
دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. دسر ماقوت بستنی نوعی دسر خنک و تابستانی است که ترکیبی از دسر و بستنی و زعفران است. اگر دسر ماقوت را خورده باشید، حتما دسر بستنی آن را هم دوست خواهید داشت.
این دسر از ترکیب شیر با خامه، بستنی، گلاب، زعفران، نشاسته ذرت و… تهیه میشود و عطر و طعم بینظیری دارد. اگر دوست دارید این دسر خنک و خوشمزه را برای روزهای گرم سال با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر ماقوت بستنی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه دسر ماقوت بستنی
بستنی وانیلی: 3 پیمانه
شیر: دو و نیم پیمانه
خامه صبحانه: 3 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: 4 قاشق غذاخوری
شکر: نصف پیمانه
گلاب: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
بیسکوییت پتیپور ساده: یک چهارم بسته
آب خنک: نصف پیمانه
طرز تهیه دسر ماقوت بستنی
برای درست کردن این دسر بستنی خوشمزه ابتدا آب سرد و پودر ژلاتین را با هم ترکیب کنید و روی بخار کتری بگذارید تا به روش بن ماری حل و شفاف شود.
در مرحله بعد شیر، شکر و نشاسته ذرت را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و هم بزنید تا شکر داخل مواد کاملا حل شود.
حالا زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید. در مرحله بعد بستنی وانیلی آب شده و خامه صبحانه به دمای محیط رسیده را با هم مخلوط و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
در آخر ژلاتین بن ماری شده را اضافه کنید و هم بزنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. توجه کنید که نیازی به جوشیدن مواد نیست.
قالب دسر را که از قبل چرب کرده و 1 ساعت داخل فریزر گذاشتهاید، آماده کنید و مایه دسر را داخل قالب بریزید و قالب را به مدت 12 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد.
برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود.
اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمیگردد. بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود، درحالی که قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند.
حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید.
در آخر بیسکوییت پتی پور را میکس کنید یا با گوشتکوب کاملا بکوبید و پوره بیسکوییت را روی دسر بپاشید، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه دسر ماقوت بستنی
ـ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.