
حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود. حلوا به نوعی حلوای اصیل و خوشمزه استان گیلان است که بافتی نرم و عطر و طعم بینظیری دارد. این حلوای خوشمزه در کنار چای بسیار میچسبد و برای سفره افطار نیز یک انتخاب مناسب است. این حلوا به دلیل داشتن میوه به دارای رنگ و عطر فوقالعادهای است. اگر دوست دارید این حلوای خوشمزه را در منزل و با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه حلوای به همراه ما باشید.
مواد لازم
به: ۱ کیلو
شکر: ۷۰۰ گرم
آب: ۳ لیوان
پودر هل: ۲ قاشق چایخوری
نشاسته گندم: ۱ لیوان
کره: ۳۰ گرم
پودر گل سرخ: ۲ قاشق چایخوری
مغز گردو خرد شده: ۱ لیوان
طرز تهیه
نکات مهم
ـ این حلوا ذاتا شل است و باید با قاشق سرو شود. اگر دوست دارید حلوا را قالب بزنید، میتوانید در مرحله آخر پخت ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را با دو قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط و به روش بن ماری حل کنید و بعد به مایه حلوا اضافه کنید.
ـ میوه به یکی از میوههای خوشبو و بهشتی است که طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد و دارای خواص بیشماری برای بدن است. به سرشار از ویتامین A، B و املاح آهکی است؛ همچنین به دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئید، گلوسید و لیپید است که برای سلامت قلب، معده و دستگاه گوارش و آرامش اعصاب مفید است. در ایران به در استانهای فارس، اصفهان، کرمان و اردبیل تولید میشود. برای تهیه دسر و حلوا به بهتر است از بههای سالم، بدون لکه و زدگی استفاده کنید.
ـ نشاسته حاوی فیبر، گندم، کلسیم و ویتامین بی است که در عین حال بسیار کم کالری است. نشاسته در بدن به قند تبدیل میشود و به همین دلیل برای تأمین انرژی مناسب است. نشاسته برای تنظیم قند خون، تقویت معده، و بهبود سرفه و گرفتگی صدا بسیار موثر است. منبع اصلی نشاسته گندم، ذرت و سیب زمینی است. نشاسته گندم با نشاسته ذرت متفاوت است و بافتی به نرمی آرد گندم دارد. نشاسته گندم همچنین با نشاسته گل متفاوت است و بهتر است آن را با نشاسته گل جایگزین نکنید.
ـ حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.