۸روش اثبات‌شده علمی برای اینکه سر امتحان جواب سوالات یادتان بیاید

تقویت حافظه در هر سنی مفید است. آیا می‌دانید برای به خاطر آوردن سر امتحان استراتژی‌های علمی وجود دارد؟

شناسه خبر: ۴۲۶۹۳۳
8روش اثبات‌شده علمی برای اینکه سر امتحان جواب سوالات یادتان بیاید

راهنماتو-دانشجویان معمولاً به دنبال ترفندهایی هستند که بتوانند سر جلسه امتحان همه چیز را به خاطر بیاورند. خب وردی که دنبالش هستید در علم وجود دارد.

به گزارش راهنماتو، استفاده از برخی توصیه‌های اثبات‌شده علمی برای تیز کردن حافظه در آزمون‌ها کمک‌تان می‌کند. این استراتژی‌ها برای به خاطر آوردن در بلندمدت را یاد بگیرید.

Screenshot 2024-12-01 153843

1.یادآوری فعال

یادآوری فعال یک تکنیک قدرتمند است که آنچه آموخته‌اید را محک می‌زند. تحقیقات نشان داده‌اند که تلاش برای بازیابی اطلاعات از حافظه می‌تواند پیوندهای عصبی را تقویت کند و به خاطر آوردن آن‌ها در دفعات بعدی را ساده‌تر می‌کند. از فلش‌کارت یا آزمون‌های چهارگزینه‌ای برای فعال کردن این تکنیک استفاده کنید.

2.تکرار بافاصله را تمرین کنید

تکرار بافاصله شامل مرور موادی که خوانده‌اید با افزایش دادن فواصل تکرار است که به حک شدن آموزه‌ها در حافظه کمک می‌کند. به جای آنکه شب امتحانی باشید، در چندین جلسه قبل از امتحان موضوعات را منظم برای خودتان تکرار کنید و مطمئن شوید که اطلاعات در بخش تازه مغزتان جای می‌گیرند.

3.با کمک نقشه ذهنی تصویرسازی کنید

نقشه ذهنی از رنگ، تصاویر و پیوندها برای سازماندهی بصری اطلاعات استفاده می‌کند. این نقشه از توانایی مغز برای پردازش جزییات فضایی و بصری استفاده می‌کند که می‌تواند حافظه را تقویت کند. ایجاد پیوند بین مفاهیم به مطالعه خلاقانه و موثر کمک می‌کند.

4.درس بدهید

توضیح مفاهیمی که آموخته‌اید به فرد دیگر، مجبورتان می‌کند که مفاهیم را ساده‌سازی کنید و آنچه آموخته‌اید را بهتر درک کنید. این فرایند به تقویت حافظه کمک می‌کند و همزمان شکاف در دانش‌تان را نیز برای خودتان مشخص می‌کند. حتی می‌توانید تظاهر کنید که دارید به یک کلاس خیالی توضیح می‌دهید.

5.از یادیارها و قطعه‌سازی استفاده کنید

یادیارها مثل سرواژه‌ها و قافیه‌ها و قطعه‌قطعه‌ کردن مقادیر بزرگ اطلاعات به تکه‌های قابل مدیریت، به به خاطر سپردن اطلاعات کمک می‌کنند. این تکنیک‌ها میان‌برهای ذهنی ایجاد می‌کنند و ذخیره‌سازی و بازیابی اطلاعات و داده‌ها در زمان امتحان را راحت‌تر می‌کنند.

6.محیط مطالعه را مطلوب کنید

جایی که در آن مطالعه می‌کنید اهمیت دارد. یک مکان ساکت، مرتب و با نور خوب حواس‌پرتی‌ها را کم می‌کند، به تمرکز بهتر مغز کمک می‌کند و حافظه را تقویت می‌کند. پیوند محیط خاص با مطالعه می‌تواند مغز را تحریک کند تا به شکل موثرتری اطلاعات را به خاطر بیاورد.

7.خواب و استراحت را در الویت بگذارید

خواب کافی و زنگ‌تفریح‌های منظم برای تحکیم حافظه اهمیت دارد. در طی خواب، مغز آنچه آموخته‌ است را مرتب و ذخیره می‌کند. زنگ‌های تفریح منظم، به خصوص بعد از جلسات مطالعه شدید، از فرسودگی پیشگیری می‌کند و ذهن‌تان را تیز نگه می‌دارد.

8.فعالیت فیزیکی داشته باشید

فعالیت فیزیکی فقط برای جسم‌تان مفید نیست. برای ذهن‌تان هم عالی است. مطالعات نشان داده‌اند که فعالیت فیزیکی جریان خون به مغز را زیاد می‌کند، حافظه و عملکرد شناختی‌تان را بهبود می‌بخشد. پیاده‌روی سریع یا ورزش سبک قبل از مطالعه می‌تواند به پاکسازی ذهن و تقویت حافظه کمک کند.

 

 

نظرات
پربازدیدترین خبرها