فتح پاییز در طبیعت

جاهای گردشگری قزوین؛ از آبشار تا قلعه تاریخی

قزوین در پاییز، رنگارنگ‌تر از همیشه! از قلعه‌های تاریخی تا آبشارهای خروشان، این شهر در فصل خزان، مقصدی رویایی برای گردشگران است. پس با یک سفر چالش برانگیز خود را امتحان کنید، اما لباس گرم و تجهیزات فراموشتان نشود!

شناسه خبر: ۴۱۵۵۶۸
جاهای گردشگری قزوین؛ از آبشار تا قلعه تاریخی

راهنماتو- قزوین شهری است که قدمت آن به 9000 سال می‌رسد. خب! چطور می‌توان در مجال یک مطلب ساده در وصف تاریخ و زیبایی این شهر چیزی نوشت؟ از خانه‌های تاریخی تا قلعه‌های باستانی موجود در این شهر نشان از دیرینگی آن دارند. تنها راه حل دسته بندی جاهای گردشگری قزوین است.

به گزارش راهنماتو، اگر از جاذبه‌های تاریخی قزوین، شهر گردی در آن، آشنایی با آثار باستانی، صنایع دستی و غذاهای سنتی آن فاکتور بگیریم، بهتر است به سراغ جاذبه‌های طبیعی آن در فصل پاییز برویم. به هر حال قزوین شهری است که در ارتفاعات پایه‌گذاری شده. به همین خاطر نسبتا جزو شهرهای خنک ایران است. این شهر 57 سال پایتخت ایران بوده است. به همین دلیل جای جای آن محلی زیبا برای گردش است. اما، به وقت پاییز یکی از بهترین انتخاب‌ها گشت و گذار در طبیعت اطراف قزوین است. در این مطلب از راهنمای سیر و سفر راهنمای برخی از جاهای گردشگی قزوین در طبیعت زیبایش را معرفی می‌کنیم.

قلعه الموت

قلعه الموت

تا به حال هرکس به قلعه الموت سفر کرده، خاطرات خوشی از آن به یادگار دارد. این قلعه در تمام فصول زیباست اما هرچه هوا سردتر شود مسیر رسیدن به آن سخت‌تر خواهد شد. یعنی بهار و تابستان بهترین زمان سفر به آن است، اما در روزهای اولیه پاییز با امکانات کامل می‌توانیم سفر متفاوتی به آن داشته باشیم. قلعه الموت که به قلعه حسن صباح نیز معروف است، جزو آن قلعه‌های مهم ایران است که مربوط به فرقه اسماعیلیه می‌شود. معماری قلعه الموت، نمونه‌ای بی‌نظیر از معماری دفاعی در ایران است، به خصوص کتابخانه جنجالی آن که توسط مغول‌ها به آتش کشیده شد. در برخی از کتب آمده که این کتابخانه به 400 هزار کتاب مجهز بوده است. نکته این است که اگر دوست داشته باشید یکی از روزهای اوایل پاییز را در نزدیکی قلعه الموت بگذرانید می‌توانید به چند کیلومتری آن (9 الی 20 کیلومتر) به روستاهایی مثل معلم کلایه و گازرخان بروید.

برای رفتن به قلعه الموت باید به استان قزوین، معلم کلایه، شمال شرق روستای گازرخان بروید؛ فراموش نکنید که سفر به این نقطه سردسیر تنها در روزهای ابتدایی پاییز ممکن و آسان‌تر است.

دریاچه اوان

دریاچه اوان

دریاچه‌ای زیبا را در نظر بگیرید به اندازه 70 هزار متر مربع که منبع تامین آب آن چشمه‌های جوشان کف آن دریاچه است. دریاچه‌ای که در ارتفاعات قرار گرفته و اگر از تپه‌های اطرافش بالا برویم می‌توانیم روستاهای زیبای اطرافش را به وقت رنگ عوض کردن و پاییزی شدن ببینیم. دریاچه اوان که نامش به معنای دریاچه پر از آب است چنین ویژگی‌هایی دارد. از آن‌جایی که شهر قزوین، دریاچه اوان و طبیعت اطرافش در نزدیکی تهران و البرز قرار دارد، در طول سال گردشگران زیادی به سمت آن رهسپار می‌شوند. فقط نکته مهم این است که دریاچه اوان هم همچون قلعه الموت، به دلیل قرار گیری در ارتفاعات آب و هوایی سرد دارد، بنابراین سفر خود را به این دریاچه باید به روزهای ابتدایی پاییز منتقل کنید. در روزهای بهاری و تابستانی در دریاچه اوان می‌توان تفریحات آبی مثل قایق سواری داشت، اما هرچه هوا رو به سرما برود، تفریحات آبی هم کمرنگ‌تر می‌شوند. برای اقامت در نزدیکی این دریاچه هم اگر تجهیزات کامل دارید می‌توانید کمپ بزنید یا به روستای زرآباد یا وربن بروید تا شبتان را در جایی گرم و نرم گذرانده و صبح را با عطر نان محلی شروع کنید.

