
دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. پودینگ یا پادینگ نوعی دسر لطیف است که از شیر و شکر تهیه میشود و برای اینکه دارای غلظت باشند، معمولا به آن نشاسته، پودر ژلاتین و یا آرد گندم اضافه میکنند. پودینگها در طعمهای گوناگونی مانند پودینگ وانیلی، میوهای، زعفرانی، شکلاتی و... تهیه میشوند و هر کدام طرفدارن ویژه خود را دارند. پودینگ برنج نوعی پودینگ است که برای پخت آن از برنج، شیر، خامه، شیرعسلی و... استفاده میشود و شباهت زیادی به شیر برنج خودمان دارد، به همین دلیل برای ماه رمضان و سفره افطار بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه و لطیف را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه پودینگ برنج همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج نیم دانه: یک دوم پیمانه
شیر پرچرب: ۲ پیمانه
آب: ۲ پیمانه
شیرعسلی: یک سوم ۱ قوطی
خامه صبحانه: ۵۰ گرم
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم
طرز تهیه
نکات مهم
ـ بهتر است برای پخت پودینگ برنج از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه ندارید، برنج درسته را خیس کنید و بعد از اینکه برنج خیس خورد، آن را کف دستتان بریزید و با انگشتانتان برنج را کف دست فشار بدهید تا له شود.
ـ شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته میشود و به آن شکر اضافه میکنند. شیر عسلی مادهای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنیها و کیک و شیرینی استفاده میشود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل ۲ پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یکبار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته میگیرد. تقریبا ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.