راهنماتو - اگر نوههایتان هنگام ورود شما چشمانشان را از شما میگیرند، به احتمال زیاد حوصلهشان از دیدن شما سر میرود. اگر هنگام صحبت کردن شما آه میکشند، احتمالاً علاقهای به شنیدن حرفهای شما ندارند. این واقعیت ارتباط بیننسلی است
به گزارش راهنماتو، بااینحال، پر کردن این فاصله غیرممکن نیست. ذهن انسان، بهویژه ذهن جوانان، انعطافپذیری فوقالعادهای دارد. با کمی تلاش و درک، میتوانیم رفتارهای خود را تنظیم کنیم تا تعاملاتمان برای نوههایمان جذابتر شود.
برخی از پدربزرگها و مادربزرگها ذاتاً در این کار مهارت دارند. معمولاً هم به این دلیل که 8 رفتاری که در ادامه در راهنماتو با شما در میان میگذاریم را کنار گذاشتهاند. اگر میخواهید نوههایتان با اشتیاق منتظر وقتگذرانی با شما باشند، شما هم یادتان باشد که این 8 رفتا را کنار بگذارید.
1. نمایش قضاوت
همه ما این تجربه را داشتهایم. قضاوت کردن، به ویژه در مورد نسل جوان، آسان است. انتخابهای آنها، سبک زندگیشان، اولویتهایشان -همهچیز متفاوت به نظر میرسد - و گاهی درک آن دشوار است. اما نکته اینجاست: نسل جوان و کودکان قضاوت را احساس میکنند. آنها متوجه میشوند که انتخابهایشان مورد بررسی قرار میگیرد، علایقشان نادیده گرفته میشود یا سبک زندگیشان مورد انتقاد قرار میگیرد. این مسئله باعث ایجاد یک سد دفاعی میشود که برای محافظت از خود در برابر ناامیدی و عدم پذیرش ایجاد میکنند. اگر میخواهید نوههایتان با شما راحت باشند، ضروری است که از قضاوتها خودداری کنید. آنها را همانگونه که هستند بپذیرید و خواهید دید که چقدر راحتتر و صمیمیتر با شما رفتار میکنند.
2. تسلط بر مکالمه
در دورهمیهای خانواده صرفاً آن کسی نباشید که مدام از خاطرات قدیمی، موفقیتها و ماجراجوییها و تجربههایش تعریف میکند و فکر میکند که قطعاً نسل جوان از شنیدن این داستانها لذت میبرند. اگر متوجه چهره اطرافیان باشید، میبینید که حالت چهرهشان کسالت و بیحوصلگی را نشان میدهد. پس بدانید که تسلط بر مکالمه را درستی برای برقراری ارتباط نیست. آنها هم، با اینکه تفاوت نسلی زیادی با شما دارند، داستانها، تجربهها و دیدگاههای خودشان را برای بیان کردن و به اشتراک گذاشتن دارند. پس سعی کنید در حضور آنها بیشتر شنونده باشند. سعی کنید که رویاها، آرزوها و علایقشان را بشنوید.
3. مقاومت در برابر تغییر
ما همیشه شنیدهایم که «تنها چیز ثابت در زندگی، تغییر است»، اما چند نفر از ما واقعاً این جمله را میپذیریم؟ پذیرفتن تغییر دشوار است، مخصوصاً وقتی که سنمان بالا میرود. اما دنیای امروز سریعتر از همیشه در حال تحول است. مثلاً، نوجوانان امروزی روزانه تا ۹ ساعت وقت خود را صرف رسانههای دیجیتال میکنند. آنها اغلب روی چندین دستگاه بهطور همزمان کار میکنند. این شرایط بسیار متفاوت از دوران گذشته است، که فقط یک تلفن ثابت و چند ساعت تلویزیون وجود داشت. اگر در برابر این تغییرات مقاومت کنید، ممکن است از دنیای نوههایتان کنار گذاشته شوید. در عوض، سعی کنید کنجکاو باشید—درباره اپلیکیشنهای موردعلاقهشان، بازیهای دیجیتالی، موسیقیها و کانالهای یوتیوبی که دنبال میکنند بپرسید.
4. فراموشی حضور واقعی در لحظه
در دنیای پرشتاب امروزی، اغلب ذهنمان درگیر افکار و نگرانیهای مختلف است. اما کودکان کاملاً متوجه میشوند که آیا شما واقعاً در لحظه حضور دارید یا نه. آنها میتوانند تشخیص دهند که آیا لبخندهای شما واقعی است یا فقط از روی عادت. برای ایجاد یک رابطه قوی، تلاش کنید که کاملاً در لحظه باشید—با دقت به داستانهایشان گوش دهید، به شوخیهایشان واکنش واقعی نشان دهید و با تمام وجود در فعالیتهایشان شرکت کنید.
5. بیتوجهی به علایق آنها
فرض کنید که نوهتان علاقه شدیدی به ابرقهرمانان دارد، اما شما اصلاً توجهی به این علاقه نشان نمیدهید. تنهایتاً سری تکان میدهید و از کنار آن عبور میکنید. اما آیا میدانید که نادیده گرفتن علایق نسل جوان، آنها را ناامید میکند. مثلاً چه اشکالی دارد که چند داستان ابرقهرمانی تماشا کنید؟ آنقدرها هم بد نیست که به سراغ علاقهمندی جوانها بروید و ببینید که آنها این روزها از چه چیزهایی لذت میبرند. این کار باعث میشود که بتوانید در مورد موضوعات مشترک با هم صحبت کنید.
۶. تلاش بیشازاندازه برای «باحال» بودن
شاید فکر کنید که باید مثل جوانان امروزی لباس بپوشید، موسیقی آنها را مدام گوش بدهید یا از اصطلاحات آنها استفاده کنید تا بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید. اما حقیقت این است که بچهها بهراحتی متوجه میشوند که چیزی واقعی یا تصنعی است. تلاش بیشازحد برای «باحال» بودن، نتیجه معکوس دارد. کلید موفقیت این است که خودتان باشید. لازم نیست مثل دوستان همسنوسالشان رفتار کنید. آنها به پدربزرگ و مادربزرگشان نیاز دارند، نه یک دوست همسن خودشان.
7. نداشتن مرزهای مشخص
بله، شما میخواهید که نوههایتان شما را دوست داشته باشند و از وقتگذرانی با شما لذت ببرند. اما این بدان معنا نیست که نباید حدومرز داشته باشید. کودکان به بزرگسالانی احترام میگذارند که برای خودشان احترام قائل هستند. بخشی از این احترام شامل تعیین مرزهای مشخص است—اینکه چه رفتاری پذیرفته است و چه رفتاری نه. گفتن «نه» را بیاموزید. اگر رفتاری شما را ناراحت میکند، آن را بهوضوح بیان کنید.
۸. فراموش کردن قدرت عشق بیقیدوشرط
در نهایت، چیزی که از همه مهمتر است، عشق بیقیدوشرط است. نوههای شما نیازی ندارند که شما کامل باشید یا همیشه جوابهای درست را بدانید. آنها فقط میخواهند عشق شما را احساس کنند—واقعی، استوار و بیشرط. در تمام لحظات—چه خوب و چه بد—عشق شما باید راهنمای ارتباطتان باشد.