طرز تهیه پای گیلاس؛ دسر خوشمزه تابستانی

در این مقاله از بخش آشپزی طرز تهیه پای گیلاس و همه فوت‌وفن های درست کردن این دسر آموزش داده می شود.

شناسه خبر: ۴۵۱۲۸۹
 طرز تهیه پای گیلاس؛ دسر خوشمزه تابستانی

پای گیلاس یکی از دسرهای خوشمزه تابستانی است که برای درست کردن آن از گیلاس تازه و خمیر مخصوص پای استفاده می‌شود.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این پای گیلاس باید آرد سفید، کره، نمک و شکر را مخلوط کنید. در ادامه آب سرد را اضافه کنید. خمیر را در یخچال بگذارید.

مواد میانی پای گیلاس را با استفاده از گیلاس، شکر، نشاسته ذرت، عصاره وانیل، عصاره بادام، آب لیمو ترش تازه، نمک و کره را روی حرارت قرار دهید.

خمیر را در قالب قرار دهید و بعد مواد میانی را روی آن بریزید. سپس پای گیلاس را برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شود.

رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر پای گیلاس برای 8 نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 400 گرم
کره سرد 250 گرم
نمک 1 قاشق چای‌خوری
شکر سفید 1 قاشق غذاخوری
آب بسیار سرد 6 تا 8 قاشق غذاخوری
سرکه سیب یا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای مواد میانی پای گیلاس

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گیلاس ترش یا شیرین 5 پیمانه
شکر سفید 1 پیمانه
نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
عصاره وانیل 1 قاشق چای‌خوری
عصاره بادام تلخ (اختیاری) 1/4 قاشق چای‌خوری
آب لیمو تازه 1 تا 2 قاشق غذاخوری
نمک نوک قاشق چای‌خوری
کره 2 قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای رومال پای گیلاس

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 1 عدد
شیر یا خامه 1 قاشق غذاخوری
شکر دانه درشت به مقدار لازم

مرحله اول: خمیر پای را آماده کنید

برای درست کردن خمیر پای باید 3 تا 4 پیمانه آرد را با مقداری نمک و کره ترکیب کنید.

مواد را با نوک انگشت یا با غذاساز هم بزنید تا خمیری شبیه به خرده نان ایجاد شود.

در ادامه آب را کم کم و در چند مرحله به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را با غذاساز یا نوک انگشت ورز دهید.

مرحله دوم: به خمیر استراحت دهید

بعد از این که خمیر آماده شد، آن را در یک ظرف بریزید و با سلفون بپوشانید.

سپس خمیر را برای حدود 4 ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید تا آماده شود.

این مرحله اصلی‌ترین راز پخت خمیر تارت ترد و بدون ترک است.

مرحله سوم: گیلاس‌ها را آماده کنید

گیلاس‌های تازه را بشویید و هسته آن‌ها را جدا کنید. هسته گیلاس‌ها را جدا کنید و آن‌ها را در قابلمه بریزید.

در ادامه مقداری آبلیمو به گیلاس اضافه کنید. اگر از گیلاس یخ ‌زده استفاده می‌کنید، بگذارید کامل آب شود و بعد آن را از صافی رد کنید تا آب‌ اضافی آن گرفته شود.

مرحله چهارم: مواد میانی را آماده کنید

گیلاس‌ها را همراه با شکر، نشاسته ذرت، نمک، عصاره بادام و 2 قاشق آب لیمو ترش در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

اجازه دهید گیلاس‌ها کمی آب بیندازند و به غلظت مناسب برسند.

زمانی که غلظت مواد فیلینگ مناسب بود، می‌توانید کمی کره به آن اضافه کنید.

در ادامه قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید فیلینگ خنک شود.

مرحله پنجم: مواد پای گیلاس را در قالب بریزید

1 641

مقداری از خمیر را روی سطح کار پهن کنید. یک قالب 23 تا 25 سانتی‌متری انتخاب و کف و دیواره‌های آن را چرب کنید.

در ادامه خمیر را در قالب قرار دهید. کناره‌های خمیر را با چاقو برش دهید.

حالا می‌توانید فیلینگ خنک شده را روی خمیر بریزید. در صورتی که مواد میانی شل به نظر می‌رسد، حتما آب اضافه آن را بگیرید تا خمیر شل نشود.

مرحله ششم: لایه روی پای را آماده کنید

در این مرحله باید بخشی از خمیر را روی سطح کار پهن کنید.

در ادامه خمیر را به صورت نواری به عرض 2 تا 3 سانتی‌متری برش دهید و نوارها را به صورت شبکه‌ای روی پای قرار دهید.

مرحله هفتم: رومال را آماده کنید

برای رومال کردن پای گیلاس باید تخم مرغ را با شیر و مقداری شکر دانه درشت ترکیب کنید و روی خمیر پای بمالید.

مرحله هشتم: پای گیلاس را آماده کنید

فر را با دمای 220 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس دما را به 180 درجه سانتی‌گراد کاهش دهید.

پای گیلاس را برای 30 تا 45 دقیقه در فر قرار دهید تا پای گیلاس طلایی و خوشرنگ شود.

مرحله نهم: پای گیلاس را سرو کنید

بعد از این که پای گیلاس آماده شد، آن را برای 3 تا 4 ساعت در یخچال یا دمای محیط قرار دهید تا فیلینگ کاملا سفت شود.

اگر عجله دارید، می‌توانید پای گیلاس را برای یک ساعت در فریزر بگذارید و بعد از برش دادن سرو کنید.

پای گیلاس و پنیر

برای درست کردن این دسر باید از ترکیب گیلاس و پنیر خامه‌ای برای داخل پای استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این پای مثل روش قبل است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه پای گیلاس

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن پای گیلاس اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن پای گیلاس و شکلات می‌توانید از کمی پور کاکائو و تکه‌های شکلات خرد شده نیز استفاده کنید.

می‌توانید این پای را در کنار بستنی وانیلی یا خامه تازه میل کنید.

اضافه کردن عصاره بادام به این دسر اختیاری است.

برای مزه دار کردن این دسر می‌توانید از مقداری دارچین استفاده کنید.

اگر به گیلاس تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از مربای گیلاس یا مقداری گیلاس یخ زده استفاده کنید.

مقدار شکری که برای شیرین کردن مواد میانی این دسر استفاده می‌شود، سلیقه‌ای است.

به هیچ عنوان خمیر پای گیلاس را بیش از حد ورز ندهید. این کار موجب روغن انداختن خمیر و کاهش کیفیت آن می‌شود.

برای رومال کردن پای گیلاس می‌توانید از ترکیب تخم مرغ و شیر استفاده کنید.

برای خوشرنگ شدن پای گیلاس می‌توانید مقداری زعفران به مواد رومال اضافه کنید.

اضافه کردن نشاسته ذرت به گیلاس، از آبکی شدن آن جلوگیری می‌کند.

اضافه کرده کردن کره به مواد میانی این پای موجب براق شدن آن می‌شود. در صورت تمایل می‌توانید کره را حذف کنید.

منبع : عصرترکیه
نظرات