یک ترکیب جادویی؛

طرز تهیه فسنجان با مرغ / بهترین گردو و رب انار برای فسنجان + ترفند به روغن انداختن فسنجان

خورشت فسنجان، نگینی درخشان بر سفره‌های ایرانی است. طعم ترش و شیرین این غذا، همراه با عطر گردو، آن را به یکی از غذاهای دلچسب تبدیل کرده است. در ادامه طرز تهیه فسنجان با مرغ را به شما آموزش می‌دهیم.

شناسه خبر: ۴۱۹۳۷۹
طرز تهیه فسنجان با مرغ / بهترین گردو و رب انار برای فسنجان + ترفند به روغن انداختن فسنجان

راهنماتو- هنگامی که فسنجان را در دیس می‌کشند، تابلوئی از رنگ‌های گرم و دل‌انگیز پدید می‌آید. رنگ سرخ رب انار، رنگ قهوه‌ای گردوهای آسیاب شده و رنگ طلایی خوش‌رنگ مرغ‌های زعفرانی، هارمونی بی‌نظیری را خلق می‌کنند. بوی خوش آن، که آمیخته‌ای از عطر گردو و ادویه‌های معطر است، مشام‌ها را نوازش می‌دهد و اشتها را برمی‌انگیزد.

به گزارش راهنماتو، فسنجان یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که بسته به ذائقه افراد در طعم‌های ترش، شیرن و ملس طبخ می‌شود. در ادامه راهنماتو طرز تهیه این غذا و ترفندهایی که لازم است برای جا افتادن و به روغن افتادن این خورشت بی‌نظیر را بدانید به شما می‌گوید.

مواد لازم برای تهیه فسنجان با مرغ:

طرز-تهیه-خورشت-فسنجان

  • سینه یا ران مرغ: ۵۰۰ گرم
  • گردوی آسیاب شده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • رب انار: ۱/۳ پیمانه
  • آب: ۴ پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
  • شکر: به مقدار دلخواه (برای تنظیم شیرینی)
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه

طرز تهیه فسنجان با مرغ (مرحله به مرحله) :

671f15433c321629fbddfb5a719f062b_test_11zon

  1. آماده سازی مرغ: مرغ را شسته و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. در قابلمه مناسبی، کمی روغن ریخته و پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند.
  2. اضافه کردن گردو: گردوی آسیاب شده را به مرغ و پیاز اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود.
  3. اضافه کردن رب انار و آب: رب انار را به همراه آب به مواد اضافه کرده و به جوش آورید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت ۱ تا ۲ ساعت با حرارت ملایم پخته شود.
  4. اضافه کردن ادویه‌ها: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به خورش اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  5. تنظیم طعم: در صورت تمایل، برای تنظیم شیرینی خورش، مقدار کمی شکر به آن اضافه کنید.
  6. اضافه کردن زعفران: در انتهای پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا رنگ و عطر آن بهتر شود.

نکات مهم:

  • برای اینکه فسنجان غلیظ شود، می‌توانید در انتهای پخت، حرارت را زیاد کرده و آب اضافی آن را تبخیر کنید.
  • می‌توانید مرغ را جدا پخته و در یک ساعت پایانی به خورشت فسنجان اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر، می‌توانید از رب انار ملس استفاده کنید.

بهترین گردو و رب انار برای فسنجان

انتخاب بهترین گردو و رب انار برای فسنجان، تاثیر زیادی روی طعم نهایی غذات دارد. در ادامه پیشنهادهایی برای انتخاب گردو و رب انار بهتر به شما می‌دهیم:

گردو:

unnamed

  • گردو تازه و باکیفیت: گردوی تازه، دارای مغز سفید و روغنی است و باعث طعم بهتر فسنجان می‌شود. گردوهای کهنه و خشک، طعم تلخی به فسنجان دمی‌دهند.
  • گردو بومی: گردوی محلی هر منطقه، طعم و عطر خاص خودش رو دارد. اگه بتوانید گردوی محلی تهیه کنید، طعم فسنجان‌تان خاص‌تر می‌شود. لازم به ذکر است که بگوییم بهترین گردوهای بومی متعلق به شهر تویسرکان هستند.

بهترین رب انار برای فسنجان:

pomegranate-paste.1

  • رب انار ملس: رب انار  ملس، بهترین گزینه برای فسنجان است. رب انار خیلی ترش باعث ترش شدن زیاد ار حد فسنجان می‌شود و رب انار خیلی شیرین هم طعم اصلی فسنجان رو کم رنگ می‌کند.
  • رب انار دست‌ساز: رب انار خانگی، طعم خیلی بهتری نسبت به رب انارهای کارخانه‌ای دارد. اگر خودتان بتوانید رب انار درست کنید که بسیار خوب است در غیر این صورت بهتر است از رب انارهای باکیفیت بازار استفاده کنید.
  • رب انار بدون افزودنی: سعی کنید رب اناری رو انتخاب کنید که هیچ نوع افزودنی مثل شکر، نمک یا رنگ اضافه نداشته باشد.

نکات مهم:

  • تناسب گردو و رب انار: نسبت گردو و رب انار در فسنجون بسیار مهم است. چنان‌چه گردو زیاد باشد، فسنجان تلخ  و اگر رب انار زیاد باشد، فسنجان ترش می‌شود. پس سعی کنید نسبت مناسبی رو رعایت کنید.
  • پوست گردو: بعضی‌ها پوست گردو را نیز آسیاب کرده و به فسنجان اضافه می‌کنند. پوست گردو باعث می‌شود فسنجان رنگ تیره‌تری داشته باشد و طعم قوی‌تر بگیرد.
  • طعم دلخواه: در نهایت، مهم‌ترین چیز آن است که فسنجان به ذائقه خودتان خوشمزه باشد. پس از مقدار گردو، رب انار و سایر ادویه‌ها به دلخواه خودتان استفاده کنید تا به طعم مطلوبی که می‌خواهید برسید.

ترفند به روغن انداختن فسنجان

817449_384

  1. از گردوهای با کیفیت و روغنی استفاده کنید
  2. آب سرد را در چند مرحله به فسنجان اضافه کنید. این کار باعث آزاد شدن روغن گردوها می‌شود.
  3. در نیم ساعتی پایانی پخت چند تکه یخ کوچک به خورشت فسنجان اضافه کنید.
  4. سعی کنید خورشت فسنجان را با شعله کم و در مدت زمان طولانی‌تر بپزید، این کار باعث به روغن افتادن آن می‌شود.

نوش جان و دل خوش.

نظرات
پربازدیدترین خبرها