اژدهای یشمی که گویا از تمدن هونگشان بهجامانده، داخل یک مقبره مدور که محراب مربعی در جنوب آن قرار دارد، پیداشده است. طول آن ۱۵.۸سانتیمتر و عرض آن ۹.۵ سانتیمتر است و به همراه آن بقایای انسان و همچنین مقدار زیادی اشیا سفالی شامل جام، طشت و گلدان به شکل سهپایه نیز کشفشده است.
این مقبره که در شهر چیفنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی در چین واقعشده است، بین ۵۰۰۰ تا ۵۱۰۰ سال قدمت دارد و قدمت آن مربوط به زمانی است که فرهنگ هونگشان در این منطقه شکوفا شده بود. مردم این تمدن نوسنگی به کشت محصولات زراعی پرداخته بودند، آنها شهرهای بزرگ با ساختمانهای بزرگ ساختند و آثار پیچیدهای خلق کردند. این یافته جدید بزرگترین نمونه از اژدهای یشمی کشفشده است که توسط فرهنگ هونگشان ساختهشده است.
اگرچه این کشف در نوع خود نمونهای بسیار خوب به شمار میرود اما یکی از محققان مطالعات آسیای شرقی بر این باور است که اژدها منحصربهفرد نیست.
به گفته او آثار باستانی اژدهای یشم با اندازه مشابه درگذشته در سایر مقبرههای فرهنگی هونگشان کشفشده است و حتی درست مشخص نیست که این نمونه و یا حتی نمونه قبلی، دقیقاً یک اژدها را به تصویر میکشند یا نه؛ این به این معنا است که مشخص نیست این سازه در تمدن نوسنگی هونگشان چه معنایی داشته است. بنابراین، اژدها نامیدن آن، اقدامی نابهنگام است.
مکانی که آثار و بقایای انسان در آن یافت شد بیش از یک مقبره است. بنابراین اینیک سازه آیینی است که شامل گور افراد خاص است. به گفته این محقق علاوه بر سایت کشفشده، سازه مشابهی در حفاریهای قبلی در سایت دیگری به نام نیوهلیانگ پیداشده است.