راهنماتو_ باقلا گیاهی است که از دیرباز در مناطق شمالی ایران کشت میشده است. به دلیل فراوانی و خواص تغذیهای بالا، به یکی از مواد اصلی غذایی گیلانیها تبدیل شده است.در گذشته، باقلا قاتق اغلب در فصل بهار و تابستان که باقلا تازه بود، طبخ میشد. این غذا به دلیل مواد مغذی و انرژیزایی که داشت، برای کارگران و کشاورزان زحمتکش یک غذای مناسب به شمار میرفت.
به گزارش راهنماتو_ مواد اولیه باقلا قاتق به راحتی در دسترس بودهاند و پخت آن نیز بسیار ساده است. همین امر باعث شده تا این غذا در طول تاریخ به عنوان یک غذای خانگی و محبوب در بین مردم گیلان شناخته شود. در ادامه راهنماتو شما را با مواد اولیه و طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا میکند.
مواد اولیه باقلا قاتق
- باقلا: البته منظورمان باقلا معمولی نیست. برای باقلا قاتق از باقلا رشتی استفاده میکنیم که اندازه شان کوچکتر است و زودتر پخته میشوند.
- سبزیهای معطر: این سبزیها به باقلا قاتق عطر و طعم فوقالعادهای میدهند. از سبزیهایی مثل شوید، چوچاق، ترشوک، نعناع و گشنیز میتوانیم استفاده کنیم.
- تخم مرغ: تخم مرغ به باقلا قاتق حالت لختگی میدهد و طعمش را کامل میکند.
- سیر: سیر به باقلا قاتق عطر و طعم خیلی خوبی میدهد.
- روغن: معمولا از روغن زیتون یا روغن مایع برای تفت دادن سیر استفاده میشود.
- ادویه: زردچوبه، نمک و فلفل سیاه از ادویههایی هستند که به باقلا قاتق اضافه میشوند.
نکته: بعضیها برای طعم دار کردن باقلا قاتق از آب نارنج نیز استفاده میکنند.
برای درست کردن باقلا قاتق، اول باقلاها رو میپزیم، بعد سبزیها و سیر رو تفت میدهیم و در آخر تخم مرغها را اضافه میکنیم.
نوش جان و دل خوش.