سخت‌جان‌ترین گیاهان آپارتمانی برای افرادی که دستشان به گل نمی‌افتد!

گیاهان آپارتمانی برای افراد فراموش‌کار: آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که هر گیاهی را که می‌خرید، خیلی زود پژمرده می‌شود؟ نگران نباشید! در این مقاله، گیاهانی را به شما معرفی می‌کنیم که حتی اگر فراموش کنید به آن‌ها آب بدهید، باز هم زنده می‌مانند.

شناسه خبر: ۴۱۹۷۶۵
سخت‌جان‌ترین گیاهان آپارتمانی برای افرادی که دستشان به گل نمی‌افتد!

راهنماتو- حتما پس از اینکه بارها در پرورش گیاهان آپارتمانی ناکام مانده‌اید به این فکر می‌کنید که دستتان به گل نمی‌افتد؛ اما انگار شما هنوز با گیاهان آپارتمانی سخت‌جان آشنایی ندارید.

به گزارش راهنماتو، در میان گیاهان آپارتمانی متفاوت، برخی از آن‌‎ها هستند که به مراقبت کمتری نیاز دارند؛ یعنی گهگداری باید به آن‌ها آب بدهیم، به وضعیت نور زیاد حساس نیستند و لازم نیست مدام هرسشان کرده یا به آن‌ها کود بخورانیم. درواقع این گیاهان آپارتمانی شبیه به بچه‌های ساکت و بی‌آزاری بوده که لقب بچه مثبت را به خود می‌گیرند و مورد علاقه همه پدر و مادرها هستند. جدای از این بحث اگر هنوز بر این عقیده هستید که دستتان به گل نمی‌افتد باید بگوییم که با پرورش این گیاهان حتما نظرتان در مورد این جمله غیر علمی عوض خواهد شد. تا کنون هم این باور اشتباه باعث شده که از برعهده گرفتن سرپرستی این عضو زیبا در خانه‌تان محروم بمانید. در ادامه این مطلب از راهنماتو گیاهان آپارتمانی را به شما معرفی می‌کنیم که مخصوص شما مبتدی‌هاست.

راهنمای کامل شروع پرورش گیاه در آپارتمان برای مبتدیان

تبریک! تصمیم به پرورش گیاه در آپارتمان گرفته‌اید. این کار علاوه بر زیبایی بخشیدن به محیط خانه، باعث بهبود روحیه و کاهش استرس می‌شود. اما از کجا شروع کنیم؟ نگران نباشید، ما در این راه به شما کمک می‌کنیم.

گام اول: انتخاب گیاه مناسب

  • نور: اولین قدم، ارزیابی میزان نوری است که به قسمت‌های مختلف خانه شما می‌تابد. اگر خانه‌تان نورگیر نیست، گیاهانی مانند سانسوریا، زاموفیلیا یا سرخس بوستون برای شما مناسب‌تر هستند.
  • فضای موجود: اندازه گیاه را متناسب با فضایی که در اختیار دارید انتخاب کنید. برای فضاهای کوچک، گیاهان آویز یا گیاهانی که رشد کندی دارند، گزینه‌های خوبی هستند.
  • سطح مراقبت: اگر مبتدی هستید، بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که به مراقبت زیادی نیاز نداشته باشند. گیاهانی مانند سانسوریا، زاموفیلیا و کاکتوس‌ها بسیار مقاوم هستند.

گام دوم: تهیه وسایل مورد نیاز

  • گلدان: گلدانی را انتخاب کنید که دارای سوراخ‌های زهکشی باشد. اندازه گلدان باید متناسب با اندازه ریشه گیاه باشد.
  • خاک مناسب: از خاکی استفاده کنید که برای گیاه مورد نظرتان مناسب باشد. خاک‌های آماده گیاهان آپارتمانی در بازار موجود است.
  • آبپاش: برای آبیاری گیاهان به یک آبپاش نیاز دارید.
  • کود: برای تغذیه گیاهان، می‌توانید از کودهای مایع استفاده کنید.

گام سوم: کاشت گیاه

  1. گلدان را تا نیمه از خاک پر کنید.
  2. گیاه را از گلدان قبلی خارج کرده و ریشه‌های آن را بررسی کنید.
  3. گیاه را در گلدان جدید قرار داده و اطراف آن را با خاک پر کنید.
  4. خاک را به آرامی فشار دهید تا گیاه محکم در جای خود قرار گیرد.
  5. گیاه را آبیاری کنید.

گام چهارم: مراقبت از گیاه

  • آبیاری: میزان آبیاری به نوع گیاه، اندازه گلدان و دمای محیط بستگی دارد. از آبیاری بیش از حد خودداری کنید، زیرا باعث پوسیدگی ریشه می‌شود.
  • نور: گیاه را در مکانی قرار دهید که نور کافی دریافت کند.
  • دما: دمای مناسب برای اکثر گیاهان آپارتمانی بین 18 تا 25 درجه سانتی‌گراد است.
  • کوددهی: طبق دستورالعمل روی بسته بندی کود، گیاه را کوددهی کنید.
  • تمیز کردن برگ‌ها: گرد و غبار روی برگ‌ها مانع از فتوسنتز می‌شود. به طور مرتب برگ‌های گیاه را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید.

گیاهان مناسب برای مبتدیان

حالا که اصلی‌ترین گام‌ها را بررسی کردیم به سراغ گیاهان آپارتمانی می‌رویم که نگهداری از آن‌ها بسیار آسان است، در حالی که به شدت لوکس و زیبا به نظر می‌رسند:

1. گیاه یشم

یشم

گیاه یشم (Crassula ovata) که معمولاً آن را "گیاه پول" نیز می‌نامند، با برگ‌های درخشان و سبز تیره‌اش شناخته شده است. شاید به همین دلیل است که به نماد ثروت و رفاه تبدیل شده است. این گیاه به آرامی و به طور متوسط ​​حدود 5 سانت در سال رشد می‌کند.

مانند بسیاری از ساکولنت ها، این گیاه به مقدار زیادی آب نیاز ندارد و در نور مستقیم خورشید به خوبی عمل می کند در نتیجه برای مبتدیان عالی است.

مراقبت از گیاه یشم:

نور: شش ساعت نور مستقیم خورشید در روز

آب: زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید

اندازه بالغ: قد 8 تا 16 سانت

2. کاکتوس چانه

چانه

وجود گل‌های رنگارنگ بالای کاکتوس چانه که عموما قرمز، نارنجی یا زرد است باعث شده این گیاه غیرعادی به نظر برسد. اما مراقبت از آن بسیار آسان است زیرا به آب زیادی نیاز ندارد اما آفتاب زیاد را ترجیح می‌دهد.

مراقبت از کاکتوس چانه:

نور: نور روشن، غیر مستقیم

آب: زمانی آبیاری کنید که خاک خشک شود

اندازه بالغ: متفاوت است

3. نازبشقابی

نازبشقابی

نازبشقابی که از نوع ساکولنت است کمی درام به هر فضایی می‌بخشد. برگ‌های آن تیره تقریباً سیاه به نظر می‌رسند (البته از این گیاه آفریقایی 35 نوع متفاوت وجود دارد)، از این رو این نام را به آن داده‌اند و شبیه گل رز است. مانند بسیاری از ساکولنت‌ها، این گیاهان برای مبتدیان عالی هستند زیرا در نور کامل خورشید بهترین رشد را دارند، اما نیاز به مراقبت کمی دارند زیرا می توانند از آفتاب غیر مستقیم نیز لذت ببرند.

مراقبت از نازبشقابی:

نور: شش ساعت نور مستقیم یا غیر مستقیم خورشید

آب: زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید

اندازه بالغ: 1 متر

4. سانسوریا

سانسوریا

گیاه سانسوریا نام خود را از برگ‌های بلند و باریکش گرفته است که شبیه مارهایی است که انگار ایستاده‌اند. این گیاه برای مبتدیان عالی است زیرا در نور کم زنده می‌ماند و نیازی به آبیاری مکرر ندارد. حتی می‌تواند در محیط‌های کاملا خشک دوام بیاورد.

مراقبت از سانسوریا:

نور: شش ساعت نور مستقیم خورشید

آب: زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید

اندازه بالغ: تا 1 متر

5. گاستریا 

گاستریا

گاستریا به دلیل ظاهرش، لقب «زبان گاو» دارد. این گیاه دوکی مانند بسیاری از ساکولنت‌ها، به آب زیادی نیاز ندارد و نگهداری از آن آسان است.

مراقبت از گاستریا:

نور: آفتاب کامل

آب: زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید

اندازه بالغ: 10 تا 60 سانت قد

6. شب‌تاب

شب تاب

گیاه شب‌تاب با آن بافت بنفش مخملی و مبهم آن به قدری چشم نواز است که چنین نامی بر آن نهاده‌اند. با این حال، اگر آن را در نور روشن و غیر مستقیم خورشید بگذارید، مراقبت از آن بسیار آسان است.

مراقبت از شب‌تاب

نور: نور روشن، غیر مستقیم

آب: زمانی آبیاری کنید که خاک خشک شود

اندازه بالغ: تا 60 سانت ارتفاع

7. پورتولاکاریا افرا

پورتولاکاریا افرا

پورتولاکاریا افرا گیاهی کوچک با برگ‌های سبز ریز  است که لبه‌های آن ته رنگی از صورتی دارد، این بافت گیاه به نظر بسیار بامزه و جذاب می‌رسد. علاوه بر زیبا بودن، نگهداری از ریشه این گیاه نیز آسان است، اگر روزی 6 ساعت نور خورشید دریافت کند.

مراقبت از پورتولاکاریا افرا:

نور: آفتاب کامل تا جزئی

آب: زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید

اندازه بالغ: قد 15 سانت

8. زامیفولیا

زامیفولیا

مانند بسیاری از انواع گیاهان ZZ که به زامیفولیا معروف است، این گیاه زاغ زاغ عملاً در شرایط خشکسالی رشد می کند و به نور خورشید زیادی نیاز ندارد. این گیاه یک اکسسوری زیبا برای هر خانه‌ای است، با آن رنگ بنفش تیره‌اش که با گذشت زمان همچنان تیره‌تر می‌شود.

مراقبت از زامیفولیا:

نور: نور کم

آب: زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید

اندازه بالغ: 76 سانت قد

نظرات
پربازدیدترین خبرها