راهنماتو- هر قاشق از آش شله قلمکار، روایتی از اصالت و قدمت آشپزی ایرانی است. ترکیبی بینظیر از حبوبات گوناگون، گوشت نرم و آبدار، سبزیهای تازه و ادویههای خوش عطر، طعمی دلچسب و فراموشنشدنی به این آش میبخشد. آیا دنبال یک طعم بینظیر و به یاد ماندنی هستید؟
به گزارش راهنماتو_ آش شله قلمکار یکی از آشهای پرطرفدار و اصیل ایرانی است که با مواد اولیه متنوع و فراوانی تهیه میشود. این آش مقوی و خوشمزه، اغلب در مراسم و مناسبتهای خاص پخته میشود. اگر تا به حال آش شله قلمکار نخوردهاید، حتما یک بار آن را امتحان کنید. مطمئناً از طعم بینظیر و عطر دلنشین آن لذت خواهید برد. در ادامه راهنماتو طرز تهیه این آش دلنشین را به شما آموزش میدهد.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آش شله قلمکار (برای حدود 8 نفر):
-
حبوبات:
- عدس: 2 پیمانه
- ماش: 1 پیمانه
- لوبیا چیتی: 1 پیمانه
- لوبیا قرمز: 1/2 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: 1/4 پیمانه
- گندم: 1 پیمانه
- برنج نیم دانه: 1/2 پیمانه
-
گوشت و استخوان:
- گوشت گوسفند یا گوساله: 500 گرم
- قلم گاو: 1 عدد
-
سبزی آش:
- تره: 500 گرم
- جعفری: 500 گرم
- اسفناج: 300 گرم
- شوید: 200 گرم
- مرزه: 100 گرم
- ترخون: 50 گرم
- پیاز: 3 عدد بزرگ
- سیر: 4 حبه
- روغن: 100 گرم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
- نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ: برای تزئین
طرز تهیه آش شله قلمکار:
- آماده سازی حبوبات: حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
- پختن گوشت و استخوان: گوشت و قلم را با کمی پیاز و زردچوبه در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا پخته و آب آن غلیظ شود.
- تفت دادن پیاز و سیر: پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
- اضافه کردن حبوبات و سبزی: حبوبات خیس خورده، سبزی آش خرد شده و پیاز و سیر تفت داده شده را به گوشت و آب آن اضافه کنید.
- پخت آش: به آش آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت چند ساعت بپزد تا حبوبات کاملا پخته و جا بیفتد.
- اضافه کردن ادویهها: در انتهای پخت، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- تزئین: آش را در ظرف سرو ریخته و با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.
نکات مهم:
- برای اینکه آش شله قلمکار غلیظ شود، میتوانید در انتهای پخت کمی آرد برنج یا آرد گندم را با آب سرد مخلوط کرده و به آش اضافه کنید.
- برای طعمدار کردن بیشتر آش، میتوانید از ادویههایی مانند دارچین، هل و زنجبیل نیز استفاده کنید.
- مدت زمان پخت آش شله قلمکار بسته به نوع حبوبات و حرارت اجاق گاز متفاوت است.
- آش شله قلمکار را میتوانید با نان تازه، سبزی خوردن و دوغ سرو کنید.
نکته: پخت آش شله قلمکار زمانبر است اما نتیجه آن بسیار لذیذ و مقوی خواهد بود. میتوانید از قبل آش را آماده کرده و در یخچال نگهداری کنید و در زمان سرو گرم کنید.
نوش جان و دل خوش