مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پرطرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. مربای کدو حلوایی یکی از انواع مرباهای خوشمزه و خوشرنگ فصل پاییز است که طعم بینظیری دارد و میتوانید علاوهبر وعده صبحانه، از این مربا در کنار خوردن چای هم استفاده کنید. اگر دوست دارید این مربای کدو حلوایی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم
کدو حلوایی: نیم کیلو
شکر: ۴۰۰ گرم
هل سبز: ۳ عدد
چوب دارچین: ۳ عدد
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
آب: یک و نیم پیمانه
آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته: به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای درست کردن این مربای خوشمزه ابتدا کدو حلوایی را پوست و به صورت مکعبی خرد کنید. آب و شکر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و چوب دارچین، هل و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید آب و شکر جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید تا شربت حدودا ۱۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود. در این مرحله کدو حلواییهای خرد شده را به شربت اضافه کنید و هم بزنید و اجازه بدهید کدو با شربت با حرارت کم به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد تا نرم شود. در آخر آبلیمو ترش را اضافه کنید و خلال پسته را داخل مربا بریزید. اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید مربا در دمای محیط خنک شود، سپس مربا را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـکدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است. هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
۱ ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بیمزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوشرنگ است.
۲ ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمرهای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
۳ ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانهای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
۴ ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
۵ ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکههای کمتری داشته باشد.
۶ ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ـ برای تهیه شیرینی و مربا بهتر است حتماً از هل سبز استفاده کنید؛ زیرا هل سبز نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر، شیرینی و مربا مناسبتر است.