۲۹ درصد افراد بالغ در جامعه دچار یک اختلال روانپزشکی هستند

استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق یک مطالعه گسترده در سال‌های قبل از کرونا ۲۳ درصد افراد بالغ در جامعه دچار یک اختلال روانپزشکی بودند؛ در دوران کرونا مطالعه به این قدرت انجام نشد اما مطالعات محدودتر در این دوران رقم ۲۹ درصد را اعلام می‌کند که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های اخیر، میزان رشدِ این اختلالات بیشتر هم شده باشد.

شناسه خبر: ۴۱۹۰۳۸
۲۹ درصد افراد بالغ در جامعه دچار یک اختلال روانپزشکی هستند

محمدرضا فیاضی بردبار با اعلام این خبر گفت:  معمولا بیماران ما به خاطر ترس از برچسب خوردن و انگ، به طور متوسط هفت سال پس از تجربه نخستین علائم بیماری به روانپزشک مراجعه می‌کنند؛ مراجعه با این فاصله چند ساله هم باعث سخت‌تر شدن روند درمان شده و هم گاه فرصت طلائی درمان را از روانپزشک سلب و البته بار بیماری را بیشتر می کند.

اختلالات اضطرابی، فوبیاها و افسردگی شایع‌ترین انواع اختلالات روان در کشور است

وی افزود: افراد در جامعه سطح متفاوتی در حوزه اختلالات روانپزشکی را تجربه می‌کنند، تجربه‌هایی که ممکن است مثل یک سرماخوردگی ساده نهایتا چند روزی باعث  بیماری فرد شود تا فردی که با همین ویروس ساده‌ی سرماخوردگی یک بیماری جدی عفونت ریه تجربه می‌کند که در صورت عدم درمان می‌تواند حتی فرد را به کام مرگ بکشاند، از این رو توجه به اختلالات روان در مراحل اولیه و  انجام بهنگام  مداخلات درمانی، بسیار مهم است.

وی اختلالات اضطرابی، فوبیاها و افسردگی را شایع‌ترین انواع اختلالات روان، در کشور دانست و گفت: عمده‌ی افراد این اختلالات را در سطوح ابتدایی تجربه می کنند. به طور کلی این اختلالات شدید نیستند، قابل درمان و قابل کنترل هستند و اختلال شدید روانپزشکی که خیلی افراد از آن ترس دارند؛ شایع نیستند.

 فیاضی افزود: یادمان باشد که افراد عادی هم اختلالات روانپزشکی را تجربه می‌کنند، مثل سرماخوردگی که افراد زیادی تجربه می کنند. اما یک سرماخوردگی ساده ممکن است یک بیمار را به کام مرگ بکشاند. لذا تاکید می‌کنم مقایسه این اختلالات در افراد مختلف با توجه به سطوح مختلف بروز و ظهور آنها اشتباه بزرگی است، مقایسه افسردگی کوتاه و مقطعی با افسردگی بیمارگونه اشتباه محض است؛ حالات روحی و روانی فرد وقتی از حالت عادی خارج می‌شود باید درمان شود. 

 بیشترین بارِ بیماری بانوان‌ مربوط به بیماری‌های روانپزشکی و افسردگی است

وی در ادامه با اشاره به ایجاد بار بیماری گفت: ‌میزان از کار افتادگی یک بیمار در پی بروز بیماری که  در طی سالهای فعالیت فرد بروز پیدا می‌کند؛ به اصطلاح بار بیماری خوانده می شود، به طور مثال فردی به دنبال سکته قلبی از کار افتاده شده، در صورتی که قرار بود این فرد تا سن ۶۰ سالگی کار کند و برای جامعه مفید باشد و ۱۰ سال نمی‌تواند کار کند و این بار به جامعه منتقل می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: آمار نشان می‌دهد که در ایران بیشترین بارِ بیماری بانوان‌ مربوط به بیماری‌های روانپزشکی و افسردگی که حدود ۱۸ درصد است و در آقایان ۲۸ درصد کل بار بیماری مربوط به تصادف و سوانح ، ۱۴ درصد بیماری قلبی و عروقی و ۱۴ درصد سوء مصرف مواد مخدر و اختلالات روانی است.

به نقل از  روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، فیاضی در پایان به موضع تاب‌آوری نیز پرداخت و گفت: تاب آوری یعنی ظرفیت بازگشت از دشواری‌های پایدار و و ادامه دار و حفظ کردن قوام روانی و توانایی در ترمیم روان خود است.

 وی افزود: در استرس‌ها و مشکلاتی که مزمن می‌شوند، کسانی می‌توانند سالم بمانند که قدرت تاب‌آوری بالایی دارند، این قدرت تاب‌آوری به عواملی همچون انعطاف‌پذیری، شناخت و بروز هیجانات، افزایش اعتماد به نفس، ارتباطات و توانمندی در برقرای ارتباطات، توانایی حل‌مسئله و بهره‌جویی از ابزار هنر دارد؛ این تاب‌آوری جزء خصوصیاتی است که تغییرپذیر است و افراد می‌توانند تاب‌آوری خود را با تمرینات و آموزش‌ها افزایش دهند.

منبع : ايسنا
نظرات
پربازدیدترین خبرها