کشک بادمجان غذای خوشمزه ای که در منوی غذایی بسیاری از کدبانوهای ایرانی قرار دارد. این غذا اصیل و قدیمی ایرانی را می توان با مواد در دسترسی مانند بادمجان، کشک، سیر و پیاز و... به راحتی در خانه تهیه کرد و با نان و سبزی خوردن نوش جان نمود.
مواد مورد نیاز کشک بادمجون ساده
ابتدا مواد لازم بیان شده در زیر را آماده کنید تا به سراغ دستور تهیه اصلی کشک بادمجان برویم:
مواد لازم | مقدار |
بادمجان | 1 کیلو گرم |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق مرباخوری |
نعنا خشک | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 6 حبه |
گردوی آسیاب شده | 2 قاشق غذاخوری |
کشک | نصف پیمانه |
طرز تهیه کشک بادمجان
اگر می خواهید یک کشک بادمجان خوشمزه تهیه کنید، مراحل زیر کمکتان می کند.
مرحله اول:آماده کردن بادمجان ها
برای تهیه یک کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید و برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان آنها را نیم تا یک ساعت درون آب نمک قرار دهید.
مرحله دوم:سرخ کردن بادمجان
بادمجان هایی را که درون آب نمک قرار داده اید را خارج کرده و آبکشی کنید و بگذارید آب آنها خارج شود، سپس درون تابه ای مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید اما توجه کنید که بادمجان های شما بیش از حد سرخ نشوند.
مرحله سوم:سرخ کردن پیازها
در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و بعد از خرد کردن به صورت ریز و نگینی درون تابه ای با مقدار اندکی روغن سرخ شود، دقت کنید که پیاز شما نسوزد و پیازها با حرارت ملایم کاراملی رنگ شوند.
مرحله چهارم:افزودن ادویه ها
برای افزایش طعم و بوی ادویه ها بعد از سرخ شدن پیاز زرد چوبه و فلفل سیاه را به پیاز ها بیافزایید و کمی تفت دهید تا طعم ادویه ها به خورد پیاز ها برود و پیاز ها طعم بگیرند. می توانید سیر را نیز رنده و یا خرد کنید وهمراه پیاز سرخ نمایید و یا اینکه می توانید سیر را بدون سرخ کردن به کشک بادمجان بیافزایید، این کار کاملا سلیقه ای می باشد.
مرحله پنجم:تهیه نعناع داغ
در این مرحله سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم و سپس نعناع را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و 30 ثانیه تفت دهید تا رنگ نعناع کمی تیر شود. بیش از 30 ثانیه تفت دادن نعناع سبب تلخ شدن آن می شود.
مرحله ششم:له کردن بادمجان ها
بادمجان های سرخ شده را درون تابه ای بریزید و با کمک چنگال یا گوشتکوب له کنید و پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ و گردو آسیاب شده را به آن بیافزایید و چندین بار هم بزنید تا تمامی مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله هفتم:جا افتادن کشک بادمجان
تابه حاوی بادمجان را روی حرارت خیلی کم قرار داده و در تابه را بگذارید تا بادمجان به روغن بیفتد.
مرحله هشتم:اضافه کردن کشک
در این مرحله و پس از اینکه غذا به روغن افتاد، کشک را اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از افزودن کشک و هم زدن آن مزه کشک بادمجان ها را چک کنید تا نمک و ادویه آن به میزان لازم باشد. سپس درب تابه را قرار دهید تا کشک و بادمجان به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.
مرحله نهایی:سرو کشک بادمجان
بعد از گذشت این مدت کشک و بادمجان را در ظرف مورد نظرتان بریزید، سپس با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک و گردو به سلیقه خود تزیین نمایید. برای تزئین کشک بادمجان حتی می توانید کمی گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و رب تفت دهید و روی کشک بادمجان بریزید.
فوت کوزه گری؛ ناگفته های مهم کشک بادمجان
- برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان در خرید بادمجان دقت کنید.
- برای خرید بادمجان به سراغ بادمجان های گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی چون خوشمزه تر هستند.
- برای گرفتن تلخی بادمجان و جذب روغن کمتر روش های زیادی وجود دارد اما متداول ترین روش این است که بادمجان ها را مدتی درون آب نمک قرار دهید.
- بهتر است بادمجان ها را بعد از سرخ شدن درون توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان به آرامی خارج شود.
- دقت کنید زیاد تفت دادن سیر و نعناع باعث می شود که طعمش تلخ شود.
- در ریختن نمک داخل کشک بادمجان احتیاط کنید تا غذا شور نشود.
- می توانید کشک و گردو را هنگام سرو کردن اضافه نمایید.
- برای تهیه کشک بادمجان رژیمی می توانید به جای سرخ کردن بادمجانها آنها را روی گاز کباب کنید.
- استفاده از گردو برای گرفتن طبع سرد کشک است.
- کشک بادمجان حاوی 190 تا 230 کیلو کالری می باشد.
نکات تکمیلی در مورد کشک بادمجان
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
کشک بادمجان را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .