صفر تا صد طرز تهیه کیک تولد برای سطح مبتدی تا حرفه‌ای

یکی از عناصر جدایی‌ناپذیر از هر جشن تولد، کیکی است که کام مهمانان را شیرین می‌کند.

شناسه خبر: ۴۲۲۴۱۲
صفر تا صد طرز تهیه کیک تولد برای سطح مبتدی تا حرفه‌ای

در صورتی که بتوانید فرایند طرز تهیه کیک تولد را یاد بگیرید، علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، امکان شخصی‌سازی کیکی مطابق با میل و سلیقه‌تان را دارید.

اما سوال این است که چطور کیک تولدی خوش‌طعم بپزیم؟ آیا می‌توان کیک تولد را در خانه و مانند قنادی‌ها طراحی کرد؟ در ادامه علاوه بر پاسخ به سوالات ذکر شده، توضیح کاملی در خصوص پخت کیک تولد به روش‌های مختلف ارائه می‌دهیم.

طرز تهیه کیک تولد

در نگاه اول که به کیک‌ تولدهای زیبا و وسوسه‌کننده در پشت ویترین قنادی‌ها توجه می‌کنید، احتمالا به دنبال دستور پختی دشوار باشید. در حالی که طرز تهیه کیک تولد بسیار ساده است و در چند گام ساده که بررسی می‌کنیم، انجام می‌شود. البته توجه داشته باشید که مهم‌ترین نکته در پخت کیک تولد، توجه به دقت و ظرافت در پخت است.

مرحله اول: پخت کیک

پخت کیک، ابتدایی‌ترین و در عین حال مهم‌ترین کاری است که باید انجام دهید. شما می‌توانید در این گام از پودر کیک‌های آماده کمک بگیرید. همانطور که می‌دانید هر پودر کیک، طعم و رایحه متفاوتی دارد که متناسب با سلیقه شما قابل استفاده است. از محبوب‌ترین طعم‌های پودر کیک می‌توان به طعم وانیلی و شکلاتی اشاره کرد.

در مقابل اگر تمایل دارید که کیکی سالم، خانگی و متناسب با ذائقه‌تان داشته باشید، با صرف زمانی بیشتر می‌توانید مواد اولیه را با یک‌دیگر ترکیب کنید و طعم و حالتی دل‌نشین به کیک‌تان ببخشید. در ادامه مقدار مواد اولی و پخت کیک خانگی برای تولد را توضیح می‌دهیم:

مواد اولیه

مقدار مواد اولیه

آرد

سه فنجان

تخم مرغ

چهار عدد

بکینگ پودر

سه قاشق چای‌خوری

شیر

یک فنجان

کره

نصف قالب

وانیل

یک قاشق چای‌خوری

شکر

دو فنجان

نمک

مقدار اندک

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پس از آماده کردن مواد اولیه، باید به سراغ تهیه خمیر کیک رفت که مطابق مراحل زیر انجام می‌شود:

  • کره را روی دمای متوسط قرار دهید تا ذوب شود. سپس، دو فنجان شکر که از الک رد شده‌اند را با کره مخلوط کنید. سعی کنید این ترکیب را به قدری هم بزنید که دانه‌ها به صورت کاملا یکنواخت پخش شوند.
  • در مرحله بعد زرده و سفید تخم مرغ را از هم جدا کنید. سپس، زرده‌ها را به ترتیب به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا غلظت مناسبی پیدا کنند. ضمنا، وانیل را در همین مرحله به تخم مرغ‌ها اضافه کنید تا عطر خوبی بگیرند.
  • حالا باید دیگر ترکیبات مانند شیر، آرد و بکینگ پودر را به خمیر کیک بیفزایید. البته، این مراحل را پشت سر هم و آهسته انجام دهید تا اختلالی در روند ترکیب اجزا ایجاد نشود.
  • در این مرحله، سفیدهای تخم مرغی که از قبل جدا کرده‌اید را هم بزنید و به ترکیب نهایی کیک اضافه کنید. سپس، برای اطمینان از یکنواخت بودن مایع کیک، آن را مجدد هم بزنید.
  • در این مرحله باید ظرفی که به عنوان قالب کیک انتخاب کرده‌اید را با روغن یا کره آب شده، چرب کنید. توجه داشته باشید که میزان چربی به گونه‌ای باشد تا کیک به ظرف نچسبد.
  • حالا می‌توانید قالب حاوی کیک را داخل فر قرار دهید و منتظر بمانید که بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، کیکی خوش‌طعم و معطر داشته باشید.

طرز تهیه کیک تولد ساده اسفنجی

کیک اسفنجی به دلیل حالت ظاهری خوب، پف مطلوب و طعم دل‌نشینی که دارد، در بسیاری از مواقع به عنوان کیک پایه تولد مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است، ترکیبات این کیک با دیگر کیک‌ها تفاوتی ندارد و پارامتری که موجب تفاوت و محبوبیت کیک اسفنجی می‌شود، مقدار ترکیبات و مدت زمان استفاده از همزن است. در ادامه به طرز تهیه کیک تولد اسفنجی می‌پردازیم:

 

مواد اولیه

مقدار مواد اولیه

آرد

سه فنجان

تخم مرغ

پنج عدد

بکینگ پودر

سه قاشق چای‌خوری

شیر

یک فنجان

شکر

یک فنجان

وانیل

یک قاشق چای‌خوری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای پخت این کیک باید مراحل زیر را به ترتیب و نهایت دقت انجام دهید:

  • ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ را از یک‌دیگر جدا کنید. سپس، زرده تخم مرغ را به کمک همزن کامل هم بزنید و در این حین وانیل و شکر را به آن اضافه کنید. در ادامه، سفیده تخم مرغ را در ظرفی مجزا به قدری هم بزنید که با کج کردن ظرف، سرریز نشوند.
  • در این مرحله باید بسیار آهسته شیر و سفیده تخم مرغ را به زرده اضافه کنید و با هم زدن آن به مخلوطی یکنواخت برسید. سپس، آرد سفید و شکر الک شده را به این ترکیب بیفزایید تا برای ریختن در قالب آماده شوند.
  • در مرحله آخر، قالب را چرب کنید و مایع کیک را درون آن بریزید. سپس، درجه حرارت فر را تنظیم کنید و قالب کیک را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون آن قرار دهید.

