کتاب‌هایی که اقتصاد را ساده می‌کنند؛ ۳ انتخاب هوشمندانه از نمایشگاه کتاب تهران

نباید از قافله بازار عقب بمانیم؛ اما چطور؟ شاید درک عمیق‌تر مفاهیم اقتصادی راهی باشد برای رسیدن به تعادل بیشتر در زندگی اجتماعی. حالا بهترین فرصت است که از بازار کتاب هم عقب نمانیم و کتاب‌های اقتصادی را با قیمتی مقرون‌به‌صرفه از نمایشگاه کتاب تهران تهیه کنیم.

شناسه خبر: ۴۴۷۰۹۲
کتاب‌هایی که اقتصاد را ساده می‌کنند؛ ۳ انتخاب هوشمندانه از نمایشگاه کتاب تهران

راهنماتو- چگونه با تنگناهای اقتصادی کنار می‌آیید؟ چطور پای صحبت هگل و اسمیت می‌نشینید تا به راه‌حلی اقتصادی برسید؟ در مواجهه با استدلال‌های پیچیده نظام سرمایه‌داری، چه مسیری را انتخاب می‌کنید؟ شاید یکی از ساده‌ترین و قابل اعتمادترین مسیرها، خواندن چند کتاب منتخب و تاییدشده توسط مشاوران معتبرترین نشریات حاضر در نمایشگاه کتاب تهران باشد.

به گزارش راهنماتو، در شلوغی پرهیاهوی نمایشگاه کتاب تهران، میان غرفه‌هایی که پر از رنگ و عنوان‌اند، گاه ایستادن بر سر قفسه‌ای که «اقتصاد» بر پیشانی‌اش نقش بسته، با این پرسش همراه است: «از کجا باید شروع کرد؟» در دورانی که گرانی ما را از همه‌سو احاطه کرده‌اند، دیگر دانستن الفبای اقتصاد کافی نیست. مخاطب امروز به دنبال پاسخ‌هایی ژرف‌تر است؛ نه فقط برای مدیریت دخل‌وخرج شخصی، بلکه برای فهم چگونگی کارکرد جهان بازار.

DSC00585

عکاس: محمدحسن حاجیوندی

مشاوران نشرهای مختلف به خصوص ترجمان و بیدگل در نمایشگاه امسال، از میان انبوه کتاب‌های نظری و کاربردی، سه عنوان را پیشنهاد می‌کنند که هرکدام از زاویه‌ای متفاوت، به سراغ مسأله‌ پیچیده و چندوجهی اقتصاد و سرمایه‌داری رفته‌اند. این کتاب‌ها صرفاً به آموزش مفاهیم اقتصادی بسنده نمی‌کنند؛ بلکه شما را با فیلسوفان، اندیشمندان و تجربه‌های زیسته‌ای آشنا می‌کنند که در کشاکش تاریخ، بحران و بازسازی، نقشه‌هایی تازه برای درک بهتر جامعه و اقتصاد ارائه داده‌اند.

این مقدمه‌ای است برای همراهی با سه اثر تأثیرگذار که هرکدام در نمایشگاه کتاب امسال، حرفی برای گفتن دارند و در این مطلب از راهنمای کتاب مرور می‌شوند.

کتاب اختراع بازار

کتاب اختراع بازار نوشته لیزا هرتسک؛ نشر ترجمان

قیمت: 298000 تومان - 15%

مشاور نشر ترجمان می‌گفت:«این کتاب اقتصادی نشستی بین هگل و اسمیت است؛ یعنی همان دعوای میان لیبرالیست و سوسیالیست‌ها.» اگرچه این واژگان احتمالا برای اکثر ما واژگانی آشنا و نامفهوم باشند، اما در کتاب اقتصاد بازار با زبانی ساده تعریف شده است.

کتاب «اختراع بازار» نوشته‌ی لیزا هرتسُک، تلاشی درخشان برای بازاندیشی رابطه‌مان با پدیده‌ای است که امروز بیش از هر زمان دیگری زندگی ما را شکل می‌دهد: بازار.

این اثر با نگاهی تطبیقی میان دیدگاه‌های دو متفکر بزرگ، آدام اسمیت و هگل، نشان می‌دهد که چگونه دو برداشت متفاوت، یکی مبتنی بر طبیعتِ بازار و دیگری ناظر به تاریخ‌مندی و پیامدهای اجتماعی آن، در شکل‌گیری جریان‌های فکری اقتصادی امروز نقش دارند.

هرتسُک، فیلسوف و پژوهشگر علوم اجتماعی آلمانی، متولد ۱۹۸۳ و استاد دانشگاه خرونینگن هلند، در این کتاب چهار محور اساسی را بررسی می‌کند؛ نسبت فرد و جامعه، عدالت اجتماعی، تنوع آزادی در بازارها و نگاه تاریخی به نهاد بازار.

او تصورات کلیشه‌ای از اسمیتِ مدافع بازار آزاد و هگلِ منتقد آن را کنار می‌زند و تصویری چندلایه از نسبت ما با اقتصاد ارائه می‌دهد؛ تصویری که هم برای دانشجویان علوم انسانی و هم برای خوانندگان دغدغه‌مند مسائل معاصر، الهام‌بخش است.

