خطر سنگ‌های خاموش در کودکان را جدی بگیرید!

سنگ کلیه رسوبات سختی است که از مواد معدنی و نمک تشکیل شده‌اند و در داخل کلیه شما تشکیل می‌شوند. رژیم غذایی، اضافه‌وزن بدن، بعضی مشکلات پزشکی و استفاده از بعضی مکمل‌ها و داروها از جمله علل متعدد سنگ کلیه هستند که می‌تواند هر بخشی از دستگاه ادراری را تحت‌تأثیر قرار دهد.

شناسه خبر: ۴۲۷۱۸۶
خطر سنگ‌های خاموش در کودکان را جدی بگیرید!

بعضی کودکان مبتلا به سنگ کلیه هیچ علامتی ندارند. چون این سنگ‌ها هنوز در کلیه هستند و به حالب منتقل نشده‌اند و به آنها «سنگ‌های خاموش» می‌گویند. این بیماری در کودکان نیز معمولاً به دلیل اختلالات متابولیک است که نیاز به بررسی‌های تشخیصی دارد. ممکن است کودکان به دلیل انسداد ادرار گاهی هم درد شدیدی را تجربه کنند. علائم شایع سنگ کلیه عبارت‌اند از: درد در شکم، پهلو (کنار)، پشت یا کشاله ران.

مشکلات بیماری سنگ کلیه

دکتر بهنام شکیبا، دبیر پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندیورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران در مورد مشکلات سنگ کلیه در ایران می‌گوید: سنگ کلیه در ایران یک بیماری شایع است. اما در کودکان، وجود سنگ کلیه می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات متابولیک باشد. البته این مشکل در کودکان کمتر شایع است، اما می‌تواند علائم مختلفی مانند: درد، استفراغ و خون در ادرار به دنبال داشته باشد. این مشکل نه‌تنها بر زندگی آنها تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند باعث ناراحتی والدین شود؛ بنابراین، درک علل، علائم و گزینه‌های درمانی سنگ کلیه در کودکان برای والدین مهم است.

سنگ کلیه در کودکان

بنا به گفته شکیبا، سنگ کلیه در کودکان می‌تواند علائم مشابه بزرگسالان نشان می‌دهد؛ بنابراین باتوجه‌به سن کودک، تحمل این بیماری معمولاً برای کودکان هم بسیار دشوار است. چون نمی‌توانند احساسات و مشکلات خود را بیان کنند. بعضی نشانه‌های این بیماری درد شدید در پشت، پهلو یا کشاله ران، تکرر ادرار، ادرار دردناک، حالت تهوع، استفراغ، ادرار کدر و عفونت مجاری ادراری است.

پس بهتر است اگر کودک از هر یک از این علائم شکایت داشته باشد برای تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

سنگ کلیه را با این روش تغذیه‌ای درمان کنید

استفاده از روش‌های کم تهاجمی برای درمان بیماری‌های زنان

علائم مهم در ابتلا به سنگ کلیه

دبیر پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندیورولوژی ادامه می‌دهد: در بزرگسالان، سبک زندگی و ژنتیک در بروز سنگ نقش دارند. فعالیت محدود، چاقی، مصرف فست‌فود و نمک زیاد، مصرف کم مایعات، گرمای محل زندگی از عوامل خطر ایجاد سنگ کلیه هستند. باور غلطی وجود دارد که نوع آب مصرفی تأثیر زیادی بر تشکیل سنگ دارد؛ درحالی‌که عامل اصلی کمبود مصرف مایعات و در نتیجه حجم کم ادرار است و مصرف آب با املاح تنها یک درصد امکان ایجاد سنگ کلیه را افزایش می‌دهد.

دکتر بهنام شکیبا می‌گوید: درمان سنگ کلیه می‌تواند شامل دارو، روش‌های کم تهاجمی مانند سنگ‌شکنی با امواج شوک، یا جراحی‌های کم تهاجمی از طریق مجرا یا سوراخ کوچک در پهلو باشد. جراحی باز کلیه برای سنگ کلیه تقریباً منسوخ شده است

به گفته او پانزدهمین کنگره اندیورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران از ۱۴ الی ۱۶ آذر در مرکز همایش‌های هتل قلب شهید رجایی برگزار می‌شود. این کنگره بر جراحی‌های کم تهاجمی اورولوژی تمرکز دارد و آخرین پیشرفت‌ها در تکنیک‌ها و روش‌های جراحی را برای پزشکان این حوزه پوشش می‌دهد. همچنین، جنبه‌های آموزشی برای همکاران در این زمینه نیز در نظر گرفته شده است.

منبع : همشهری
نظرات