طرز تهیه کیک تولد بدون فر

اگر جزو افرادی باشید که فر ندارند، احتمالا با خود می‌گویید که چطور کیک بپزیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که طرز تهیه کیک تولد فقط به فر خلاصه نمی‌شود و می‌توانید آن را در قابلمه یا کیک‌پز آماده کنید. در چنین حالتی باید توجه داشته باشید که محیط قابلمه و ظرف انتخابی، به خوبی چرب شوند تا پس از تکمیل پخت با مشکل چسبیدن کیک به ظرف مواجه نشوید.

ضمنا فراموش نکنید که حین پخت کیک، درب ظرف را باز نکنید. زیرا با این کار، پف کیک از بین می‌رود و ظاهر آن دچار مشکل می‌شود.

مرحله دوم: برش کیک و اضافه کردن مواد میانی

حالا که کیک آماده شده است باید به سراغ طعم‌دار کردن آن برویم؛ برای این کار، کیک را به نسبت ضخامتی که دارد، برش بزنید. سپس، یک لایه خامه یا شکلات روی آن بکشید و به سلیقه خود قطعات آجیل یا میوه را قرار دهید. به طور مثال، می‌توانید یک کیک را به سه بخش تقسیم کنید و روی یک لایه میانی، خامه بکشید و قطعات میوه مانند توت‌فرنگی، موز یا آناناس بگذارید و روی لایه دیگر، یک لایه شکلات بکشید و سپس قطعات کوچک آجیل مانند گردو یا پسته بگذارید.

مرحله سوم: خامه‌کشی و تزئین

در مرحله آخر باید به سراغ تزئین کیک بروید و نمای نهایی کیک را به نمایش بگذارید. در این گام باید کیک را روی پایه‌ای قرار دهید که امکان چرخاندن کیک را به شما بدهد. سپس خامه قنادی را روی کیک بریزید و به کمک کاردک آن را صاف کنید. سپس، همزمان با کاردک کشیدن، کیک را بچرخانید تا سطح خامه یکنواخت شود و ظاهر کیک به حالتی ایده‌آل در بیاید.

سپس باید به سراغ تزئین کیک بروید. برای تزئین کیک می‌توانید از مواد طعم‌دهنده مختلف استفاده کنید. از طرفی، فوندانت انتخاب مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند تم مناسبی برای فضای تولد ایجاد کنند. استفاده از گل، میوه، آجیل و دیگر محصولات برای تزئین کیک، انتخابی هوشمندانه محسوب می‌شود.

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی با روکش گاناش

کم‌تر کسی است که با استشمام بوی کیک شکلاتی و طعم دل‌چسب آن، وسوسه نشود. حالا اگر این کیک با لایه‌های شکلات و خامه قنادی همراه باشد، دیگر دل کندن از آن، کار هر کسی نیست. برای پخت کیک تولد شکلاتی باید مطابق گام‌های زیر پیش بروید:

  • ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ را از یک‌دیگر جدا کنید و هر کدام را به تفکیک از یک‌دیگر کامل هم بزنید تا به ترکیبی یکنواخت برسید. سپس آرد، شیر، شکر، وانیل و بکینگ پودر را به ترتیب به ترکیب خود بیفزایید تا خمیر اولیه کیک آماده شود.
  • سپس، مایع کیک را درون قالب آغشته به روغن بریزید و درون فر قرار دهید تا پخت آن به صورت کامل انجام شود.
  • حالا باید به سراغ روکش گاناش با شکلات تخته‌ای بروید. برای این کار، شکلات را به قطعات ریز خرد یا رنده کنید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس در ادامه، خامه صبحانه را در شیر جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
  • حالا می‌توانید شکلات ذوب شده و خامه را از روی حرارت بردارید و با یک‌دیگر مخلوط کنید تا ترکیبی مناسب برای استفاده در لایه‌های میانی و بیرونی کیک به دست آید. در صورتی که می‌خواهید از گاناش برای تزیین کیک استفاده کنید قیف و ماسوره مناسب، انتخاب مناسبی است.

جمع‌بندی

روز تولد به عنوان خاطره‌ای فراموش‌نشدنی تا سال‌ها در ذهن شما می‌ماند و می‌تواند یادآور لحظاتی خوش باشد. شما می‌توانید با یادگیری طرز تهیه کیک تولد در این روز شاد و مهیج، کیکی متناسب با سلیقه خود آماده کنید و از کیفیت آن لذت ببرید. ما در این مطلب به توضیح پخت کیک تولد درون فر و بدون فر پرداختیم. سپس، راه‌های تزئین و خامه‌کشی آن را توضیح دادیم.

منبع : همشهری آنلاین
نظرات
پربازدیدترین خبرها