
فریبرز ایمانی در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان ، گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) باید توصیههای بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.
ایمانی از افراد خواست از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند خودداری کنند و افزود: دام زنده را باید از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کرد.
وی افزود: توصیه میشود افراد از دستکاری، کندن و له کردن کنههای موجود بر روی بدن دام جدا خودداری کنند.
ایمانی همچنین توصیه کرد، ذبح دام صرفا در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شده و افراد به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.
وی گفت: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابهها را به طریق بهداشتی دفع کنند.
ایمانی با بیان اینکه به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید، اظهار کرد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام هم پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد باید مصرف شود.
وی همچنین به افراد توصیه کرد، از مصرف گوشت و جگر نیمپز خودداری کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: افرادی که گوشت خرد میکنند، بخصوص زنان خانه دار باید حتما از دستکش استفاده کنند.
ایمانی در پایان گفت: از شهروندان میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیربهداشتی دام در سطح شهر به سامانه ۱۹۰ بهداشت گزارش دهند.