برای رفتن به دریاچه اوان باید به استان قزوین، معلم‌ کلایه، جوار روستاهای اوان و وربن بروید.

روستای زرگر

روستای زرگر

اگر در سفرهای پاییزیتان به دنیال روستایی می‌گردید که ویژگی‌های خاصی داشته باشد، بهتر است به روستای زرگر بروید. جدای از جاذبه‌های طبیعی روستای چهارفصل زرگر که در فصل پاییز به رنگ زرد و نارنجی درآمده و جلوه‌ای خاص پیدا می‌کند اگر بگذریم، می‌رسیم به زبان رومانیایی آن‌ها. در واقع مردمان روستای زرگر با زبان ترکی یا فارسی حرف نمی‌زنند بلکه زبان آن‌ها رومانیایی است. برخی از افراد حاضر در این روستا نیز قد و قواره وایکینگ‌ها را دارند. اگرچه دلیل و ریشه اصلی حضور این زبان در این روستا مشخص نیست، اما افسانه‌ها در این مورد فراوان است. با این وجود مردم زرگر خود را کاملا ایرانی می‌دانند. در روزهای پاییزی، برخی از نقاط این روستا در مهی زیبا فرو می‌رود و عطر خوشی از کوچه باغ‌های روستایی به مشامتان می‌رسد. برای اقامت در این روستا نیز می‌توانید به خانه‌های روستایی که اجاره‌ای هستند سر بزنید. چندی پیش چند جوان تحصیل کرده روستای زرگر، از خارجی‌ها دعوت کردند تا به روستایشان بیایند، پس از روانه شدن گردشگران خارجی به این روستا، اقامتگاه‌های مناسبی در آن وجود دارد.

برای رفتن به روستای زرگر باید به  استان قزوین، شهرستان آبیک، بخش بشاریات بروید.

دره گرماگلو

گرماگلو

یکی دیگر از جاهای گردشگری قزوین که در فصل پاییز شما را با چالشی جذاب مواجه می‌کند دره گرماگلو در روستای گازرخان است. این دره که در ارتفاعاتی بالای 1700 متر وجود دارد، دارای دو بخش با عمق کم است که در یکی از آن‌ها در فصل‌های پر آبی رودخانه‌ای زیبا جریان دارد. در این میان پلی فلزی برای ارتباط دادن یک سر دره به آن سر هست که قدم زدن بر روی آن به شدت جذاب است. نکته این است که برای اقامت در نزدیکی دره گرماگلو می‌توانید به اقامت‌گاه‌های بوم گردی روستای گازرخان بروید. اگرچه به دلیل آب و هوای جذاب، گل‌های وحشی موجود در دشت‌های نزدیک این دره و میوه‌های خوش طعم روستا همه توصیه می‌کنند که به وقت بهار به آن سفر کنیم، اما، سفر به دره گرماگلو با تجهیزات مناسب می‌تواند خاص‌ترین تجربه سفر شما باشد.

برای رفتن به دره گرماگلو باید به استان قزوین، قزوین، بخش الموت شرقی، روستای گازرخان بروید.

آبشار ورچر

ورچر

اگر می‌خواهید در فصل پاییز خود را به چالش بکشید، طبیعت اطراف آبشار ورچر را فتح کنید. آبشار ورچر، نگینی درخشان در دل کوهستان‌های الموت، در هر فصلی زیبایی‌های خاص خود را دارد. اما پاییز، زمانی که طبیعت به رنگ‌های گرم و دل‌نواز آراسته می‌شود، زیبایی این آبشار دوچندان می‌شود. تصور کنید در دل جنگلی رنگارنگ قدم می‌زنید و صدای گوش‌نواز آبشاری خروشان را می‌شنوید. این همان تجربه‌ای است که آبشار ورچر در فصل پاییز برای شما به ارمغان می‌آورد. البته فراموش نکنید که لباس گرم به همراه داشته باشید. این آبشار 30 متری، در نزدیکی روستای رزجرد قرار داشته و در طبیعت آن می‌توان درخت‌هایی مثل بید و ون دید که در پاییز به شدت رنگارنگ و خواستنی شده‌اند.

برای رفتن به آبشار ورچر باید به قزوین، ابتدای جاده الموت، روستای رزجرد بروید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها