میدان توپخانه تهران وقتی واقعا پر از توپ بود + عکس

عکسی قدیمی از میدان توپخانه در زمان قاجار را مشاهده می کنید که تعداد زیادی توپ در آن مستقر شده بود.

شناسه خبر: ۴۵۳۲۰۹
میدان توپخانه تهران وقتی واقعا پر از توپ بود + عکس

راهنماتو- میدان توپخانه که بعدها میدان سپه و سپس میدان امام خمینی (ره) نام گرفت یکی از قدیمی‌ترین میدان‌های تهران است که در سال 1284 قمری و در زمان ناصرالدین شاه ساخته شد.

به گزارش راهنماتو، میدان توپ‌خانه دارای پهنایی نزدیک به ۱۱۰ متر و درازای تقریباً ۲۲۰ متر و چهارگوش مستطیلی است که دقیقاً از تناسبات توصیه شده در دوره رنسانس و باروک پیروی می‌کند.

کار ساخت میدان توپ‌خانه در سال ۱۲۴۶ شمسی (برابر با سال ۱۲۸۴ قمری و سال ۱۸۶۷میلادی)، و به دستور میرزا تقی‌خان امیرکبیر، در زمینی مستطیل شکل و در بیابان شمالی میدان توپ‌خانه قدیم (میدان ارگ کنونی) آغاز شد. پیش از آن و از زمان فتحعلی‌شاه، این بیابان برای جایگیری توپ‌ها و توپ‌چی‌ها اختصاص داشت. معمار میدان محمدابراهیم‌خان آذربایجانی بود. کار ساخت میدان ده سال به درازا انجامید و در سال ۱۲۹۴ قمری به دستور محمدحسن اعتمادالسلطنه پایان گرفت. این میدان از نخستین گذرگاه‌های تهران است که سنگ‌فرش و بعدها آسفالت شده‌است.

 

نظرات
پربازدیدترین خبرها