سریال ایرانی «دراکولا»؛ سریالی اجتماعی یا یک کپی دست چندم از سریال‌های ترکیه‌ای؟

مهران مدیری، یکی از شخصیت‌های برجسته در سینما و تلویزیون ایران است که در سال ۱۴۰۰ تصمیم به ساخت سریال «دراکولا» گرفته است. آیا «دراکولا» سریالی موفق است؟

شناسه خبر: ۳۹۲۴۶۲
سریال ایرانی «دراکولا»؛ سریالی اجتماعی یا یک کپی دست چندم از سریال‌های ترکیه‌ای؟

راهنماتو- چرا فکر می‌کنیم که اگر شخصیتی مثل آقای کامران کامروا که در سریال «هیولا» سروصدا کرده بود، در قابی دیگر دوباره ظاهر شود، همچنان می‌توانیم تاثیری مثبت بر مخاطبان بگذاریم؟ چرا فکر می‌کنیم که اگر سریال‌های ترکیه‌ای، با نشان دادن زندگی تجملاتی و در تضاد قرار دادن آن با یک زندگی فقیرانه یا متوسط، موفق بوده است، ما هم می‌توانیم چنین سریال‌هایی بسازیم و البته موفق باشیم؟ راهنماتو با تحلیل و بررسی سریال «دراکولا» به سوالات فوق پاسخ خواهد داد.

داستان سریال ایرانی «دراکولا» چیست؟

1

به گزارش راهنماتو، داستان سریال ایرانی «دراکولا» مربوط به مسائلی است که پیش‌تر در زندگی آقای کامران کامروا در سریال «هیولا» رخ داده بود. در سریال «هیولا» با نویسندگی امیر برادران، ما با تصویری جالب از یک فرد کلاش و سودجو طرف بودیم که بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی را بازگو می‌کرد. داستان سریال «دراکولا» مربوط به اتفاقاتی است که سه سال پس از به پایان رسیدن داستان سریال «هیولا» به‌وجود آمده. ژاله کبیری، زنی ثروتمند، به مراد دلش رسیده و با کامروا ازدواج کرده است. حالا فرصتی پیدا کرده تا با وجود آقای کامروا، کمی خودنمایی کند. شاید باور نکنید ولی تمام 16 قسمت سریال «دراکولا» با همین مضمون جلو می‌رود. از طرفی دیگر، پسر کامروا در ترکیه تبدیل به یک شاخ مجازی شده که ای کاش تا پایان سریال بر همین موضوع تمرکز می‌شد و داستان پیش می‌رفت.

این همه تجملات در سریال ایرانی «دراکولا» چه معنایی دارد؟

1

بسیاری بر این باور هستند که یکی از دلایل پربازدید بودن سریال‌های ترکیه‌ای، وجود زرق و برق موجود در این سریال‌ها است. زنانی که هرروز با لباسی جدید ظاهر می‌شوند و یکدفعه صنعت مد را دگرگون می‌کنند، دکوراسیون داخلی منازلِ کاخ مانندشان که چندی بعد تبدیل به ترند‌ترین لوازم خانگی ایران می‌شود و حتی سبک زندگی که گاهی برای بسیاری از افراد مخرب است. اکثر این عناصر در سریال «دراکولا» نیز دیده می‌شود، درحالی که «دراکولا» نتوانست امتیازی خوبی دریافت کند. . سوالی که باید از آقای مدیری پرسید این است: سریال «شب‌های برره» سریال به غایت موفقی بود، آیا شما از عنصر زرق برق، به این شکل، استفاده کرده بودید؟ شاید هم با چنین تجملاتی می‌خواستند ذهن مخاطبان را از لوده‌بازی‌های بازیگران و داستانی که به شکلی فاجعه‌بار پیش می‌رود، بپوشانند. درواقع می‌توان به این صورت نتیجه‌گیری کرد که تنها دلیل موفقیت سریال‌های ترکیه‌ای، پرداختن به ظواهر و تجملات نیست. به‌عنوان مثال ما در سریال «دراکولا» سکانسی طولانی از یک مراسم تجملاتی عزاداری را داریم. آیا لازم است که برای تثبیت شخصیت ژاله یا کامران، چنین سکانس‌هایی طولانی و حوصله‌سربر ساخت؟ ای کاش بودجه‌ای که برای ساخت این سریال هدر رفته است برای ساخت سریالی فرهنگی خرج می‌شد!

زنان در سریال ایرانی «دراکولا» چه نقشی دارند؟

1

اگر الگوی ما برای گرفتن بازخوردی مناسب از مخاطبان، سریال‌های ترکیه‌ای باشد، تقریبا در تمامی سریال‌های ترکیه‌ای، یک زن قدرتمند وجود دارد که اکثر اتفاقات به دست او رقم می‌خورد. این زنان قدرتمند، گاهی شیطان صفت هستند و گاهی فرشته صفت. اما، ما کمتر، زنانی توسری‌خور و بیچاره می‌بینیم که فرق 500 تومان پول از سایر مبالغ را متوجه نمی‌شوند. یکی از کلیشه‌های بسترساز در سریال «دراکولا»، ازدواج با زنان ثروتمند و مکیدن ثروت آن‌ها است. بعد تصویر زنان در خودنمایی‌ها و خاله‌زنک‌بازی‌هایی کلیشه‌ای گم می‌شود. خانم چمچمه لحظاتی، چند کلمه انگلیسی می‌پراند تا طنز ماجرا حفظ شود. بعد چند کلمه‌ای تیکه‌وکنایه می‌شنود. هرکس که خارج از ایران چنین سریالی را ببیند، چه فکری درباره زنان ایران می‌کند؟ آیا سازندگان این سریال به این موضوع فکر نکرده‌اند که این رفتارها و تیکه‌وکنایه‌ها بین زنان، بیشتر مناسب زنان در سریال‌های قاجاری است؟ کنایه‌پراکنی‌های شیرین به شهرزاد در سریال «شهرزاد» را به یاد بیاورید که چقدر درست و به‌جا ادا می‌شدند!

بازیگران در سریال ایرانی «دراکولا» چه نقشی داشتند؟

1

بازیگران در سریال ایرانی «دراکولا»، حتی اگر بازیگرانی مطرح به‌حساب می‌آمدند، پس از مدتی در سکانس‌هایی طولانی، خسته از اینکه دیگر حرفی برای گفتن نمانده تا کمی مخاطبان را بخندانیم، آماده برای سکانس بعدی می‌شدند. به‌نظر می‌رسد این ضعف در بازیگری، مربوط به بازیگران نیست، مربوط به داستانی است طنزگونه که هیچ درامی ندارد! به این معنا که داستان پیش نمی‌رود. بنابراین باید خوشحال باشیم که آقای سیامک انصاری در این سریال حضور ندارد. از طرفی دیگر نباید از ویشکا آسایش و سیما تیرانداز که بارها روی صحنه تئاتر و صفحه تلویزیون درخشیده، خرده گرفت. نقش آنان نقش زنانی است که تا حد یک سریال انیمیشنی در کنش شخصیت آنان اغراق منفی صورت گرفته است. نتیجه؟ نتیجه امتیاز 5.5 است و مخاطبانی که مایوس از سریال‌های ایرانی به سمت سریال‌های ترکیه‌ای کشیده می‌شوند.

نظرات
پربازدیدترین خبرها