اگر دغدغه‌تان این است که «چگونه باید با بازار زندگی کرد؟» این کتاب پاسخی اندیشیده و عمیق دارد.

اقتصادهای نابهنجار کتاب

کتاب اقتصادهای نابهنجار نوشته ریچارد دیویس؛ نشر ترجمان

قیمت: 320000 تومان - 15%

کتاب اقتصادهای نابهنجار در عین حال که به واکاوی مسائل اقتصادی می‌پردازد ما را وارد بحران‌هایی می‌کند که سبب شده اقتصاد یک جامعه رو به انحطاط برود. مشاور نشر ترجمان اشاره کرد:«این کتاب لیبرالیستی این مساله را به سوال می‌گذارد که آیا همه چیز بر اساس عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد؟ هر بخش از کتاب جامعه خاصی را مد نظر قرار می‌دهد. از جامعه سونامی‌زده تا زندانی در آمریکا که هیچ ارتباطی با بیرون از خود ندارد و در آن واحد پولی تازه‌ای رواج دارد.»

بنابراین کتاب «اقتصادهای نابهنجار» نوشته‌ی ریچارد دیویس، روایتی جذاب و آموزنده از کارکرد اقتصاد در لبه‌ی بحران است. دیویس، اقتصاددان بریتانیایی و عضو مدرسۀ اقتصاد لندن، با تجربه‌ای غنی در سیاست‌گذاری اقتصادی و روزنامه‌نگاری (از جمله در وزارت خزانه‌داری بریتانیا، بانک انگلستان و نشریه اکونومیست)، در این اثر ۹ موقعیت نابهنجار اقتصادی در نقاط مختلف جهان را بررسی می‌کند.

او با بهره‌گیری از رویکردی علمی و روایی، تلاش می‌کند نشان دهد که در شرایط مرزی، جایی که اقتصاد در مرز بقا یا فروپاشی قرار دارد، چه درس‌هایی می‌توان آموخت؛ از تاب‌آوری انسان‌ها گرفته تا دلایل ناکارآمدی ساختارهای اقتصادی. «اقتصادهای نابهنجار» نه‌فقط سفری در جهان بحران‌هاست، بلکه کتابی کاربردی برای درک بهتر عملکرد اقتصاد در زندگی واقعی و آینده‌ای پرچالش است.

کتاب ذهن و بازار

کتاب ذهن و بازار نوشته جری مولر؛ نشر بیدگل

قیمت: 795000 تومان - 15%

کتاب «ذهن و بازار» نوشتۀ جری مولر، نه فقط بررسی یک نظام اقتصادی، بلکه روایتی ژرف و چندلایه از تاریخ اندیشۀ سرمایه‌داری در بستر فرهنگ غربی است. برخلاف تصور رایج، سرمایه‌داری تنها موضوع تحلیل اقتصاددانان نبوده، بلکه قرن‌هاست که فیلسوفان، سیاستمداران، شاعران و دانشمندان علوم اجتماعی نیز درباره تأثیرات فرهنگی، اخلاقی و سیاسی آن سخن گفته‌اند.

مولر، استاد تاریخ دانشگاه کاتولیک آمریکا در واشینگتن، با تکیه بر همین نگاه میان‌رشته‌ای، تصویری پرکشش و تحلیلی از چگونگی تکوین ایدۀ سرمایه‌داری در اندیشۀ مدرن غرب ترسیم می‌کند.

DSC00556-Enhanced-NR

عکاس: محمدحسن حاجیوندی

به گفته مشاور نشر بیدگل «در این کتاب، او به سراغ اندیشه‌هایی می‌رود که در هر گوشه از زندگی امروز ما بازتاب یافته‌اند؛ از هابز و ولتر گرفته تا آدام اسمیت، ادموند برک، هگل، مارکس، و متی‌یو آرنولد، و همچنین متفکران قرن بیستم از دل اردوگاه‌های کمونیسم، فاشیسم و نئولیبرالیسم.»

مولر با مهارتی کم‌نظیر، استدلال‌های مهم و گاه متضاد این متفکران درباره پیامدهای سرمایه‌داری و نسبت آن با اخلاق، سیاست و آزادی را بازمی‌خواند و تحلیل می‌کند.

«ذهن و بازار» نمونه‌ای شاخص و جذاب از تاریخ اندیشه است؛ روایتی که نه‌تنها با ذهن خواننده درگیر می‌شود، بلکه طنین آن را می‌توان در بسیاری از دغدغه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زندگی روزمره احساس کرد. این اثر تحسین‌شده که موفق به دریافت جایزۀ دانلد کاگن انجمن تاریخ برای بهترین کتاب تاریخ اروپا نیز شده، برای علاقه‌مندان به پیوند میان اقتصاد، فلسفه و جامعه، منبعی گران‌بها و الهام‌بخش است.

 

نویسنده : طناز حسینی فر
نظرات
پربازدیدترین خبرها