راهنماتو- فضاهای کوچک و پررفتوآمد مثل آشپزخانه به سرعت بهم ریخته میشوند؛ با مرتبکاریهای ۵ دقیقهای چطورید؟
به گزارش راهنماتو، برای تمیز نگه داشتن آشپزخانه ممکن است راههای مختلفی را امتحان کنیم. تمیزکاریهای در یک نقطه خاص و برنامه ریختن برای تمیزکاری برای اینکه وقتی به آشپزخانه برمیگردیم حس کنیم به شکلی جادویی آشپزخانه تمیز و مرتب شده است. در طول آزمون و خطاهای بسیار، بالاخره ممکن است روش خاص خودتان برای مرتب کردن آشپزخانه را پیدا کنید. همه چیز بستگی به شرایط شما دارد. شاید دو کودک پرجنب و جوش داشته باشید که عامل اصلی نامرتب شدن خانه و آشپزخانه هستند.
شاید خریدهای کلی شما برای هر هفته باعث شود که هربا ربا انبوهی از کالاها و خوراکیهای مصرفی روبهرو شوید که نمیدانید باید آنها را دقیقا کجا بگذارید. این مطلب از راهنماتو راهکارهایی ۵ دقیقهای است برای اینکه به أصول خود در مرتب کردن آشپزخانه برسید. شاید اینها برای شما کارآمد باشند و شاید ایدهای را در ذهن شما ایجاد کند که متعلق به شرایط شماست! فراموش نکنید که در این بخش به مرتب کردن بخش انباری یا پنتری آشپزخانه تاکید داریم تا وقتی خواروبار خریدید یا خواستید آنها را مرتب کنید، ایدههایی کاربردی داشته باشید.
فکری اساسی کنید
وقتی میگوییم برای مرتب کردن پنتری آشپزخانه یا به زبان خودمان محل قرار دادن خوراکیها باید فکری اساسی کنید، یعنی باید بنیاد آن را اصولی در نظر بگیرید. در درجه اول بهتر است کمد یا کابینتی را به خوراکیها اختصاص دهید و هر طبقه را مربوط به خوراکی یا أقلام مصرفی خاصی در نظر بگیرید. وقتی این کار را انجام دهید حالا میدانید که به چه لوازم نظمدهندهای نیاز دارید. طبقات اضافه، پایهها، لیزی و غیره برای نظم بخشیدن به پنتری برای شما کاربردی خواهند بود، به شرطی که فکری اساسی کرده باشید. علاوه بر این لوازم نظم دهنده، بهتر است از برچسبها استفاده کنید تا بدانید داخل هر مخزن چه اقلامی وجود دارد. در این صورت تمام أقلام جلوی چشم شما خواهند بود. این فکرهای اساسی کاری میکنند که شما برای مرتب کردن پنتری آشپزخانه حتی به ۵ دقیقه زمان هم نیاز نداشته باشید. کم پنتری به شکل معجزهآسایی همواره مرتب خواهد بود.
جای مشخص برای هر مورد
اگر میخواهید قدرت فراوانی برای نظم بخشیدن ۵ دقیقه به آشپزخانه داشته باشید بهتر است هر مواد خوراکی و أقلام مصرفی که میخرید را در جای خاص خودش قرار دهید. در این صورت وقتی برای آشپزخانه خرید کردید و آن را به خانه آوردید، ظرف ۵ دقیقه میتوانید تمام موارد را جابهجا کنید. برای این منظور بهتر است سبدها و مخزنهای متفاوت و ظروف دربسته تهیه کنید. فراموش نکنید که اکثرا جعبه محصولات فضای زیادی را اشغال میکنند، بنابراین بهتر است هر کدام را در مخزن مربوط به خودش بریزید و سرجای خودش قرار دهید. در این میان بهتر است به همه هشدار دهید که هر چیزی را که از آشپزخانه برای خوردن برمیدارند، باقی آن را سرجای خودش بگذارند؛ اولین نفر هم خود شما هستید که باید این قانون را رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: از دارک آکادمیا تا آرت دکو؛ جنجالیترین دکوراسیونها که مودتان را عوض میکنند
آشغالها را دور بریزید
اگر سری به کمد یا کابینت پنتری بزنید، بدون شک جعبهها و پلاستیکهای فراوانی پیدا میکنید که هیچ چیز داخلشان نیست. حتما آخرین نفری که آخرین قلم از آن محصول را برداشته است، فراموش کرده آشغال آن را دور بریزد. پس در عرض پنج دقیقا تمام اضافات و آشغالها را دور بریزید و همزمان سعی کنید با یک دستمال دیوارهها و در کمد پنتری را هم تمیز کنید. شاید اولین بار زمان بیشتری احتیاج داشته باشید، اما اگر این کار را هر هفته تکرار کنید بدون شک برای دفعات بعد به کمتر از ۵ دقیقه زمان نیاز دارید. حسن دیگری که این کار برای شما دارد این است که در یک نگاه کلی متوجه خواهید شد که کدام أقلام مصرفی آشپزخانهتان تمام شده. بنابراین میتوانید لیستتان را کامل کنید به خرید بروید.
بیشتر بخوانید: ۵ رنگ ترند برای دکوراسیون خانه که هرگز از مد نمیافتند + بهترین مکان برای استفاده از آنها
به تاریخ انقضا توجه کنید
بهتر است هر هفته در ۵ دقیقه به تاریخ انقضای محصولات و أقلام مصرفی و خوراکی نگاهی بیندازید. اینکار نه تنها به سلامت شما کمک میکند بلکه علامتی هشداردهنده برای این است که این أقلام را باید در چه بازه زمانی استفاده کنید. در این میان ممکن است از هر محصول چند عدد داشته باشید که در خریدهای مختلفتان آنها را تهیه کردهاید. وقتی تاریخها را بررسی کنید، اقلامی که پیشتر خریدهاید را جلوی دست میگذارید تا زودتر از آنها استفاده کنید! اگر محصولات را از جعبههای شرکتی بیرون میآورید و تاریخها را از دست میدهید، میتوانید برچسب تاریخ محصول را بکنید و روی ظرف خودتان بچسبانید و اگر برچسبی ندارد، خودتان تاریخ بزنید (بازار پر است از برچسبها که از آنها فقط اول مهرماه استفاده میکنیم و نام بچههایمان را روی کتابهای مدرسهشان میچسبانیم).
بیشتر بخوانید: خاصترین ایدهها برای چیدمان لوازم خانه اطراف شومینه برای روزهای سرد
ترتیببندی کنید
در طول آشپزی بدون شک انقدر سرگرم هستیم که فراموش کنیم أقلام را سر جای خودشان قرار دهیم. بنابراین بهتر است هر هفته ۵ دقیقه زمان بگذاریم و أقلام را ترتیب بندی کنیم. بیشتر از کدام محصول استفاده میکنید؟ ماکارانی یا لوبیا؟ آن مورد را باید جلوتر قرار دهید و محصول دیگری که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد را عقبتر بگذارید. برخی از افراد هم هستند که برنامه غذایی برای هرهفته خود دارند. بنابراین میتوانید با توجه به برنامه هفته جدید پنتری را ترتیببندی کنید.