
سرهنگ حسین ولی تویسرکانی، رئیس پلیس ترافیک شهری پلیس راهور فراجا، در حاشیه هفتمین کنفرانس بینالمللی مدیریت و ایمنی ترافیک به ارائه گزارشی از آمار تصادفات شهری در سه سال (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) پرداخت. وی در این رابطه گفت که بیشترین میزان تصادفات و جانباختگان، مربوط به ۱۵ استان کشور میشود. بنا به گفته سرهنگ تویسرکانی: «۷۶ درصد از جانباختگان معابر شهری کشور در این مدت جزو کاربران آسیبپذیر، شامل موتورسیکلتسواران، دوچرخهسواران و عابران پیاده بودهاند. همچنین ۷۸ درصد از این آمار در همین ۱۵ استان رخ داده است».
وی ضمن اشاره به آمار مجروحان تصادفات میگوید: «۷۳ درصد از مجروحان حوادث شهری در کشور نیز در همین ۱۵ استان بودهاند و ۷۴ درصد از آنها کاربران آسیبپذیر بودهاند». سرهنگ تویسرکانی با تأکید بر لزوم رعایت قوانین ترافیکی از سوی کاربران ترافیکی، اعلام کرد: «استفاده از کلاه ایمنی، بستن کمربند ایمنی، پرهیز از سرعت غیرمجاز، رعایت سرعت مطمئنه و عدم استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی از نکات کلیدی برای کاهش خسارات و صدمات ناشی از تصادفات است».
۱۵ استانی که بیشترین سهم را در تصادفات معابر شهری دارند، عبارتند از: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، قم، مازندران، کرمان، کرمانشاه، گیلان، یزد، تهران بزرگ و ویژه غرب تهران.
در پایان، رئیس پلیس ترافیک شهری به جزئیات آمار جانباختگان اشاره کرد و افزود: «در سه سال اخیر، ۳۱ درصد از جانباختگان در صحنه تصادف، ۵ درصد در حین انتقال و ۶۴ درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست دادهاند».
این گزارش بار دیگر تأکید میکند که باید به ایمنی معابر توجه بیشتری شود، طراحیهای شهری بهبود یابد و آموزشهای ترافیکی، بهویژه در این ۱۵ استان کشور، افزایش پیدا کنند.