
مواد لازم برای تهیه آش عدس
عدس یک پیمانه
ماش یک پیمانه
برنج دو سوم پیمانه
سبزی آش ۳۰۰ گرم
پیاز ۴ عدد
سیر ۶ حبه
نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
طرز تهیه آش عدس
مرحله اول
برای تهیه آش عدس خوشمزه، باید از چند ساعت قبل عدس و ماش رو بشویید و با مقداری آب خیس کنید. برنج رو هم از دو ساعت قبل بشویید و جداگانه خیس کنید.
مرحله دوم
سبزی آش شامل اسفناج، تره، گشنیز، جعفری، شوید، و سیر که شستید و آب اضافیش خارج شده رو خرد کنید و کنار بذارید.
مرحله سوم
در این مرحله عدس و ماش رو آبکش کنید و به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد بذارید تا به جوش بیاد. سپس شعله رو کم کنید تا عدس و ماش به مدت حدودا یک ساعت بپزن.
مرحله چهارم
وقتی عدس و ماش پختن، برنج رو آبکش کنید و سپس به همراه سبزی آش خرد شده به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. حدود یک ساعت دیگه هم زمان بدید تا آش به آرومی بجوشه و جا بیفته.
مرحله پنجم
حالا پیازها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. یک تابه روی حرارت بذارید، مقداری روغن مایع اضافه کنید وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید تا طلایی رنگ بشه. در آخر زردچوبه بریزید و بعد از کمی تفت دادن به قابلمه آش عدس اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم
وقتی آش عدس جا افتاد، کمی بچشید و نمک و فلفل اون رو اندازه کنید. در پایان آش عدس خوشمزه رو داخل ظرف مناسب بکشید و اون رو به همراه کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزئین و سرو کنید. نوش جان.