راهنماتو- «این غذاهای خارجکی که نه نون دارن نه پلو مفت گرونه!»
این صحبتها از دهان مادربزرگ پدربزرگها قابل درک است. غذا در فرهنگ ما طوری تعریف شده است که باید نانی یا برنجی در کنارش باشد در غیراین صورت ارزش تغذیهای ندارد! حتی اگر ساعتها برای آن زحمت کشیده باشید!
به گزارش راهنماتو، گراتن یک نوع غذای فرانسوی است که به صورتهای مختلفی طبخ میشود. وجه مشترک تمام گراتنها در لایهی پنیری برشتهای است که روی آنها قرار دارد.
درست کردن گراتن چند مرحله دارد که هر کدام را با هم بررسی میکنیم.
اول از همه اگر از غذاهای پنیری که سس بشامل هم دارند خوشتان میآید از این صفحه تکان نخورید! قدم به قدم با ما جلو بیایید تا با درست کردن یک غذای فرانسوی اصیل و طعم لذیذ آن خود را در کافهای در قلب پاریس تصور کنید!
چه موادی لازم دارید؟
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
سیب زمینی |
سه عدد |
روغن مایع یا روغن زیتون |
۴ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل |
مقدار دلخواه |
فیله مرغ |
۴۰۰ گرم |
کره |
۳۰ گرم |
پیاز |
یک عدد |
گوجه |
دو عدد |
رب گوجه |
یک قاشق غذاخوری |
فلفل دلمهای سبز |
یک عدد |
فلفل دلمهای قرمز |
دو عدد |
نخود فرنگی |
یک پیمانه |
آب |
نصف پیمانه |
پنیر موزارلای رنده شده |
به میزان لازم |
اول سیب زمینیها را حلقهای برش بزنید و با یک قاشق روغن و مقداری نمک و فلفل آنها را آغشته کنید. بعد داخل یک ظرف مناسب بریزید و در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه قرار بدهید.
در این فاصله مواد گراتن را آماده کنید. فیلههای مرغ را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید، در این حین کره را هم به آن اضافه کنید. زمانی که رنگ مرغها تغییر کرد نوبت اضافه کردن پیاز خلالی شده و فلفلدلمهایهاست! فلفلها را هم نگینی خرد کنید. نمک و فلفل و رب گوجه را هم داخل ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد تفت بخورند. گوجه خرد شده را هم در این مرحله به بقیه مواد اضافه کنید البته در صورت تمایل میتوانید گوجه را حذف کنید و صرفا با رب گوجه این مرحله را پیش ببرید. نوبت به نقشآفرینی آب و نخود فرنگی رسیده است! آنها هم باید در این مرحله با بقیه مواد مخلوط بشوند. در ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم کمی پخته شوند و جا بیفتند.
حالا سراغ سس بشامل بروید:
مواد سس بشامل:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
کره |
دو قاشق غذاخوری |
آرد سفید |
دو قاشق غذاخوری |
شیر |
دو لیوان |
نمک |
نصف قاشق چایخوری |
سیر |
یک حبه |
جوز هندی |
۱/۴ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه |
نصف قاشق چایخوری |
روغن زیتون یا روغن مایع |
یک قاشق غذاخوری |
گراتن را با این دستور درست کنید:
کره و روغن را در ظرفی روی حرارت بگذارید. آرد را با آن اضافه کنید. آرد نباید از میزان کره و روغن کمتر باشد. کمی که آرد تفت خورد شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سیر را داخل سس رنده کنید و نمک و فلفل و جوز هندی را هم به آن بیفزایید. هم بزنید تا شیر جوش بیاید و به غلظت مناسب سس برسد.
ظرف سیب زمینی را از فر دربیاورید. مواد مرغی را داخل آن بریزید و سس بشامل را هم روی مواد طوری قرار دهید که کامل همه جا را پوشش بدهد. در انتها هم با پنیر موزارلا تمام سطح ظرف را بپوشانید. ظرف را داخل فری که با دمای ۱۸۰ درجه روشن است به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. اگر در پایان پنیر روی گراتن برشته نشده بود ۵ دقیقه هم از فر را از بالا روشن کنید که طلایی بشود.
این غذا سه مرحله دارد ولی هر کدام راحت و ساده طی میشود. پس درست کنید و از طعم رویایی آن لذت ببرید.