سال نو، زندگی نو؛ ۷ علامت پنهان روابطی که در حال فروپاشی‌اند

روابط اغلب در سطح بسیار جذاب و هماهنگ به نظر می‌رسند اما مواردی از فقدان هماهنگی بین زوج‌ها وجود دارد که ۹۵ درصد موافق نادیده گرفته می‌شود. اما همین موارد پنهانی می‌توانند در سطح خطرناکی باعث پایان یافتن روابط شوند. این موارد را با شما مرور کرده‌ایم.

شناسه خبر: ۴۴۳۴۷۰
سال نو، زندگی نو؛ 7 علامت پنهان روابطی که در حال فروپاشی‌اند

راهنماتو-آیا تا به حال در رابطه‌ای بوده‌اید که همه چیز ظاهراً خوب به نظر برسد—عشق، صمیمیت، حتی خنده‌های گاه و بی‌گاه—اما در درونتان چیزی مدام نجوا کند که «این رابطه درست نیست»؟

به گزارش راهنماتو، بسیاری از ما در روابطی گرفتار می‌شویم که به‌ظاهر سالم و خوشایندند، اما در واقع ریشه‌هایی از ناهماهنگی عمیق در آن‌ها نهفته است؛ ناهماهنگی‌هایی که روان‌شناسی می‌گوید ۹۵٪ زوج‌ها اصلاً متوجه‌شان نمی‌شوند.

در این مقاله از راهنماتو می‌خواهیم با شما 7 مورد از نشانه‌های عدم هماهنگی بین زوج‌ها را توضیح بدهیم. نشانه‌های بی‌سروصدایی که می‌توانند رابطه‌ها را خراب کنند.

 

1.گسست در ارتباط

همه می‌دانیم که ارتباط مؤثر پایه‌ هر رابطه‌ای است. اما آیا گفت‌وگو و خنده به‌تنهایی یعنی ارتباط سالم؟ از دیدگاه روان‌شناسی، پاسخ منفی است. ارتباط واقعی یعنی درک احساسات، نیازها و دیدگاه‌های طرف مقابل؛ یعنی شنیدن طرف مقابل؛ آن هم نه برای پاسخ دادن بلکه برای فهمیدن او.  

اگر در رابطه‌ای هستید که هر گفت‌وگویی، دیر یا زود، تبدیل به یک مشاجره یا سوء تفاهم‌ می‌شود، یعنی به حرف یکدیگر گوش نمی‌دهید. اگر متوجه شده‌اید که در رابطه‌تان بیش‌تر منتظرید که نوبت حرف زدن‌تان بشود تا اینکه بخواهید تمام مدت به حرف طرف مقابل گوش بدهید، یعنی رابطه شما دارای ناهماهنگی ارتباطی است.

 

2.فقدان ارزش‌های مشترک

تصور کنید که شما فردی اهل ماجراجویی هستید اما شریک عاطفی‌تان به دنبال زندگی آرام و قابل پیش‌بینی است. این اختلاف نگرش در زندگی، ریشه‌ای ترین نوع ناسازگاری و عدم هماهنگی است.  داشتن ارزش‌های مشترک به معنای برخورداری از سبک زندگی همسان نیست.  اما نیاز است که دو نفر در مورد ارزش‌های پایه‌ای شامل نگرش‌شان نسبت به رشد، امنیت، آزادی و مسئولیت‌پذیری، به شکل معنادار با هم همر‌استا و همفکر باشند.  

اگر یکی از شما دو نفر آینده را در آرامش می‌بیند و دیگری در تحول، دیر یا زود این تفاوت خود را در رابطه شما نشان خواهد داد.

 

3.سبک‌های ناهماهنگ حل مسائل

اگر یکی از طرفین فکر می‌کند که باید مسائل را از طریق گفت‌وگو حل کند و دیگری به محض بروز هر نوع اختلاف نظری سعی می‌کند کناره‌گیری و سکوت کند، یعنی سبک‌های حل مسئله شما دو نفر کاملاً ناهماهنگ و ناهمگون است. اگر یکی از شما به گفت‌وگوی مستقیم اعتقاد دارد اما دیگری از هر نوع تنشی فرار می‌کند و فکر می‌کند با مسکوت باقی گذاشتن مسائل کار بهتری انجام می‌دهد، ممکن است در رابطه‌تان دچار مشکلات فراوان شوید زیرا همیشه مشکلات حل‌نشده و احساس نارضایتی انباشته‌شده خواهید داشت. شما نیاز دارید که در هنگام بروز مشکلات زبان مشترکی برای حل مسائل داشته باشید. اگر چنین نیست، ناسازگاری بنیادینی در میان شما حاکم است.

 

4.سطح طنزتان با هم ناسازگار است

ممکن است طنز را کم‌اهمیت بدانیم، اما پژوهش‌ها نشان می‌دهند که شوخ‌طبعی مشترک از ارکان رضایت زناشویی است. اگر یکی از طرفین از شوخی‌های هوشمندانه لذت می‌برد، اما شریک عاطفی‌اش سبک طنز او را درک نمی‌کند یا حتی نمی‌پسندد، نتیجه‌اش می‌شود احساس بیگانگی و فاصله گرفتن از همدیگر. خندیدن با هم نه تنها صمیمیت ایجاد می‌کند بلکه ابزار مهمی برای مدیریت تنش و اختلافات است.

 

5.فقدان احترام متقابل

محبت بدون احترام، رابطه‌ را شکننده می‌کند. اگر احساس کنید که نظرات‌تان نادیده گرفته می‌شود، احساس بی‌ارزشی به شما دست می‌دهد. احترام یعنی پذیرش دیدگاه، احساسات و مرزهای طرف مقابل، حتی در صورتیکه با هم اختلاف نظر داشته باشید. در روابطی که یکی از طرفین احساس می‌کند صدایش شنیده نمی‌شود یا نظراتش برای دیگری بی‌اهمیت است، ناسازگاری در سطح خطرناکی وجود دارد.

 

6.فقدان صمیمیت عاطفی

صمیمیت به معنای زیستن زیر یک سقف نیست. صمیمیت یعنی ارتباطی در سطوحی بسیار عمیق. اگر گفت‌وگوها سطحی و روزمره است، احساسات ابراز نمی‌شوند و احساس می‌شود که یک دیوار نامرئی بین دو طرف وجود دارد، این رابطه خالی عمق است. صمیمیت عاطفی یعنی شما می‌توانید بدون ترس از قضاوت شدن، افکار و احساسات خودتان را با شریک عاطفی‌تان در میان بگذارید. اگر چنین فضایی بین شما حاکم نیست، شاید زمان بازنگری درباره رابطه‌تان فرا رسیده باشد.

 

7.شباهت بیش‌ازحد به همدیگر

برخلاف تصور عمومی، شباهت زیاد می‌تواند باعث رکود در رابطه شود. اگر شما خیلی به هم شبیه باشید، دیگری چیزی برای یاد گرفتن از همدیگر ندارید. این امر باعث می‌شود که رابطه هیچ کمکی به رشد شما نکند. تفاوت‌های سازنده باعث رشد و پویایی رابطه می‌شود. اگر همه چیز خیلی مشابه باشد، رابطه به مرور بی‌رمق و تکراری می‌شود. دو طرف باید بتوانند با انجام فعالیت‌های خارج از منطقه امن، به رابطه عمق و تازگی ببخشند.

 

 

 

نظرات
پربازدیدترین خبرها