هشدارهای جدی درباره ذبح دام در عید قربان/ گوشت قربانی را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مردم خواست گوشت دام قربانی را فورا مصرف نکنند.

شناسه خبر: ۴۴۹۱۷۵
هشدارهای جدی درباره ذبح دام در عید قربان/ گوشت قربانی را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید

فریبرز ایمانی در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان ، گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)  باید توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.

ایمانی از افراد خواست از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند خودداری کنند و افزود: دام زنده را باید از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کرد.

وی افزود: توصیه می‌شود افراد از دستکاری، کندن و له کردن کنه‌های موجود بر روی بدن دام جدا خودداری کنند.

ایمانی همچنین توصیه کرد، ذبح دام صرفا در کشتارگاه‌های تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شده و افراد به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.

وی گفت: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه‌ها را به طریق بهداشتی دفع کنند.

ایمانی با بیان اینکه به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید، اظهار کرد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام هم پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد باید مصرف شود.

وی همچنین به افراد توصیه کرد، از مصرف گوشت و جگر نیم‌پز خودداری کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: افرادی که گوشت خرد می‌کنند، بخصوص زنان خانه دار باید حتما از دستکش استفاده کنند.

ایمانی در پایان گفت: از شهروندان می‌خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیربهداشتی دام در سطح شهر به سامانه ۱۹۰ بهداشت گزارش دهند.

 

منبع : ايسنا
نظرات
پربازدیدترین خبرها