یک ترکیب جادویی؛

مواد اولیه آش مجلسی شله قلمکار

آش شله قلمکار، نامی آشنا و دلنشین برای هر ایرانی است. این آش غنی و پرخاصیت، با عطر و طعمی بی‌نظیر، از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانیان داشته است. در ادامه مواد اولیه و طرز تهیه این غذا را به شما آموزش می‌دهیم.

شناسه خبر: ۴۱۴۳۹۷
مواد اولیه آش مجلسی شله قلمکار

راهنماتو- هر قاشق از آش شله قلم‌کار، روایتی از اصالت و قدمت آشپزی ایرانی است. ترکیبی بی‌نظیر از حبوبات گوناگون، گوشت نرم و آبدار، سبزی‌های تازه و ادویه‌های خوش عطر، طعمی دلچسب و فراموش‌نشدنی به این آش می‌بخشد. آیا دنبال یک طعم بی‌نظیر و به یاد ماندنی هستید؟

به گزارش راهنماتو_ آش شله قلمکار یکی از آش‌های پرطرفدار و اصیل ایرانی است که با مواد اولیه متنوع و فراوانی تهیه می‌شود. این آش مقوی و خوشمزه، اغلب در مراسم و مناسبت‌های خاص پخته می‌شود. اگر تا به حال آش شله قلمکار نخورده‌اید، حتما یک بار آن را امتحان کنید. مطمئناً از طعم بی‌نظیر و عطر دلنشین آن لذت خواهید برد. در ادامه راهنماتو طرز تهیه این آش دلنشین را به شما آموزش می‌دهد.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آش شله قلمکار (برای حدود 8 نفر):

شله

  • حبوبات:
    • عدس: 2 پیمانه
    • ماش: 1 پیمانه
    • لوبیا چیتی: 1 پیمانه
    • لوبیا قرمز: 1/2 پیمانه
    • لوبیا چشم بلبلی: 1/4 پیمانه
    • گندم: 1 پیمانه
    • برنج نیم دانه: 1/2 پیمانه
  • گوشت و استخوان:
    • گوشت گوسفند یا گوساله: 500 گرم
    • قلم گاو: 1 عدد
  • سبزی آش:
    • تره: 500 گرم
    • جعفری: 500 گرم
    • اسفناج: 300 گرم
    • شوید: 200 گرم
    • مرزه: 100 گرم
    • ترخون: 50 گرم
  • پیاز: 3 عدد بزرگ
  • سیر: 4 حبه
  • روغن: 100 گرم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: به مقدار لازم
  • نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ: برای تزئین

طرز تهیه آش شله قلمکار:

ش

  1. آماده سازی حبوبات: حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
  2. پختن گوشت و استخوان: گوشت و قلم را با کمی پیاز و زردچوبه در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا پخته و آب آن غلیظ شود.
  3. تفت دادن پیاز و سیر: پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  4. اضافه کردن حبوبات و سبزی: حبوبات خیس خورده، سبزی آش خرد شده و پیاز و سیر تفت داده شده را به گوشت و آب آن اضافه کنید.
  5. پخت آش: به آش آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت چند ساعت بپزد تا حبوبات کاملا پخته و جا بیفتد.
  6. اضافه کردن ادویه‌ها: در انتهای پخت، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  7. تزئین: آش را در ظرف سرو ریخته و با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.

نکات مهم:

  • برای اینکه آش شله قلمکار غلیظ شود، می‌توانید در انتهای پخت کمی آرد برنج یا آرد گندم را با آب سرد مخلوط کرده و به آش اضافه کنید.
  • برای طعم‌دار کردن بیشتر آش، می‌توانید از ادویه‌هایی مانند دارچین، هل و زنجبیل نیز استفاده کنید.
  • مدت زمان پخت آش شله قلمکار بسته به نوع حبوبات و حرارت اجاق گاز متفاوت است.
  • آش شله قلمکار را می‌توانید با نان تازه، سبزی خوردن و دوغ سرو کنید.

نکته: پخت آش شله قلمکار زمان‌بر است اما نتیجه آن بسیار لذیذ و مقوی خواهد بود. می‌توانید از قبل آش را آماده کرده و در یخچال نگهداری کنید و در زمان سرو گرم کنید.

نوش جان و دل خوش

نظرات
پربازدیدترین خبرها