مطالعات روی حیوانات نشان میدهد ترکیبات موجود در میخک فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ از جمله:
۱. استخوانسازی
میخک کالری کمی دارد اما منبع غنی منگنز است. منگنز یک ماده معدنی ضروری برای حفظ عملکرد مغز و ساختن استخوانهای قوی است.
۲.باکتریزدایی
میخک دارای خواص ضد میکروبی است، به این معنی که میتواند در جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها یا باکتریها مؤثر باشد. مطالعات نشان میدهد که خواص ضد باکتریایی میخک منجر به از بین رفتن باکتریهای مضر میشود و به ارتقاء سلامت دهان و دندان نیز کمک میکند.
۳.تنظیم قند خون
تحقیقات نشان میدهد ترکیبات موجود در میخک به کنترل قند خون کمک میکنند. میخک و نیگریسین، باعث افزایش جذب قند از خون به سلولها، افزایش ترشح انسولین و بهبود عملکرد سلولهای تولیدکننده انسولین میشوند.
۴.محافظت در برابر سرطان
برخی تحقیقات نشان میدهند که ترکیبات موجود در میخک به محافظت در برابر سرطان کمک میکند. عصاره میخک به توقف رشد تومورها کمک کرده و باعث مرگ سلولی در سلولهای سرطانی میشود. توجه داشته باشد اوژنول موجود در میخک در مقادیر زیاد سمی است و مصرف بیش از حد روغن میخک ممکن است باعث آسیب کبدی -به ویژه در کودکان- شود.