![سازه مؤسسه جهان عرب؛ شاهکاری از ژان نوول در قلب پاریس + عکس](https://cdn.rahnamato.ir/thumbnail/KscTB5y9DGcl/-rvH5WIvbiNR17P6zPQ0lRA4lBDtEr53fzYLhj4swhQJvhaj63jsVxhEG8hfWe322KVfu-6BoC7sXCb8W_yHApDC6-bCx0r5K0e435y5X8PYwnZKjpGSkRX6vK6lhHSE/2076228_630-1-470.jpg)
سازه مؤسسه جهان عرب (Institut du Monde Arabe) که در پاریس فرانسه واقع شده، در سال ۱۹۸۷ توسط ژان نوول طراحی و ساخته شد. این بنا حاصل برنده شدن ژان نوول و Architecture-Studio در مسابقه طراحی این مؤسسه در اوایل دهه ۸۰ میلادی بود.
سازه مذکور با همکاری کشورهای عضو اتحادیه عرب و دولت فرانسه ساخته شد. پس از تکمیل آن در سال 1987، به سرعت به مقصد محبوبی برای مردم محلی و گردشگران تبدیل شد. یک دهلیز شیشهای چند طبقه با یک راه پله فولادی که آسانسورهای نمایان را در داخل خود جای داده است، احاطه شده است.
کتابخانه و بخش شمالی طبقه چهارم دارای ارتفاع بیشتر از کف تا سقف و همچنین شامل تراسهای متعدد و یک نیمطبقه است. توجه ژان نوول به جزئیات نما، که از ویژگیهای بارز آثار اوست، در این طراحی نیز به چشم میخورد. یکی از ویژگیهای اصلی و عنصر نوآورانه مؤسسه جهان عرب، آفتابگیر فلزی پیشرفته و حساس به نور در نمای جنوبی آن است.
طرح نوول از طرحهای مشبک سنتی که قرنها در خاورمیانه برای محافظت ساکنان از خورشید و ایجاد حریم خصوصی استفاده میشد، الهام گرفت.