که بهطور معمول با هویج خلالشده، گوشت و ادویه هایی مانند زعفران و دارچین تهیه می شود، گزینه ای عالی برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی است.
این غذا را میتوان با انواع گوشت مانند مرغ، گوشت چرخ کرده یا حتی بدون گوشت و بهصورت گیاهی تهیه کرد. با اضافهکردن کشمش یا خلال بادام و پسته، می توانید طعمی لوکس تر به آن ببخشید.
در ادامه، طرز تهیه این غذای خوشمزه را بهصورت مرحله به مرحله در بخش آشپزی راهنماتو به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو:
- برنج: برنج ایرانی باکیفیت مانند باسماتی یا طارم
- هویج: به مقدار دلخواه (بهتر است هویجها را به صورت نگینی خرد کنید)
- پیاز: یک عدد متوسط
- گوشت مرغ یا گوشت قرمز: به دلخواه (میتوانید از هر دو نوع گوشت استفاده کنید)
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- زرشک: به مقدار دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه هویج پلو:
مرحله اول : برنج را از شب قبل خیس کنید و سپس آبکش کنید.
مرحله دوم : پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم : هویجها را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید.
مرحله چهارم : کف قابلمه را روغن بمالید و یک لایه برنج آبکش شده بریزید. سپس یک لایه از مخلوط گوشت و هویج را روی برنج بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و در لایه آخر برنج بریزید. روی برنج زعفران دم کرده بریزید و به مدت یک ساعت با حرارت ملایم دم کنید.
مرحله پنجم : بعد از دم کشیدن برنج، میتوانید با زرشک تفت داده شده و خلال بادام، هویج پلو را تزیین کنید.
نکات
- برای طعم بهتر، میتوانید از کمی دارچین یا زنجبیل نیز استفاده کنید.
- برای تهیه ته دیگ میتوانید از نان لواش، سیب زمینی یا نان تست استفاده کنید.
- اگر دوست دارید هویج پلو شما شیرینتر باشد، میتوانید کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.
نوش جان و دل خوش!