پارسینه نوشت: عصبانی شدن مادران از دست فرزندان کاملا طبیعی است اما اینکه نتوانند خود را کنترل کنند و همیشه عصبانی بمانند اصلا طبیعی نیست و باید به دنبال دلیل این خشم باشند.
همهی مادرها گاهی اوقات عصبانی میشوند و کنترلشان را از دست میدهند؛ اما برخی از آنها که به عنوان مادر عصبانی شناخته میشوند، همیشه ناراضی و درحال فریاد زدن هستند. اما چرا برخی از مادران عصبی می شوند؟ اگر شما هم جزو این دسته از مادران هستید، این بخش از نمناک را مطالعه نمایید و علتهای عصبانیت خود را شناسایی کنید.
به دوش کشیدن تمام مسئولیت فرزند
برخی از مادران به دلیل تک والد بودن مسئولیت پرورش فرزند را به تنهایی به دوش می کشند، این کار بسیار سخت بوده و سبب خستگی و از کوره در رفتن مادر خواهد شد. گاهی نیز کودک از نعمت پدر برخوردار بوده اما پدر به دلایل مختلفی همسر خود را حمایت و همراهی نمی کند، به همین خاطر مادر بعد از مدتی خسته شده و دیگر مانند قبل نمی تواند با حوصله به کارهای فرزند رسیدگی کند و با هر تلنگری عصبانی می شود.
فداکاری بیش از حد
زن ها موجودات عجیب و فداکاری هستند که خودشان را فدای رفاه فرزندان و خانواده خود می کنند. خانم هایی که با فداکاری بیش از حد متاسفانه زیان دیده و درک نمی شوند و ضربات روحی و احساسی بدی را متحمل می شوند. فداکاری بیش از حد برخی مادران و دیده نشدن آنها در خانواده سبب می شود که این خانم ها دیگر انرژی لازم را نداشته باشند و به دلیل سرخوردگی و بی انرژی بودن به راحتی عصبی شوند.
بی توجهی به سلامتی
متاسفانه برخی مادران به هر دلیلی به مشکلات و مسائل مربوط به سلامتی خود اهمیت نمی دهند و توجهی به سلامت روحی و روانی خود ندارند و خیلی خودخوری می کنند، بی توجهی به بدن و سلامتی و عدم درمان بیماری ها سبب می شود این مادران همیشه سرخورده باشند و خیلی زود عصبی شوند.
مسئولیت های بیش از حد
برخی از مادران نه تنها وظیفه رسیدگی به فرزند را دارند بلکه در بیرون از خانه نیز مسئولیت هایی را دارا می باشند، این مادران گاهی نمی توانند از پس همه مسئولیست ها به خوبی برآیند و حتی زمان کافی برای خواب و استراحت پیدا نمیکنند. آنها بهمرور زمان در مهارتهای عاطفیشان با مشکل مواجه میشوند و عصبانی و گاهی افسرده خواهند شد.
کمال گرایی
برخی خانم ها کمال گرا بوده و باید تمام وظایفی را که به آنها سپرده می شود به نحو صحیح انجام دهند مثلا این مادران یک تنه تمام کارهای نظافت منزل را انجام می دهند و یا تمامی وظایف صفر تا صد کودکان، خرید منزل و... بر دوششان است و اگر کاری که انجام می دهند، خیلی خوب پیش نرود و بی نقص نباشد از کوره در می روند و عصبی می شوند.
خستگی
خانم هایی که تمام مسئولیت های زندگی را به عهده می گیرند، خود را تبدیل به موتور اقتصادی خانه می کنند و در یک خانواده مثلا چهار نفره تنها خودشان کار می کنند و هیچ کس در خانه کمک حالشان نیست، پس از مدتی بیش از حد خسته شده و دچار عصبانیت های بی دلیل می شوند.
استرس و فشار روحی
برخی مادران در زندگی خانوادگی و زناشویی مشکلات زیادی دارند، به خاطر ترس از مشاجره و هر دلیلی خواسته هایشان را مطرح نمی کنند و همسر و فرزندانشان در زندگی حرف اول را می زنند. این خانم های مظلوم و کم توقع همیشه مورد ظلم قرار می گیرند و استرس و فشار روحی زیادی را متحمل می شوند که گاهی با عصبانیت خود را نشان می دهد.
نکات مهم
- محرکهایی که منجر به بروز عصبانیت در شما میشوند را پیدا کنید و دریابید در چه شرایطی زودتر کنترلتان را از دست میدهید.
- بعد از شناسایی محرکهای خشم و عصبانیت راههای کاهش آنها و روشهایی که به آرام شدنتان کمک میکند را پیدا کنید.
- خود را سرزنش نکنید و به دنبال آرامش ذهـن باشید.
- گوش دادن به موسیقی، اهمیت به خود، تمرینات مراقبه، ریلکسیشن، یوگا، صحبت با همسر، پرداختن به علایق شخصی، خواب راحت و... می تواند در رفع عصبانیت موثر باشد.
- توجه داشتهباشید کودک متناسب با درک و فهم کودکانهی خود رفتار میکند، سعی کنید او را درک کرده و با او برخورد کنید.